Thursday, November 30, 2023

ZADNJE OBJAVE

Igraèi Zapada slavili u uzbudljivoj utakmici s mnogo rekorda

Odigrana je i 61. All-Star utakmica koja se ove godine održala u Orlandu. Uspješniji su bili igraèi Zapada rezultatom 152:149, a iako su vodili cijelu utakmicu te imali i preko 20 poena prednosti, Istok se uspio pred kraj vratiti i priuštiti nam zanimljivu utakmicu.

Kao što smo i najavljivali, veæina utakmice odigrana je s gotovo nepostojeæim obranama, igraèi su mogli zakucavati kako su htjeli, no kako se bližio kraj susreta, u igraèima se probudio natjecateljski duh i poèeli su igrati “pravu” košarku.

Igraèi Zapada vodili su od prve do posljednje minute, no na kraju su bili i vrlo blizu poraza. Utakmicu je sjajno otvorio Kobe Bryant koji je u 6 uvodnih minuta postigao 11 poena, a njegova je ekipa veæ bila na dvoznamenkastoj prednosti (22:11). Igraèi Zapada izgledali su aktivniji i željniji pobjede, a tako se i kretao rezultat te su pred kraj poluvremena imali i 19 poena prednosti.

Na veliki odmor otišlo se s rezultatom 88:69, pri èemu su srušeni All-Star rekordi po broju postignutih poena za jednu ekipu na poluvremenu (Zapad – 88) te rekord po broju postignutih poena obje ekipe na poluvremenu (157).

U treæoj èetvrtini jedan rekord srušio je i Kobe Bryant, laganim zakucavanjem u kontri prestigao je Michaela Jordana na prvom mjestu strijelaca u povijesti All-Star susreta i sada ima 271 postignut poen na ovom natjecanju, a sigurno æe taj broj i poveæati u sljedeæih nekoliko godina.

Poèetkom posljednje èetvrtine Zapad odlazi na 20 poena prednosti (136:116) i èinilo se da je susret gotov, no tada se budi natjecateljski duh kod igraèa Istoka i zapoèinju veliki povratak u igru. Deron Williams pogaða dvije trice, nakon njega isto èini i LeBron James, dok Carmelo Anthony koševima pod obruèem smanjuje prednost Zapada te u posljednju minutu utakmice ulazi se sa samo jednim poenom prednosti za Zapad.

U kljuènim trenutcima Zapad je igrao svoje napade preko Bryanta, dok su u ekipi Istoka najviše igrali na Jamesa. Bryant je promašio jedno slobodno bacanje 18 sekundi prije kraja, nakon èega Williams nije uspio pogoditi tricu, a LeBronovo dodavanje presjekao je Blake Griffin koji pogaða samo jedno slobodno bacanje za konaèan rezultat 152:149. Na kraju je Wade imao priliku za izjednaèenje, ali iz teške pozicije nije uspio pogoditi.

Na kraju je titula najkorisnijeg igraèa susreta pripala Kevinu Durantu, koji je susret završio s 36 poena i 7 skokova. “Ovo je ostvarenje snova. Deèki su me hranili loptama i drago mi je da nosim trofej za MVP u Oklahoma City” istaknula je 23-godišnja zvijezda Thundera.

Bryant je postigao 27 poena, Griffin 22, a Westbrook 21. Ekipu Istoka predvodio je James s 36 poena (trice 6-8), 7 asistencija i 6 skokova, Wade je postigao triple-double od 24 poena te po 10 skokova i asistencija te se pridružio Jamesu i Jordanu kao jedinim igraèima koji su uspjeli ostvariti triple-double na All-Star utakmici.

Latest Posts

NE PROPUSTITE