Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Iguodala za pobjedu u zadnjoj sekundi, rekordan poraz Jazza

Andre Iguodala je pogodio slobodno bacanje 0,4 sekunde prije kraja za pobjedu Denvera protiv Indiane sa 102:101. Četvrta je to uzastopna pobjeda Nuggetsa u NBA ligi.

Iguodala je odigrao ključnu ulogu u završnici dvoboja u Pepsi Centeru. Najprije je u zadnjoj sekundi ukrao loptu Paulu Georgeu pri rezultatu 101:101, a onda je nakon minute odmora uhvatio dodavanje Andrea Millera. Spomenuti George je napravio prekršaj, a Iguodala, koji je prije toga promašio četiri slobodna bacanja u nizu, ovaj je put jednom bio precizan za novo slavlje Nuggetsa koji s omjerom 28-18 drže šesto mjesto u Zapadnoj konferenciji.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: Evan Turner (27)
  • Asistencije: Jrue Holiday (10)
  • Skokovi: Omer Asik (19)
  • Ukradene lopte: Ty Lawson (5)
  • Blokade: Joakim Noah (5)

Raznovrsni Iguodala je završio utakmicu s 13 koševa, deset skokova i sedam asistencija, Danilo Gallinari je ubacio 27, a Ty Lawson 18 koševa. Kod gostiju je George upisao 23 poena i deset skokova iako je na koncu ispao negativan junak Pacersa.

Košarkaši Utah Jazza doživjeli su najteži domaći poraz u klupskoj povijesti. Houston je u Salt Lake Cityju slavio sa 125:80 uz 25 koševa Jamesa Hardena. Dosadašnji najteži poraz na vlastitom parketu Jazzeri su doživjeli u studenom 1980. kada je Milwaukee slavio s +33. Uz Hardena su Rocketse predvodili Marcus Morris sa 16 koševa i Omer Asik s 19 skokova.

Washington je prvi put u šest godina imao priliku pobijediti šest puta zaredom pred svojim navijačima, ali Sacramento mu je ukrao slavlje. Kingsi su bili bolji s 96:94, a pobjednički je koš točno sekundu prije isteka vremena ubacio Isaiah Thomas koji je dvoboj zaključio s 22 poena i sedam asistencija.

Chicago je pobijedio sedmi put u zadnjih devet utakmica, a u trijumfu protiv Charlotte Bobcatsa (93:85) najefikasniji je s 19 koševa bio Jimmy Butler kojem je to rekord karijere. Prvo ime Bullsa ipak je bio Joakim Noah s 13 poena, 18 skokova i sedam asistencija.

Australac hrvatskog porijekla Andrew Bogut vratio se na parket nakon višemjesečnog izbivanja zbog ozljede gležnja i pomogao Golden Stateu da dođe do pobjede u Torontu (112:104). Ubacio je Bogut 12 koševa i uhvatio osam lopti, te bio jedan od sedmorice Warriorsa s dvoznamenkastim brojem poena. Najbolji je s 21 košem, 12 skokova i sedam asistencija bio David Lee.

Latest Posts

NE PROPUSTITE