Friday, September 30, 2022

ZADNJE OBJAVE

Ime Kobe u Americi i dalje sve popularnije

Otkad je Kobe Bryant 1996. godine prvi put zakoraèio na parkete NBA lige, Amerikanci su poludjeli. Danas preko deset tisuæa djece roðene nakon 1996. nosi košarkaševo ime.

- Advertisement -

Ime Kobe postalo je iznimno popularno diljem Sjedinjenih Država u 13 proteklih godina. U Bryantovoj rookie-sezoni nije bilo meðu tisuæu najpopularnijih imena zavedenih u registru novoroðenih djeèaka.

Kad je košarkaš LA Lakersa, u kojima igra neprekidno od 1996. godine, prvi put s kalifornijskim sastavom osvojio NBA prsten 2000. godine, ime Kobe veæ se probilo u Top 200 najèešæe uzimanih imena meðu novoroðenom muškom djecom.

Niti danas Kobeovo ime ne prestaje biti omiljeni izbor stotinama mladih roditelja diljem SAD-a.

- Advertisement -

“Kad ime slavne osobe uðe na taj naèin u široku društvenu upotrebu, obièno se to dogaða više zbog privlaènosti imena samog nego zbog liènosti ili karizme popularne osobe. Kad je u pitanju Kobe Bryant, moguæe je ipak da se radi o kombinaciji faktora. On je veliki šampion, a njegovo je ime razluèivo i dopadljivo” izjavila je Linda Rosenkrantz, suautorica knjige “Biblija djeèjih imena“, dodavši kako je ime Kobe popularno meðu mladim roditeljima neovisno o njihovu društvenom statusu, geografskom ili etnièkom podrijetlu.

Sam je košarkaš vrlo ponosan:

“Osjeæam se uistinu poèašæeno, jer to znaèi da me ljudi osjeæaju na puno dublji naèin negoli je onaj iskljuèivo sportski. U svakom sluèaju, zbog toga se osjeæam ugodno.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE