Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Iguodala: Imamo “čudovište” u ekipi

Sve momčadi su u ponedjeljak imale dan s medijima, te su svi govorili o tome kako su optimistični, samopouzdani i uzbuđeni, ali ako netko ima razloga da bude najviše uzbuđen to so Golden State Warriorsi. Momčad koja ostvarila rekord od 73 pobjede u sezoni, a onda ispustila vodstvo od 3-1 u NBA finalu. Ove sezone će biti znatno drugačiji zbog novog pojačanja u obliku superzvijezde Kevina Duranta.

Krilo Warriorsa Draymond Green je rekao novinarima: „Ako niste bolji, onda idete prema gorem“, dodajući kako nije siguran da li bi bili bolji da je ostala ista momčad na okupu. Andre Iguodala objasnio je sve osjećaje ovim citatom dana:

Imali smo rupa u momčadi. Ali sad imamo čudovište da sve to popuni“, rekao je Iguodala o Durantu.

Možda izgleda smiješno ta natuknica da su Warriorsi imali rupe i to je pošteno. Pobijedili su 73 utakmice, na kraju krajeva, te su bili iznimno efektivni na obje strane terena. Očito Golde State nije savršena momčad. Jedva su prošle Oklahomu City Thundere, prije nego što su ih porazili Cleveland Cavaliersi, te su pokazivali sve više slabosti jednom kad su njihovi protivnici počeli izjednačavati svu tu atletičnost, te kad su počeli koristiti više pick and roll igru koja je uključivala Stephena Curryja i Greena.

Osim Curryja, Warriorsi nisu imali igrača koji bi mogao lagano kreirati šansu. Ova mana je otkrivena kada je Curry bio malo ozlijeđen te su ga momčadi pritiskale, te je ostatak momčadi bio prisiljen da kreira akcije. Durant je najbolji igrač jedan na jedan na cijelom planetu, može šutirati s bilo kojeg dijela terena, bez obzira na to tko ga čuva. Ovo će pomoći Golden Stateu u zadnjim trenutcima u utakmicama, i kad se Curry odmara. Ako Steve Kerr izabere da kombinira minute Curryja i Duranta, onda će on imati u svakom trenutku jednog od najboljih igrača uvijek na terenu.

Warriorsi nisu igrali u postu toliko puno, i nisu imali igrače koji su prilagođeni da igraju midrange igru. Zato je i bilo glasina o tome kako će potpisati Dirka Nowitzkog ovo ljeto, a Durant je još opasnije oružje. Moderni napadu ne zahtijevaju post up igru, ali kad imate nekoga tko će automatski privući double team u postu, morate mu baciti loptu. U Golden Stateu, Durant će biti treći Splash Brother te će imati više otvorenih trica nego što ih je ikad imao u Oklahomi, ali će isto tako biti važan u midrange igri kao i u blocku.

Sve je ovo značilo da Warriorsi trebaju Duranta, ali nije da će biti bez problema. Još ostaje da vidimo kako će se snaći s kraćom klupom, bez zaštite reketa te kako će ostatak momčadi prihvatiti Duranta. Warriorsi zadnji godina su jako uspješni tako da s Durantom ove godine ne bi trebalo biti problema.

Latest Posts

NE PROPUSTITE