Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Igrači tjedna: Paul Millsap i Karl Anthony Towns

Karl-Anthony Towns i Paul Millsap proglašeni su za najbolje igrače tjedna u NBA ligi.

U prošlom tjednu, Karl-Anthony Towns je postizao u prosjeku 21,3 koša (deseti po poretku u Zapadnoj konferenciji), hvatao 10,3 skoka (sedmi po poretku u Zapadnoj konferenciji) i imao 1,7 blokada po utakmici za Minnesotu koja je u prošlom tjednu pobijedila na tri uzastopne gostujuće utakmice (Golden State Warriorse nakon produžetka 124:117, zatim Sacramento Kingse 105:97 i Portland Trail Blazerse 106:105). To je Minnesoti najdulji niz pobjeda u gostima od prosinca 2005.godine kada su pobijedili u četiri uzastopne gostujuće utakmice.

Millsap je predvodio svoje Atlanta Hawkse u Istočnoj konferenciji do pefektnog skora 3-0 u prošlom tjednu. Sve pobjede Atlantine su bile kod kuće (redom su padali Phoenix Sunsi, Toronto Raptorsi i Boston Celticsi). Millsap je u prosjeku postizao 19 poena, hvatao 15,7 skokova, dijelio 4,3 asistencije, blokirao protivnike sa 4,3 blokade i „krao“ 2 lopte u prosjeku.

Važno je spomenuti da je ovo Townsu prvi put da je imenovan igračem tjedna u NBA ligi, što je i razumljivo pošto je rookie igrač ove sezone, dok je Millsapu, kojem je ovo deseta NBA sezona, ovo tek drugi put da je imenovan igračem tjedna. Prvi put je to bilo u siječnju 2014.godine.

Latest Posts

NE PROPUSTITE