Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Igrači tjedna: Hassan Whiteside i Damian Lillard

Centar Miami Heata Hassan Whiteside i razigravač Portland Trail Blazersa Damian Lillard izabrani su za najbolje igrače proteklog tjedna u Istočnoj, odnosno Zapadnoj konferenciji.

Whiteside je proteklog tjedna po susretu postizao 20 poena, hvatao 13,7 skokova te blokirao 2,7 pokušaja svojih suparnika, dok je iz igre šutirao impresivnih 73%, najviše u cijeloj ligi. U sve tri utakmice (dvije pobjede i jedan poraz) zabilježio je double-double učinak te je povećao svoj niz na 12 uzastopnih double-double utakmica, što je najviše u povijesti franšize. Whiteside je proteklog tjedna postao tek drugi igrač Heata, nakon Ronyja Seikalyja (1991./92.), koji je u jednoj sezoni skupio preko 900 skokova.

Blazersi su proteklog tjedna igrali četiri susreta te upisali tri pobjede, ponajviše zahvaljujući Lillardu. Omaleni Lillard je predvodio ligu u broju poena po susretu (35,3), kojima je pridodao 4,5 skokova i 4 asistencije. Šut iz igre iznosio mu je 55,1%, trice je ubacivao s 59,4% uspješnosti, a imao je i savršenih 36/36 s linije slobodnih bacanja. Portland je nanio jedini prošlotjedni poraz Whitesideovom Miamiju, a na toj utakmici briljirao je upravo Lillard, koji je ubacio 49 poena (najviše ove sezone) od čega čak devet trica, čime je postavio novi osobni rekord.

Dok je Whitesideu ovo prvi put u karijeri da je proglašen igračem tjedna u konferenciji, Lillard je nagradu prethodno osvajao dvaput.

Latest Posts

NE PROPUSTITE