Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Igraèi odbili 51 posto – sezona izgubljena?

Nakon subotnjeg sastanka zastupnik košarkaša u NBA ligi Derek Fisher razoèarano poruèio da je sada cijela sezona vjerojatno izgubljena.

Niti posljednji u nizu sastanaka i pregovora vlasnika NBA klubova i igraèa nije donio konaèno rješenje i kraj lockouta u najjaèoj košarkaškoj ligi na svijetu. Naime, posljednja ponuda koju je u ime vlasnika momèadi iznio povjerenik natjecanja David Stern, a po kojoj se igraèima nudi do 51 posto u podjeli prihoda nije zadovoljila predstavnike druge strane koja inzistira na minimalno 52,5 posto. Zastupnici igraèa imaju rok do srijede da prihvate ponudu, a Stern ne želi priznati da se radi o ultimatumu.

“Imaju dosta vremena da razmotre našu zadnju ponudu i nadam se da æe ju prihvatiti”, izjavio je Stern nakon sastanka.

Fisher, pak, poruèuje da niti ova ponuda nije ono što žele i naglašava da je sada cijela sezona izgubljena.

“Bio je ovo još jedan tužan i frustrirajuæi dan za navijaèe i sve koji žive od rada u ili uz NBA. Mi smo pregovarali u dobroj vjeri, meðutim još jednom nismo pronašli zajednièki jezik s drugom stranom”, smatra Fisher.

Nakon osmosatnog sastanka punuda po kojoj bi pod odreðenim uvjetima igraèima pripalo izmeðu 49 i 51 posto prihoda vrlo je nejasna, a detaljno pojašnjenje nije uspijelo niti Sternu zbog èega su zastupnici igraèa i nezadovoljni.

“Neæu predviðati da li æe ova ponuda biti prihvaæena ili ne, ali želim poruèiti da mi želimo da igraèi igraju koliko god ostane od sezone. Mi imamo uvjete pod kojima se može zapoèeti sa sezonom kako bi se odigralo što je više utakmica moguæe”, zakljuèio je Stern.

Latest Posts

NE PROPUSTITE