Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Ilyasova u Hawksima, Splitter u Sixersima

Atlanta Hawksi i Philadelphija 76ersi u noći sa srijede na četvrtak dogovorili su razmjenu svojih visokih igrača i draft pickova. Turčin Ersan Ilyasova će put Atlante, dok će u suprotnom smjeru Brazilac Tiago Splitter i dva picka druge runde. Obojici igrača na ljeto istječu ugovori.

Atlanta se trudi zadržati realne šanse u borbi za domaći parket u prvoj rundi Istočne konferencije pa su zato razmijenili vječno ozlijeđenog Splittera, koji ove sezone nije odigrao ni minute za Hawkse. Ilyasova je baš tip igrača kakav im nedostaje, stretch četvorka koja odlično može zamijeniti Paula Millsapa na 20 minuta i vještinama je kompatibilan s Dwightom Howardom. Ilyasova je ove sezone u dresu Philadephije ubacivao gotovo 15 poena uz 6 skokova i 36% šuta za tricu.

Zanimljiva je činjenica da je Ilyasova već peti put razmijenjen u posljednjih 20 mjeseci (igrao je za Detroit, Orlando, Oklahomu, Sixerse i sada dolazi u Hawkse)

Sixersi su izgubili startera u svojoj postavi što znači da Darija Šarića čeka opet rola u početnoj petorci i gomila minuta. Splitter je pak zbog ozljede prepona out na neodređeno vrijeme, upitno je hoće li i zaigrati utakmicu za Sixerse ove sezone. Pickovi su u ovom slučaju klasično “podmazivanje” od strane onoga tko “kupuje”.

Latest Posts

NE PROPUSTITE