Thursday, May 9, 2024

ZADNJE OBJAVE

Indiana bolja od Lakersa, poraz Miamija

Za nedjeljno iznenaðenje u NBA ligi pobrinuli su se košarkaši Milwaukeeja koji su u American Airlines Areni u Miamiju svladali domaæi Heat s 91-82.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: Paul Pierce (34)
  • Asistencije: Chauncey Billups (14)
  • Skokovi: DeAndre Jordan (16)
  • Ukradene lopte: Ryan Gomes (3)
  • Blokade: Bismack Biyombo (4)

Izgubili su Bucksi osam uvodnih gostujuæih utakmica ove sezone, da bi sada došli i do drugog slavlja zaredom nakon što su u petak u New Yorku bili bolji od Knicksa. Na Floridi ih je do ukupno šeste ovosezonske pobjede predvodio Brandon Jennings s 23 koša, te po šest skokova i asistencija. Tradicionalno je kod Miamija prvo ime bio LeBron James s 28 poena i 13 skokova, dok mu se Chris Bosh pridružio s 23 koša, ali i osam izgubljenih lopti.

Upravo su te izgubljene lopte i bile glavno obilježje igre Miamijeve igre u nedjelju naveèer. Skupili su ih domaæi košarkaši ukupno 22, što su Bucksi iskoristili za isto toliko koševa. Osim toga, cijela je Miamijeva momèad zajedno imala samo devet asistencija, što je negativni rekord lige ove sezone i samo asistencija više od negativnog rekorda u povijesti Heata.

Domaæi su poraz ubilježili i Los Angeles Lakersi od kojih je u Staples Centeru bolja bila Indiana s 98-96. Ukupno je to treæi uzastopni poraz Lakersa i 11. utakmica u nizu u kojoj nisu dosegli 100 koševa. Najduža im je to negativna serija još od sezone 2003/04 kada nisu u 12 dvoboja zaredom došli do “stotke“.

Pacerse je do slavlja predvodio Roy Hibbert koji je osam od svojih ukupno 18 poena postigao u zadnjoj èetvrtini. Nije mu smetala ni èinjenica da je od prve èetvrtine igra sa slomljenim nosom. Prijelom je zaradio u sudaru s Kobeom Bryantom koji je opet imao veliku veèer zaèinjenu s 33 poena. Ni to, meðutim, nije pomoglo Lakersima koji su ove sezone na deset pobjeda i osam poraza.

Nedjelja je bila dobar dan za drugu momèad iz Los Angelesa. Clippersi su pred svojim navijaèima svladali Toronto (103-91), a posebno je raspoložen bio Mo Williams koji je postigao prvih 17 koševa domaæe momèadi u posljednjoj èetvrtini. Dvoboj je završio s 26 poena, a pridružili su mu se Blake Griffin s 18 poena i devet skokova, te DeAndre Jordan sa 16 koševa i isto toliko skokova. Chauncey Billups je, pak, u odsustvu ozlijeðenog Chrisa Paula, skupio 14 asistencija. Torontu je ovo, napomenimo, bio osmi poraz zaredom.

Latest Posts

NE PROPUSTITE