Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Ilgauskas sve bliže povratku u Cleveland

Herb Rudoy, menadžer litavskoga gorostasnog košarkaša Zydrunasa Ilgauskasa, potvrdio je da je njegov klijent nadomak dogovora o otkupu svog ugovora s Washington Wizardsima.

“Nadam se da bi se to moglo dogoditi vrlo skoro. Daju mi za pravo razgovori koje sam vodio s generalnim menadžerom Washingtona Erniejem Grunfeldom“, rekao je Rudoy.

Glavno pitanje koje se nametalo pri ranijoj špekulaciji, a koja je sada prerasla u realnu informaciju, jest: hoæe li vodstvo NBA lige dopustiti povratak 221 centimetar visokog i 34-godine starog centra u Cleveland Cavalierse, klub u kojm je proveo svih 16 svojih NBA sezona, i iz kojeg je prošlog tjedna mijenjan u Washington Wizardse (skupa s pickom prve runde buduæeg drafta) za Antawna Jamisona?

Èim se razmjena dogodila, nekolicina je NBA trenera, poput Phila Jacksona iz LA Lakesrsa ili Doca Riversa iz Boston Celticsa, javno pretpostavila da joj je cilj vraæanje Litavca u Cleveland.

Rudoy takva primjedbe smatra zloèestima te ih rezolutno pobija:

Nema govora o tome da je njegov povratak u Cleveland bio dogovoren prije same razmjene. Nitko me iz NBA organizacije nije nazvao i postavio mi takvo pitanje. On jednostavno ne želi igrati za Wizardse. Zna što može dobiti i zna da su za njega zainteresirane mnoge vrhunske NBA momèadi“.

Pravila NBA lige nalažu da igraèi moraju èekati 30 dana prije no što potpišu za stari klub nakon što otkupe ugovor u novome.

Los Angeles Times piše da je vodstvo lige obeæalo klubovima da neæe dopustiti povratak Litavca u Cavalierse jer sumnja da je taj èin bio dogovoren uoèi same razmjene.

S Ilgauskasom bi, uz preostale jake snage pod košem (O’Neal, Varejao i Jamison), Cavaliersi postali ogromni kandidati u borbi za naslov; ispalo bi da su Jamisona, godinama jednu od ponajboljih “èetvorki” u ligi, dobili bez najmanjeg gubitka.

Latest Posts

NE PROPUSTITE