Ilgauskas potpisao ugovor

Kao što je bilo oèekivano, Zydrunas Ilgauskas je potpisao ugovor sa Cleveland Cavaliersima, izjavio je glavni menadžer momèadi Danny Ferry. Prema pravilima momèadi i lige, detalji ugovora nisu objavljeni.

Ilgauskas je ove sezone odigrao 53 utakmice za Cavalierse te je ostvario prosjeke od 7.5 poena (45% uspješnosti), 5.3 skoka i 0.8 blokada za 20.5 minuta igre po utakmici. U zamjeni koja je u Cleveland dovela Antawna Jamisona i Sebastiana Tlefaira je završio u Washingtonu, ali za Wizardse nije odigrao nijednu utakmicu.

“Cijela organizacija Cleveland Cavaliersa je oduševljena što se Zydrunas vraæa kuæi kako bi nam pomogao u doigravanju, a nadamo se i nakon toga. Bez njega ovdje kao da nešto nije bilo u redu. Kada bi postojalo mjerilo onoga èemu franšiza teži imati u svojim èlanovima na terenu ili izvan njega, to mjerilo bi bio Zydrunas Ilgauskas. Zato Cavaliersima, gradu Clevelandu i cijeloj državi Ohio toliko znaèi što se “Z” vratio,” izjavio je veèinski vlasnik Cavaliersa Dan Gilbert.

“Prilika da vratimo Zydrunasa natrag u Cavalierse je vrlo posebna stvar za franšizu i naše navijaèe. Jako smo sretni što Z želi biti ovdje. Takoðer smo sretni zbog njegove žene Jennifer i njegove djece, uzbuðeni smo što æemo ga sutra vidjeti na parketu sa njegovim suigraèima,” rekao je Danny Ferry.