Sunday, February 5, 2023

ZADNJE OBJAVE

In memoriam: Boris Mutić

Boris Mutić  bio je dugogodišnji sportski novinar, reporter i komentator, član sportske redakcije Hrvatske radiotelevizije punih 45 godina. Profesionalno se počeo baviti novinarstvom 1966., a od 1976. do 1986. bio je urednik sportske redakcije HRT-a. Izvještavao je sa čak 16 Olimpijskih igara, šest Svjetskih nogometnih prvenstava, osam svjetskih prvenstava u gimnastici i skijanju, te još dvadesetak europskih prvenstava raznih sportova. Dva mjeseca prije smrti sudjelovao je u prijenosu slalomskih utrka za Svjetski kup sa Sljemena.

- Advertisement -

Prvi televizijski prijenos iz Jazina, legendarnu utakmicu Kupa europskih prvaka protiv madridskog Reala, vodio je davne 1968. godine. Tridesetak godina kasnije, točnije 2004., u Jazinama se uz dugotrajan pljesak i ovacije Tornada umirovio. Tom je prilikom od zadarske navijačke skupine dobio na dar i kipić crkve svetog Donata, sliku te šal koji je ponosan i nasmiješen stavio oko vrata. Ostala je ta slika u sjećanju svim hrvatskim i zadarskim ljubiteljima sporta i postala dokaz kako iskrena ljubav prema košarci može povezati sve strane svijeta (pa čak i tako malog poput Hrvatske). ISTOK, JUG i ZAPAD Jazina prihvatili su jednog „SJEVERNJAKA“ kao svojeg i zahvalili mu na svim lijepim riječima koje je našem Zadru godinama poklanjao u svojim prijenosima.

Točno je 10 godina od 16. ožujka 2009. godine, kada nas je napustio jedan od najvećih hrvatskih sportskih novinara Boris Mutić.

Počivao u miru!

Latest Posts

NE PROPUSTITE