Saturday, July 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Igraè tjedna: LeBron James

Zvijezda Cleveland Cavaliersa LeBron James ponovno je briljirao u nekoliko NBA utakmica prošloga tjedna što mu je donijelo treæi naslov igraèa tjedna prema izboru posjetitelja foruma NBA-Croatia.com

Apsolutne zvijezde prošloga tjedna bili su LeBron James i Kobe Bryant koji su proglašeni igraèima tjedna od strane službene internetske stranice NBA lige nba.com. Zanimljivo je da su se njih dvojica ovoga tjedna meðusobno suèelila na Božiæ a kao pobjednik izišao je LeBron èija je ekipa ostvarila uvjerljivu pobjedu nad blago favoriziranim Los Angeles Lakersima. Cavsi su prošloga tjedna odigrali tri utakmice i iz svih su utakmica izišli kao pobjednici dok su njihovi protivnici Kingsi, Lakersi i Rocketsi morali èestitati Cavsima na boljoj igri i zasluženoj pobjedi. Kao i uvijek, u sve tri utakmice glavni protagonist bio je LeBron James.

Sacramento Kings – Cleveland Cavaliers 104-117

Kingsi su svima neugodan protivnik na svome terenu, a tako je bilo i Cavsima. Utakmica je riješena u jednome produžetku koji su Cavaliersi dobili rezultatom 13-0. LeBron se pobrinuo da Kingsi ne naprave iznenaðenje tako što je ostvario triple-double uèinak. Na kraju utakmice u njegovoj je statistici pisalo 34 poena, 16 skokova i 10 asistencija za 44 minute provedene na parketu. LeBron je nakon utakmice otkrio naèin na koji Cavsi dobivaju utakmice: “Posljednja èetvrtina je vrijeme kada dajemo sve od sebe u obrani. Ali najbolje bi bilo kada bismo stalno tako igrali u obrani, kada bi svih 48 minuta utakmice igrali obranu kao danas u posljednjoj èetvrtini (op.a. u posljednjoj èetvrtini Kingsi su ubacili 19 poena) i produžetku.

Los Angeles Lakers – Cleveland Cavaliers 87-102

Božiæni poklon svim ljubiteljima NBA lige došao je u vidu utakmice Lakersa i Cavsa, odnosno obraèuna LeBrona i Kobea. Iako je Bryant ostvario bolji individualni uèinak, LeBronova je ekipa uspjela ostvariti neoèekivano uvjerljivu pobjedu protiv Lakersa koji kod kuæe rijetko kada gube. LeBron je za 40 minuta na parketu postigao 26 poena uz 9 asistencija i 4 skoka  ali i 7 izgubljenih lopti. No sigurno je da neæe žaliti za time jer je svaka pobjeda u Staples Centru zlata vrijedna. Takav poraz nisu oèekivali ni navijaèi Lakersa koji su svoje igraèe poèastili mnogim ružnim povicima te baèenim raznim predmetima na parket. “Ovo je bila vrlo zanimljiva utakmica za obje ekipe“, izjavio je James nakon utakmice. “Obje ekipe igraju vrlo èvrsto i u tome smo ih nadigrali veèeras. Naš cilj nije bio pokazati Lakersima tko smo mi nego sami sebi pokazati da možemo pobjeðivati najbolje ekipe lige. Bryanta smo zaustavili tako što su ga razni igraèièuvali i pokušali umarati na oba kraja parketa.”

Cleveland Cavaliers – Houston Rockers 108-83

Nakon briljantne pobjede protiv Lakersa, Cavsima je slijedio još jedan derbi, utakmica s Houston Rocketsima. No LeBron i ekipa su osokoljeni pobjedom protiv Lakersa brzo ugušili svaku nadu Rocketsa da bi se mogli vratiti iz Clevelanda sa pobjedom u rukama. LeBron je odigrao svega 29 minuta ali i u takvoj minutaži uspio je biti najbolji strijelac utakmice s 29 poena a još je pridodao 6 asistencija i 5 skokova.  Kljuèna je bila treæa èetvrtina koju su Cavsi dobili rezultatom 32-15 tako da se Kralj mogao odmarati posljednju dionicu igre. Ovoga puta kao kljuè pobjede LeBron je naveo: “Kljuèno je bilo iznuðivanje njihovih izgubljenih lopti te brza realizacija tih njihovih pogrešaka. To nam je omoguæilo da stalno budemo korak ispred njih i kada smo zaigrali pravu obranu i ometali svaki šut odvojili smo se na razliku koja nam je osigurala mirnu završnicu.

To su bile tri vrlo dobre utakmice Jamesa kojega su u našem izboru za igraèa tjedna pratili Andrew Bogut i Baron Davis.


Ukoliko želite da i Vaš glas vrijedi te odrediti tko æe slijedeæi tjedan odnijeti naslov igraèa tjedna, dovoljno je na forumu dati svoj glas za igraèa dana.

Latest Posts

NE PROPUSTITE