Tuesday, December 12, 2023

ZADNJE OBJAVE

Iguodala i Nuggetsi žele produljiti suradnju

Andre Iguodala je u Denver Nuggetse došao kao dio velike razmjene u kojoj je Dwight Howard završio u Lakersima. Iako za svoj novi klub nije odigrao još nijednu utakmicu, izrazio je želju za ostankom u klubu nakon što mu krajem sljedeæe sezone istekne ugovor. Glavni menadžer Nuggetsa Masai Ujiri takoðer je rekao kako je spreman poèeti s radom na produljenju ugovora s Iguodalom.

“Nisam došao ovdje misleæi kako æu ostati samo jednu godinu”, rekao je Iguodala. Carmelo Anthony mi je rekao da æu se savršeno uklopiti u igru trenera Georgea Karla i da æemo se nas dvojica odlièno slagati. Moja igra je zaista napredovala u NBA ligi. Cijeli svoj život se osjeæam kao da na košarkaškom terenu mogu uèiniti bilo što, od igre na poziciji razigravaèa u srednjoj školi, i jedne godine igre na poziciji centra, zatim sve što sam radio na fakultetu, i razlièite uloge koje sam imao u Philadelphiji. Vjerujem da æu moæi pogoditi odluèujuæi šut ili odigrati akciju koja æe nas dovesti do tog šuta.”

Pohvale Iguodali došle su i od njegovog bivšeg trenera iz Philadelphije, Douga Collinsa. “Sretan sam zbog svega što je Andre proživio u ovom gradu, i što je opravdao svoj ugovor”, rekao je Collins. “U posljednje dvije godine osvojio je zlato na Olimpijskim igrama, igrao je na All-Star utakmici, bio je èlan druge obrambene petorke lige. Velika stvar bila je kada je protiv Chicaga u doigravanju pogodio slobodna bacanja koja su nas odvela u sljedeæu rundu. Jako sam sretan što su mu se sve te dobre stvari dogodile. Uèinio me boljim trenerom, a nadam se da sam i ja njemu malo pomogao.”

Prošle sezone Iguodala je igrao u 62 utakmice i ostvario uèinke od 12,4 poena, 6,1 skoka, 5,5 asistencija i 1,7 osvojene lopte po utakmici.

Latest Posts

NE PROPUSTITE