Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Iguodala pogodio za pobjedu, 45 poena Carmela Anthonyja

Sinoć smo gledali samo dvije NBA utakmice, ali obje su bile veoma zanimljive i neizvjesne do samoga kraja. Warriorsi su slavili sa zvukom sirene, dok su Rocketsi “preživjeli” veliku utakmicu Carmela Anthonyja.

Sjajan dvoboj priuštili su Golden State Warriorsi i Oklahoma City Thunderi. Od prve minute utakmice gledali smo sjajnu šutersku predstavu Klaya Thompsona i Stephena Curryja s jedne te Russella Westbrooka s druge strane. Susret je bio izjednačen sve do treće četvrtine, kada se Warriorsi polako odvajaju i u posljednju četvrtinu ulaze s devet poena prednosti. U posljednjem periodu su se malo uspavali, usporili su svoju igru i previše se oslanjali na šut koji je zastao, što je omogućilo Oklahomi da se u potpunosti vrati u susret iako je Kevin Durant s pet osobnih pogrešaka morao početne minute provesti na klupi.

Thompson je pogodio lijep šut 50 sekundi prije kraja za 114:110 Warriorsa, ali na drugoj strani odmah uzvraća Reggie Jackson polaganjem. Curry nije uspio pogoditi težak šut za Warriorse, što je omogućilo Westbrooku da dvije sekunde prije kraja, s otprilike devet metara, pogodi sjajnu tricu za prednost Oklahome od jednog poena. Nakon minute odmora Warriorsa, Klay Thompson je dodao loptu Andreu Iguodali koji se odmah diže na šut i pogađa sa zvukom sirene za pobjedu Warriorsa 116:115.

Klay Thompson ubacio je 6 trica od 9 pokušaja za 27 poena, dok je Stephen Curry pridodao svoje 4 trice za 22 poena, a podijelio je i 9 asistencija, jednako kao i junak susreta Iguodala, koji je ukupno ubacio 14 poena. Kod Oklahome je odličan bio Westbrook s 31 poenom, dok je Kevin Durant nakon odlične prve četvrtine igrao poprilično samozatajno, ali na kraju je uspio skupiti 20 poena, 8 asistencija i 7 skokova. Treba spomenuti i vrlo dobru partiju Sergea Ibake koji je ubacio 27 poena uz 13 skokova.

Napeto je bilo i u Madison Square Gardenu, gdje su domaći Knicksi tijesno poraženi od Houston Rocketsa rezultatom 109:106. Od prve minute Carmelo Anthony je pokazao da želi ovu pobjedu i nemilosrdno je trpao koš protivnika te je do kraja skupio 45 poena, ali ni to nije bilo dovoljno za pobjedu. Rocketsima se nakon utakmice stanke vratio James Harden te je s 36 poena uspio odvesti svoju ekipu do slavlja. U posljednjim minutama Knicksi su imali nekoliko prilika za izjednačenje, ali Carmelo Anthony nije pogodio tricu 30 sekundi prije kraja, a nije pogodio ni J.R. Smith gotovo s polovine igrališta sa zvukom sirene.

Kod Rocketsa možemo još izdvojiti 22 poena Chandlera Parsonsa te 21 poen Jeremyja Lina. Lošu napadačku utakmicu odigrao je Dwight Howard ubacivši samo 7 poena, a izgubio je 5 lopti. Bio je dobar u obrani i prikupio 15 skokova i 4 blokade, ali navijači Rocketsa se mogu zabrinuti jer je Howard često u drugom poluvremenu dobio loptu i igrao leđima protiv Andrea Bargnanija, ali nije uspio realizirati gotovo nijednu akciju. Tako je Bargnani, inače ispodprosječan obrambeni igrač, na jedan dan izgledao kao netko tko zna igrati obranu, a bio je dobar i u napadu s 24 poena, uz sjajan šut 9/12.

NBA rezultati, 14. studeni:

New York Knicks – Houston Rockets 106:109
Golden State Warriors – Oklahoma City Thunder 116:115

Latest Posts

NE PROPUSTITE