Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Indiana i San Antonio došli do svojih drugih pobjeda

Indiana je u noæi s èetvrtka na petak povela protiv Miamija s 2-1 u polufinalu Istoène konferencije NBA lige, dok je na Zapadu San Antonio nastavio sa svojom dominacijom protiv Los Angeles Clippersa.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: Mario Chalmers (25)
  • Asistencije: Manu Ginobili (5)
  • Skokovi: Roy Hibbert (18)
  • Ukradene lopte: Tony Parker (3)
  • Blokade: Roy Hibbert (5)

Košarkaši Indiane razbili su “hladni” Heat 94-75, te iznenaðujuæe poveli u seriji do èetiri pobjede. Miami je, baš kao i u utakmici broj dva, bio katastrofalan u postotku šuta iz igre. Nakon 34.6 posto u drugoj utakmici, košarkaši s Floride su u Indianapolisu šutirali ponovno mizernih 37.2 posto. U velikoj katastrofi Heata prednjaèio je Dwyane Wade sa šutom 2-13, dok je Shane Battier, takoðer èlan startne petorke, gaðao 0-7.

MVP (najkorisniji igraè) regularnog dijela sezone LeBron James ponovno nije bio na visini zadatka s obzirom da je ubacio svega 22 poena, te sakupio sedam skokova, tri asistencije, ali i èetiri izgubljene lopte.

Èak èetvorica Pacersa, Danny Granger, David West, Roy Hibbert i George Hill, bila su dvocifrena po broju poena, a Hibbert je uèinku od 19 poena dodao i 18 skokova. Indiana je u potpunosti nadskakala Heat (52-36), koji je igrao i drugu utakmicu bez Chrisa Bosha (trbušni zid).

Recimo i da se jedan od svakako najzanimljivijih trenutaka dogodio sredinom treæe treæine kada su se na Miamijevoj klupi, za vrijeme minute predaha, sukobili isfrustrirani Wade i trener Eric Spoelstra. Bek-šuter floridske momèadi se u jednom trenutku unio u lice svom treneru, a zatim se, nakon što je otišao nekoliko koraka od njega, ljutito okrenuo zbog neèega što mu je Spoelstra dobacio. Cijelu situaciju morali su smirivati Udonis Haslem i Juwon Howard.

Èetvrta utakmica na rasporedu je u nedjelju, ponovno u Indianapolisu, kada æe Pacersi imati priliku doæi na samo korak od plasmana u finale konferencije.

Na Zapadu ništa novoga. San Antonio je i drugu utakmicu polufinala protiv LA Clippersa lakoæom riješio u svoju korist. Bilo je 105-88 za sastav Gregga Popovicha koji sada vodi s 2-0 u seriji do èetiri pobjede.

Ponovno su utakmicom dominirali veterani Spursa Tim Duncan i Tony Parker. Potonji je upravo na dan utakmice proslavio okrugli 30. roðendan koji je obilježio s 22 poena, pet skokova i pet asistencija. Duncan je pridodao 18 uz pet skokova za 16. pobjedu San Antonija u nizu.

Kod Clippersa je najraspoloženiji, ako se to može smatrati raspoloženim, bio Blake Griffin koji je ubacio 20 poena uz šut 7-16. Zanimljivo, èovjek koji je na All-Star vikendu prije dvije godine preskoèio prednji dio automobila i monstruozno zakucao imao je noæas jedan jedini skok. Èini se da iskustvo ipak dolazi ispred mladosti kada se zna da su na njega, veæi dio utakmice pazili 30-godišnji Boris Diaw i 36-godišnjak Tim Duncan.

Treæa utakmica igra se u subotu u Los Angelesu, a ista æe prethoditi susretu druge losanðeleske momèadi, Lakersa, koja takoðer ima zaostatak 2-0 protiv Oklahoma City Thundera.

Latest Posts

NE PROPUSTITE