Saturday, July 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

In memoriam: Boris Mutić

Boris Mutić  bio je dugogodišnji sportski novinar, reporter i komentator, član sportske redakcije Hrvatske radiotelevizije punih 45 godina. Profesionalno se počeo baviti novinarstvom 1966., a od 1976. do 1986. bio je urednik sportske redakcije HRT-a. Izvještavao je sa čak 16 Olimpijskih igara, šest Svjetskih nogometnih prvenstava, osam svjetskih prvenstava u gimnastici i skijanju, te još dvadesetak europskih prvenstava raznih sportova. Dva mjeseca prije smrti sudjelovao je u prijenosu slalomskih utrka za Svjetski kup sa Sljemena.

Prvi televizijski prijenos iz Jazina, legendarnu utakmicu Kupa europskih prvaka protiv madridskog Reala, vodio je davne 1968. godine. Tridesetak godina kasnije, točnije 2004., u Jazinama se uz dugotrajan pljesak i ovacije Tornada umirovio. Tom je prilikom od zadarske navijačke skupine dobio na dar i kipić crkve svetog Donata, sliku te šal koji je ponosan i nasmiješen stavio oko vrata. Ostala je ta slika u sjećanju svim hrvatskim i zadarskim ljubiteljima sporta i postala dokaz kako iskrena ljubav prema košarci može povezati sve strane svijeta (pa čak i tako malog poput Hrvatske). ISTOK, JUG i ZAPAD Jazina prihvatili su jednog „SJEVERNJAKA“ kao svojeg i zahvalili mu na svim lijepim riječima koje je našem Zadru godinama poklanjao u svojim prijenosima.

Točno je 10 godina od 16. ožujka 2009. godine, kada nas je napustio jedan od najvećih hrvatskih sportskih novinara Boris Mutić.

Počivao u miru!

Latest Posts

NE PROPUSTITE