Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Iguodala dva tjedna izvan parketa, Conley 3 do 4 tjedna

Nosilac MVP titule prošlogodišnjeg finala, Andre Iguodala, propustit će minimalno dvije sedmice zbog iščašenja skočnog zgloba lijeve noge.

“To je ozbiljna stvar za nas,” izjavio je trener Warriorsa Steve Kerr. Iguodala se povrijedio krajem treće četvrtine u utakmici protiv Portland Trail Blazersa, koju su Warriorsi dobili rezultatom 128-112. Iguodala je u duelu s Damian Lillardom pokušavao spasiti izgubljenu loptu, ali se Lillard poskliznuo i pao na Iguodalin članak.

“Poprilično dobro ga je sredio,” rekao je ‘Iggy’ za novinare nakon utakmice. Iz kluba su se oglasili tek nakon potvrđenih MRI pretraga, te su istaknuli nade da će oporavak proći u najboljem redu. Adut s klupe Warriorsa je sigurno bitan dio šampionske slagalice i njegovo duže odsustvo bi svakako bio veliki udarac za aktualne prvake. Warriorsi su trenutno prva momčad lige s omjerom 59-6.

Slične vijesti nam stižu iz Tennesseeja, gdje su Grizzliesi potvrdili da će startni play Mike Conley odsustvovati iduće tri do četiri tjedna s parketa. Naime, Conleyu je nakon pretraga dijagnosticiran tendinitis Ahilove tetive.

To je česta povreda kod sportaša, a nastaje najčešće uslijed preforsiranja mišića donjih udova i preopterećenja tetivnog tkiva. Conley je propustio prethodne tri utakmice Grizzliesa zbog nateknuća lijevog stopala.

U 56 utakmica (sve kao starter) ove sezone, Conley je bilježio 15,3 poena uz 2,9 skoka i 6,1 asistencijom (prvi asistent tima), i sve za 31,4 minute po utakmici. Uz to je bilježio i 1,2 ukradene lopte. Grizzliesi su trenutno na omjeru 39-27 i zauzimaju petu poziciju Zapada.

Latest Posts

NE PROPUSTITE