Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Ime Kobe u Americi i dalje sve popularnije

Otkad je Kobe Bryant 1996. godine prvi put zakoraèio na parkete NBA lige, Amerikanci su poludjeli. Danas preko deset tisuæa djece roðene nakon 1996. nosi košarkaševo ime.

Ime Kobe postalo je iznimno popularno diljem Sjedinjenih Država u 13 proteklih godina. U Bryantovoj rookie-sezoni nije bilo meðu tisuæu najpopularnijih imena zavedenih u registru novoroðenih djeèaka.

Kad je košarkaš LA Lakersa, u kojima igra neprekidno od 1996. godine, prvi put s kalifornijskim sastavom osvojio NBA prsten 2000. godine, ime Kobe veæ se probilo u Top 200 najèešæe uzimanih imena meðu novoroðenom muškom djecom.

Niti danas Kobeovo ime ne prestaje biti omiljeni izbor stotinama mladih roditelja diljem SAD-a.

“Kad ime slavne osobe uðe na taj naèin u široku društvenu upotrebu, obièno se to dogaða više zbog privlaènosti imena samog nego zbog liènosti ili karizme popularne osobe. Kad je u pitanju Kobe Bryant, moguæe je ipak da se radi o kombinaciji faktora. On je veliki šampion, a njegovo je ime razluèivo i dopadljivo” izjavila je Linda Rosenkrantz, suautorica knjige “Biblija djeèjih imena“, dodavši kako je ime Kobe popularno meðu mladim roditeljima neovisno o njihovu društvenom statusu, geografskom ili etnièkom podrijetlu.

Sam je košarkaš vrlo ponosan:

“Osjeæam se uistinu poèašæeno, jer to znaèi da me ljudi osjeæaju na puno dublji naèin negoli je onaj iskljuèivo sportski. U svakom sluèaju, zbog toga se osjeæam ugodno.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE