Tuesday, April 16, 2024

ZADNJE OBJAVE

Indiana bolja od Clippersa, Miami niže pobjede, a Knicksi poraze

U noći s nedjelje na ponedjeljak odigrano je osam utakmica regularne sezone NBA lige. Fantastičnim nastupima istaknuli su se Kevin Durant, Stephan Curry i Andre Drummond, dok je Anthony Davis slomio ruku. Luda serija Bosha spasila je Miami, Indiana nastavlja očaravati, a Knicksi razočaravati.

U uobičajeno ranijem nedjeljnom terminu Toronto Raptorsi dočekali su Denver Nuggetse. Gosti su došli do pobjede rezultatom 112:98, prije svega zahvaljujući odličnom nastupu igrača s klupe. Rezerve Denvera postigle su čak 46 poena u drugom poluvremenu, Nate Robinson zabio je 23 poena, Darrell Arthur dodao je 14, a Timofey Mozgov uhvatio je čak 15 skokova. Kod Toronta istaknuo se Rudy Gay s 23 poena, dok je Jonas Valanciunas zabio 18 koševa i uhvatio 11 skokova. Tyler Hansbrough zamijenio je Amira Johnsona u početnom sastavu i pokazao se to kao dobar potez s obzirom na odličan početak domaćina. Ipak zahvaljujući prije svega odličnom nastupu već spomenutih igrača s klupe, Denver se vratio u utakmicu i prelomio dvoboj nekoliko minuta prije samog kraja. Šest igrača u Denveru postiglo je dvoznamenkasti broj poena, od čega čak četiri ne startaju. Trener Brian Shaw istaknuo je kako ekipa nema veliku zvijezdu ali posjeduje velik broj dobrih igrača i kako u svakoj utakmici netko drugi može iskočiti.

Najbolja obrambena momčad lige, Indiana Pacersi gostovali su kod drugog najučinkovitijeg napada, onog Los Angeles Clippersa. U prvoj utakmici bez J.J. Redicka u početnom sastavu, Clippersi nisu dobro krenuli i morali su ganjati rezultatski minus tijekom cijele utakmice. Nošeni publikom uspjeli su se vratiti, ali je na samom kraju Chris Paul, netipično za njega promašio nekoliko ključnih šuteva. Pobijedila je Indiana rezultatom 105:100, a ključan je bio skok u napadu Davida Westa nakon promašenog bacanja. Gosti su tijekom cijelog meča odlično kontrolirali skok i uhvatili čak 50 lopti. Ponovo je odličan bio Paul George s 27 poena, šest skokova, pet asistencija i dvije ukradene lopte, a West je dodao 24 poena i sakupio 12 skokova. Kod Clippersa istaknuo se Jamal Crawford s 20 poena, a dobro je odigrao i Blake Griffin zabivši 16 poena i dodavši tome 12 skokova, ali i pet izgubljenih lopti. S ovom pobjedom Indiana dolazi do impresivnog omjer 16 – 1 i nastavlja dominirati ligom i iznova dokazivati ekstremnu klasu.

Poslije razočaravajućeg poraza od Lakersa, Detroit Pistonsi svladali su Philadelphiju 76erse rezultatom 115:100. Monstruoznim nastupom istaknuo se Andre Drummond, koji je postigao 31 poena, uhvatio 19 skokova i ukrao šest lopti i pridružio se tako velikom Hakeemu Olajuwonu. Odličnu pomoć dobio je od Brandona Jenningsa, koji je zabio 20 poena i podijelio 12 asistencija, Josh Smith ubacio je 20, a Rodney Stuckey 17. Thaddeus Young postigao je 24, a Evan Turner 20 kod poraženih gostiju. Pistonsi su u prvom poluvremenu postigli ogromnih 70 poena, a kako je bila njihova noć govori i podatak da su odlično šutirali za tri poena, što je najveći nedostatak momčadi, koja postiže najmanje trica po susretu. 76ersi su izgubili osam od devet zadnjih utakmica i imaju sedam uzastopnih poraza na gostovanjima.

Nakon neizvjesnog poraza u produžetcima protiv Clippersa, Sacramento Kingsi još su jednom bili blizu pobjede na domaćem terenu, ovaj puta protiv Golden State Warriorsa, ali ponovo nisu uspjeli. S dva pogođena slobodna bacanja, deset sekundi do kraja, Stephen Curry donio je Warriorsima važnu pobjedu, kojom su prekinuli niz od dva uzastopna poraza i nalaze se na omjeru od pobjeda i osam poraza. Curry je odigrao fantastičnu utakmicu, postigao 36 poena i podijelio 10 asistencija, a već uobičajeno priključio mu se Klay Thompson s 28 poena. Vanjska linija gostiju nadigrala je startere Sacramenta na istim pozicijama 64:10 i stvorila ogromnu prednost. DeMarcus Cousins predvodio je domaću momčad s 24 poena i šest skokova i to za svega 21 minutu zbog problema s osobnim pogreškama. Marcus Thornton zabio je 21 koš, a Isaiah Thomas 19. Nedopustivo po domaću momčad Curry i Thomson imali su gomilu otvorenih šutova, a poznato je kako se radi o iznimno ubojitom šuterskom dvojicu.

Puno teže nego je bilo za očekivati Miami Heat došao je do 10 pobjede i to u okršaju s Charlotte Bobcatsima. Zahvaljujući ludoj seriji trica Chrisa Bosha na samom kraju susreta Miami je slavio rezultatom 99:98 i tako očuvao još jedan zanimljiv niz na životu. Posebno je zanimljiva bila prva od tri trice koliko je Bosh postigao, kada se lopta odbijala po obruču u četiri navrata prije nego je prošla kroz mrežicu. Bobcatsi su u jednom trenutku imali čak 14 poena prednosti, pa je jasno kako su vidno razočarani komentirali utakmicu, svjesni kako su propustili rijetku priliku da svladaju prvaka na njegovom terenu. LeBron James predvodio je ekipu s 26 poena, Bosh je dodao 22, a Dwyane Wade 17 poena. S druge strane Kemba Walker postigao je 27 poena, Gerald Henderson 17, dok je Al Jefferson uz 16 poena uhvatio 13 skokova. Ovom pobjedom Miami dolazi do omjera od 14 pobjeda i tri poraza, dok Bobcatsi imaju osam pobjeda i 10 poraza.

Igrači Oklahome, predvođeni fantastičnim Kevinom Durantom, osvetili su se Minnesoti za težak poraz s početka prvenstva. Durant je došao do prvog triple – doublea u sezoni s 32 poena, 10 skokova i 12 asistencija i vodio je  Oklahomu do još jednog preokreta u zadnjem periodu i 113:103 vrijedne pobjede. Produžila se tako serija pobjeda Oklahome na sedam utakmica, a na domaćem terenu i dalje ne znaju za poraz. Važnu ulogu u pobjedi imao je i dvojac razigravača Russell Westbrook s 19 poena i Reggie Jackson s 18. U povratku pred navijače Oklahome, Kevin Martin predvodio je Timberwolvese s 24 poena, a Nikola Peković zabilježio je 22 poena i 10 skokova. Nešto više dopuštenih skokova u napadu i više izgubljenih lopti, domaći su igrači nadoknadili brzom tranzicijom te su postigli čak 29 koševa iz kontra napada.  Minnesota ne zna za pobjedu na terenu Oklahome od sezone 2008/09.

Noćna mora New York Knicksa se nastavlja, a bolji su ovoga puta bili New Orleans Pelicansi rezultatom 103:99. Ako loša igra Pelicansa na gostovanjima nije bila dovoljna, lom ruke Anthony Davisa nakon što je postigao sedam poena i uhvatio četiri skoka u prvom periodu, trebao je biti dovoljan da Knicksi prekinu seriju poraza. Ovako se niz popeo na devet utakmica i sedam uzastopnih izgubljenih susreta na domaćem terenu. Izostanak Davisa odlično je iskoristio Ryan Anderson s 31 poenom i sedam zabijenih trica, Tyreke Evans postigao je 24, od čega 10 u zadnjem periodu i to u trenutcima kada se rješavalo pitanje pobjednika. Carmelo Anthony postigao je 23 poena i vodio domaći sastav, Tim Hardaway dodao je 21, a Andrea Bargnani 17. Izjednačena utakmica u kojoj niti jedna ekipa nije vodila s više od sedam poena, a presudilo je manje izgubljenih lopti gostiju, više poena iz kontri i u reketu. Razočaranje novim porazom bilo je očito kako na igračima Knicksa, tako i na navijačima momčadi.

U posljednjem duelu večeri Portland je slavio protiv Lakersa i vratio se pobjedničkim navikama, dok Lakersi nisu mogli ponoviti igru protiv Pistonsa. Serijom 11: 0, Portland je započeo utakmicu i stvorio komfornu prednost i u jednom trenutku vodio 17 poena razlike. Po tko zna koji puta ove sezone, igrači s klupe vratili su Lakerse u susret i na poluvrijeme su ekipe otišle pri aktivnom i dosta izjednačenom rezultatu. Starteri Portlanda vraćaju stvari na svoje mjesto i s 41 poenom u periodu ponovo stvaraju rezultatsku prednost. I kada se činilo da je nestala sva energija i nada za povratak u Staples Centru, serijom 10:0 Lakersi se ponovo približavaju, trener im vjeruje i ostavlja ih do kraja, nastavljaju s odličnom igrom i uspjevaju izboriti neizvjesnu završnicu. Ipak nedovoljno je koncentracije i energije ostalo i Portland dolazi do pobjede rezultatom 114:108. LaMarcus Aldridge dominirao je na postu i postigao 27 koševa, te uhvatio devet skokova, a vanjsku liniju predvodio je Damien Lillard s 26 poena i devet asistencija. Kod Lakersa razočarao je Pau Gasol sa samo šest koševa i pet skokova i uz šut tri od 15. Xavier Henry odlično je iskoristio svoju priliku, uz izrazito visok postotak šuta postigao 27 poena, dok je Nick Yong ubacio 17 koševa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE