Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Ilgauskas se odluèio za povratak u Cavalierse?

Iako izvješæa govore da se Zydrunas Ilgauskas odluèio vratiti u Cleveland, izvori koji su upoznati sa situacijom govore da ipak nije sve riješeno i da uz Cavse još 5 momèadi koje se bore za naslov ostaju u borbi za usluge ovog veterana kojem su Wizardsi otkupili ugovor prošli tjedan.

Osim Clevelanda, Nuggetsi, Jazzeri, Hawksi, Mavericksi i Celticsi su najuporniji u pokušaju da se dodatno pojaèaju pred najvažniji dio sezone i nadaju se da Ilgauskas još nije donio konaènu odluku.

Atlanta i Utah mu mogu ponuditi najbolje uvjete što se tièe novca (oko 4 mil.$),  Denver, Dallas i Boston mu mogu ponuditi oko 1,4 mil.$ dok mu njegov bivši klub može ponuditi oko 1,1 mil.$. Cavaliersi su zbog operacije prsta na duže vrijeme ostali bez O’Neala i Ilgauskas im postaje posebno važan ako žele ostati jedni od najveæih konkurenata za naslov.

Miami Heat i San Antonio Spursi su takoðer izrazili zanimanje, ali je Ilgauskas uzeo u razmatranje samo ranije spomenutih 6 momèadi. Njegov menadžer Herb Rudoy je u petak izjavio da se njegovom klijentu nigdje ne žuri i da bi svoju odluku mogao donijeti naredni tjedan, ali kako doznajemo predstavnik Mavericksa je izjavio kako je upravo od Rudoya èuo da æe se Ilgauskas najvjerojatnije odluèiti za Cleveland.

Cleveland ima prednost zbog emocionalne vezanosti Ilgauskasa za taj klub (on je èitavu karijeru igrao u tom klubu), ali bi problem mogla predstavljati mala kolièina novca koju mu Cleveland može ponuditi (Ilgauskas se odrekao 1,5 mil.$ kod otkupa ugovora od strane Wizardsa).

Koliko je svaki detalj važan u borbi za usluge ovog veterana pokazuje i George Karl koji se usprkos tome što se bori sa opakom bolesti i što je bio nazoèan na nedjeljnoj utakmici protiv Lakersa, našao vremena nazvati Ilgauskasa i razgovarati sa njim o dolasku u redove Nuggetsa.

Ako se Ilgauskas odluèi potpisati za Cavalierse morati æe prièekati do 22. ožujka, dok za ostale klubove može potpisati odmah, a hoæe li to biti Cleveland ili neki drugi klub doznati æemo u narednim danima.

Latest Posts

NE PROPUSTITE