Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Igrači tjedna: Andre Drummond i James Harden

Andre Drummond iz Detroit Pistonsa i James Harden iz Houston Rocketsa osvojili su nagrade za najbolje igrače prošlog tjedna u NBA ligi.

Mladi, 22-godišnji centar Pistonsa igra van svake pameti; u prvih 6 utakmica sezone je na prosjeku od 20 poena i 20 skokova, a u prošlom tjednu je briljirao. U tri odigrane utakmice Pistonsa (omjer 2-1) prosječno je bilježio 22 poena i čak 24 skoka, a šutirao je fantastičnih 69 posto iz igre. Od tri odigrane utakmice, u dvije je zabilježio 25 ili više poena i 25 ili više skokova. Drummondu je ovo druga nagrada zaredom u ovoj kategoriji; zadnji igrač koji je na Istoku osvojio ovu nagradu dva puta zaredom je LeBron James (Miami Heat, sezona 2011/12).

Bek Houston Rocketsa James Harden se probudio nakon očajno sramotnog starta u sezonu. ”Bradonja” je u prošlom tjednu, u četiri odigrane utakmice (omjer 4-0), prosječno trpao 38,5 poena, uz 6 skokova, 6 asista i 2 ukradene lopte. Šutirao je 46 posto iz igre, 35 posto s trice i 85 posto s linije slobodnih bacanja. Tjedan je započeo s 37 poena protiv Oklahome, a završio ga je s dvije ”40-ke” zaredom; prvo je Kingsima utrpao 43 poena, da bi samo dan nakon Clipperse uništio s 46 poena; obje utakmice su odigrane u gostima.

Latest Posts

NE PROPUSTITE