Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Igraèi spremni žrtvovati cijelu sezonu

Maurice Evans, krilni košarkaš Washington Wizardsa, ujedno i dopredsjednik Sindikata igraèa NBA lige, najavio je moguænost propasti èitave iduæe sezone.

Evans, koji inaèe razmatra ponudu Real Madrida, šokantnu je izjavu dao za ESPN-ov radio:

“Ostane li ponuda Udruženja vlasnika klubova ista, neæemo je prihvatiti. Spremni smo iæi daleko koliko god treba: propustiti cijelu iduæu sezonu, pa i više od toga”, najavio je èvrsti pregovaraè ispred igraèkog sindikata dodavši:

“Ukoliko, s druge strane, dobijemo povoljan prijedlog ugovora, rado æemo ga potpisati i zapoèeti natjecanje vrlo brzo.”

Poèetak trening-kampova u svih 30 NBA klubova predviðen je za prvi dan listopada, a poèetak sezone za prvi dan studenog. Praktièki je nemoguæe da se taj plan realizira s obzirom na krizu u pregovorima oko novoga kolektivnog ugovora, koji s vlasnièke strane predviða znaèajno kresanje igraèkih plaæa, odnosno smanjenje jednistvenog budžeta (salary cap).

Teško je moguæe predvidjeti koliko æe utakmica biti izgubljeno èak i ako se dvije strane dogovore. Tijekom posljednje sezone štrajkanja, 1998/1999, u osnovnom dijelu sve su momèadi stigle odigrati 50 od predviðene 82 utakmice.

Oko aktualne se situacije u srijedu oglasio i povjerenik lige David Stern rekavši kako do petog rujna oèekuje znaèajan napredak u pregovorima izmeðu sukobljenih strana. Prvi sljedeæi sastanak na vrhu trebao bi se održati iduæi tjedan.

Latest Posts

NE PROPUSTITE