Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Igrači tjedna: Paul George i Markieff Morris

Nakon što je prošlog tjedna najboljim igračem Istoka proglašen mladi Michael Carter-Williams, ovog tjedna je to Paul George, predvodnik Indiana Pacersa, dok je najbolji igrač tjedna s druge strane SAD-a član Phoenix Sunsa Markieff Morris.

Paul George (Indiana Pacers)

George je najbolji igrač u rosteru Pacersa, ekipi koja nakon dva tjedna nove NBA sezone još ne zna za poraz. George je svaki susret od početka lige završio s više od 20 postignutih poena, a s kakvim se rekordom mogu pohvaliti još samo dva velikana u povijesti lige. Ovog tjedna je pak igrao košarku života. U susretu protiv Pistonsa zabilježio je 31 poen, deset skokova te po četiri asistencije i ukradene lopte. Istim ritmom nastavio je i protiv Chicago Bullsa samo dan kasnije, kada je zabio 21 poen uz šest skokova. Protiv Raptorsa je ubacio 23 poena uz osam skokova i šest asistencija, dok je protiv Netsa zabilježio 24 poena i šest skokova. U sedam utakmica ima prosjek od 25,1 poena te je treći na ljestvici strijelaca.

Detroit Pistons – Indiana Pacers 91:99
(31 poen, 10 skokova, četiri asistencije, četiri ukradene)

Indiana Pacers – Chicago Bulls 97:80
(21 poen, šest skokova, tri asistencije)

Indiana Pacers – Toronto Raptors 91:84
(23 poena, osam skokova, šest asistencija)

Brooklyn Nets – Indiana Pacers 91:96
(24 poena, šest skokova)

Markieff Morris (Phoenix Suns)

“Bolji”od braće Morris, Markieff odigrao je jako dobar tjedan za svoje Phoenix Sunse, koji su na trećem mjestu Zapada s omjerom 5-2. U pobjedi Sunsa nad New Orleans Pelicansima zabio je 17 poena uz pet skokova i četiri asistencije. Svoj klub je predvodio i u porazu od Spursa s 23 poena i 12 skokova te u pobjedi protiv Nuggetsa s 28 poena i deset skokova. U posljednjem nastupu Sunsa proteklog tjedna, u novom okršaju protiv Pelicansa, Markieff Morris je ugradio svoja 23 poena i pet skokova. Sunsi su slavili u toj utakmici u kojoj je na visokom učinku poena bio i Eric Bledsoe. Iako to na prvi pogled nije izgledalo pred početak sezone, Sunsi igraju sjajno i za oko lijepo, dok se sada pitamo dokle će takva igra moći trajati.

New Orleans Pelicans – Phoenix Suns 98:104
(17 poena, pet skokova, četiri asistencije)

San Antonio Spurs – Phoenix Suns 99:96
(23 poena, 12 skokova)

Phoenix Suns – Denver Nuggets 114:103
(28 poena, 10 skokova, 3 ukradene)

Phoenix Suns – New Orleans Pelicans 101:94
(23 poena, pet skokova, dvije asistencije, dvije ukradene)

Latest Posts

NE PROPUSTITE