Wednesday, October 4, 2023

ZADNJE OBJAVE

Ikona ostaje u Dallasu

Tim MacMahon s ESPN-a je prenio vijest da je tridesetdevetogodišnji Nijemac Dirk Nowitzki potpisao novi dvogodišnji ugovor s Dallas Mavericksima i za to vrijeme će zaraditi 10 milijuna dolara. Ugovor sadrži tzv. player opciju što znači da na godinu Dirk ima mogućnost izabrati da postane slobodan igrač.

Plavokosi Nijemac je mogao ove sezone zaraditi 25 milijun dolara, ali je prije prvog srpnja iskoristio opciju u ugovoru i postao slobodan igrač i tako oslobodio prostor na salary capu Mavsa za pojačanja. Pokazao je i lojalnost Mavsima jer je dosad za njih odigrao 19 sezona.

Pored svih individualnih nagrada, svakako mu je najznačajniji prsten prvaka iz 2011. godine kada su Mavsi u finalu pobijedili Miami Heat predvođen velikom trojkom Dwyane Wade, LeBron James i Chris Bosh.

Podsjećamo da je u NBA ligu došao 1998. godine kada su ga na draftu kao deveti izbor prve runde izabrali Milwaukee Bucksi i odmah zamijenili u Dallas Mavse za šesti izbor na draftu Roberta Taylora.

Inače, Dirk je jedan od najboljih strijelaca svih vremena, jer je dosad postigao 30.260 poena. Ispred njega su samo Kareem Abdul-Jabbar s 38,387 poena, Karl Malone s 36.928 poena, Kobe Bryant s 33.643 poena, Michael Jordan s 32.292 poena i Wilt Chamberlain s 31.419 poena. Dirk je inače jedini Europljanin koji je postigao više od 30.000 poena u NBA karijeri.

Veselimo se još barem jednoj sezoni gledanja Nowitzkog u NBA ligi.

Latest Posts

NE PROPUSTITE