Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Indiana izdržala nalet Bullsa i ostvarila pobjedu

Indiana Pacersi ostvarili su prvu pobjedu u ovogodišnjem doigravanju i tako sprijeèili da budu “pometeni” od omjerom najbolje ekipe Istoka, Chicago Bullsa. Kao i prethodne tri utakmice, i ova je bila èvrsta i neizvjesna a na kraju su domaæini uspjeli doæi do pobjede.

Indiana nešto bolje otvara susret te se odmah u prvoj èetvrtini odvajaju na 7 poena razlike košem Darrena Collisona za 18-11. Nakon toga dvije minute nismo vidjeli niti jedan koš a to je prekinuo Derrick Rose šutem s poludistance. U drugoj èetvrtini Chicago se približava, zakucavanjem Noaha dolaze na samo dva poena zaostatka ali i promašuju sljedeæih nekoliko napada za izjednaèenje. Nakon toga Indiana radi seriju 15-1 te se odvaja na znaèajniju prednost. Poluvrijeme završava prednošæu Indiane od 16 poena.

Roy Hibbert pogaða šut na poèetku druge polovine susreta i prednost Pacersa raste na +18. Ali ubrzo se i Chicago budi, u 3 minute rade seriju 11-2 te se spuštaju na jednoznamenkast zaostatak, ali ne zadugo jer Indiana na kraju treæe èetvrtine ima prednost 67-56.

Slièna situacija se dogaðala i u prošlim susretima ovih dviju ekipa, Indiana bi se dobro držala cijelu utakmicu i tek bi na kraju Chicago nekom serijom preokrenuo rezultat i došao do pobjede. No taj se scenarij ovoga puta nije dogodio. Pacersi su mirno održavali svoju prednost sve do dvije i pol minute prije kraja kada Chicago umalo okreæe rezultat u svoju korist. Serijom 10-0, koju je zakljuèio Derrick Rose zakucavanjem, prednost Indiane smanjila se na samo 3 poena razlike 38 sekundi prije kraja nakon èega Mike Dunleavy pogaða samo jedno slobodno bacanje. Polaganjem Noaha uz prekršaj, te nakon ubaèenog slobodnog bacanja Chicago dolazi na samo jedan poen zaostatka. Danny Granger ubacuje oba slobodna bacanja a sljedeæi napad Carlos Boozer promašuje tricu za izjednaèenje. Nakon toga opet Granger gaða svoja bacanja i tako odvodi Indianu do prve pobjede u doigravanju nakon 2006. godine.

Pobjednike je predvodio Danny Granger sa 24 poena i 10 skokova, a dobar je bio i Roy Hibbert sa 16 poena i 10 skokova. Još je samo A.J. Price imao dvoznamenkast broj poena kod Indiane, on ih je ubacio 10.

Derrick Rose je imao problema s realizacijom, pogodio je samo 6 šuteva iz 22 pokušaja (od èega trice 1-9) i utakmicu završio sa 15 poena i 10 asistencija. Najviše je kod Bullsa ubacio Joakim Noah, 21 poen uz 14 skokova. Carlos Boozer takoðer je odigrao dobru utakmicu sa 15 poena i 13 skokova.

Sljedeæa utakmica igrat æe se u Chicagu gdje æe Bullsi pokušati izboriti prolazak u drugi krug doigravanja.

Latest Posts

NE PROPUSTITE