Tuesday, September 27, 2022

ZADNJE OBJAVE

Ilgauskas se odluèio za povratak u Cavalierse?

Iako izvješæa govore da se Zydrunas Ilgauskas odluèio vratiti u Cleveland, izvori koji su upoznati sa situacijom govore da ipak nije sve riješeno i da uz Cavse još 5 momèadi koje se bore za naslov ostaju u borbi za usluge ovog veterana kojem su Wizardsi otkupili ugovor prošli tjedan.

- Advertisement -

Osim Clevelanda, Nuggetsi, Jazzeri, Hawksi, Mavericksi i Celticsi su najuporniji u pokušaju da se dodatno pojaèaju pred najvažniji dio sezone i nadaju se da Ilgauskas još nije donio konaènu odluku.

Atlanta i Utah mu mogu ponuditi najbolje uvjete što se tièe novca (oko 4 mil.$),  Denver, Dallas i Boston mu mogu ponuditi oko 1,4 mil.$ dok mu njegov bivši klub može ponuditi oko 1,1 mil.$. Cavaliersi su zbog operacije prsta na duže vrijeme ostali bez O’Neala i Ilgauskas im postaje posebno važan ako žele ostati jedni od najveæih konkurenata za naslov.

Miami Heat i San Antonio Spursi su takoðer izrazili zanimanje, ali je Ilgauskas uzeo u razmatranje samo ranije spomenutih 6 momèadi. Njegov menadžer Herb Rudoy je u petak izjavio da se njegovom klijentu nigdje ne žuri i da bi svoju odluku mogao donijeti naredni tjedan, ali kako doznajemo predstavnik Mavericksa je izjavio kako je upravo od Rudoya èuo da æe se Ilgauskas najvjerojatnije odluèiti za Cleveland.

- Advertisement -

Cleveland ima prednost zbog emocionalne vezanosti Ilgauskasa za taj klub (on je èitavu karijeru igrao u tom klubu), ali bi problem mogla predstavljati mala kolièina novca koju mu Cleveland može ponuditi (Ilgauskas se odrekao 1,5 mil.$ kod otkupa ugovora od strane Wizardsa).

Koliko je svaki detalj važan u borbi za usluge ovog veterana pokazuje i George Karl koji se usprkos tome što se bori sa opakom bolesti i što je bio nazoèan na nedjeljnoj utakmici protiv Lakersa, našao vremena nazvati Ilgauskasa i razgovarati sa njim o dolasku u redove Nuggetsa.

Ako se Ilgauskas odluèi potpisati za Cavalierse morati æe prièekati do 22. ožujka, dok za ostale klubove može potpisati odmah, a hoæe li to biti Cleveland ili neki drugi klub doznati æemo u narednim danima.

Latest Posts

NE PROPUSTITE