Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Indiana kod Chicaga, Oklahoma po èetvrti put s Dallasom

Nakon juèerašnje fantastiène veèeri gdje smo vidjeli spektakularni triple-double Ronda, 57 poena Williamsa, dva produžetka, dvoboj Lakersa i Heata gdje je iskrilo sa svih strana i još par jako zanimljivih utakmica današnjih 9 susreta teško da mogu ponoviti i pola od toga. Sezona se itekako zahuktava pa ekipe koje se bore za doigravanje odnosno više pozicije u istome veèeras traže svoje pobjede. Orlando æe gostovati u Torontu i pokušati smanjiti zaostatak za Indianom koja ide na noge najboljoj ekipi lige Chicago Bullsima. Clippersi idu u goste Timberwolvesima uzvratiti im za iznenadni poraz od prije par dana u Staples Centru, dok æe Oklahoma i Dallas po èetvrti i posljednji put u regularnom dijelu sezone odmjeriti snage ovaj put u Chesapeake Energy Areni.

Toronto Raptors – Orlando Magic  01.00

Kao što smo juèer i predvidjeli Toronto (12-25) je slavio protiv Golden Statea i pokazao kako je u svojoj dvorani tvrd orah. Nije to bila neka gledljiva utakmica, pogotovo kad ju idemo usporeðivati sa ostalim susretima veèeri, no neæe se Raptorsi previše živcirati oko toga. Zaustavili su Warriorse na samo 28 poena u zadnje dvije èetvrtine i na kraju pobijedili 83:75. DeMar DeRozan je solidno odigrao susret. Ubacio je 25 poena i dao 4 asistencije a pratio ga je Barbosa sa 18 poena. Treba posebno pohvaliti juèerašnji skok Raptorsa pošto su uhvatili 51 loptu a u toj rubrici su prednjaèili Johnsoni. Amir sa 13 i James sa 12. Veèeras æe imati puno teži zadatak. Dolazi im Orlando, nominalno èetvrta ekipa Istoène konferencije. Oni su juèer mirovali nakon što su u subotu pobijedili Milwaukee po èetvrti puta ove sezone. Posebno æe morati paziti na Howarda koji je na prosjeku od 30 poena u zadnjih šest gostovanja kod Toronta. Bez pravog centra æe im to biti veliki problem tako da je tu najveæa prednost gostiju.

Vjerujemo u pobjedu Orlanda koji lovi Indianu na treæoj poziciji Istoka i ne smije kiksati protiv ovakvih ekipa.

Washington Wizards – Golden State Warriors  01.00

Pittman je izgleda našao dvojac u kojeg može imati povjerenja i vjerujemo kako æe obojica biti udarne igle do kraja sezone. John Wall i Jordan Crawford su ubacili u subotnjoj pobijedi nad Clevelandom kombinirano 55 poena i skupili 8 skokova i asistencija. Predvodili su svoje Wizardse do tek osme pobjede i prekida niza od šest poraza. Ostala tri mjesta u poèetnoj petorci su potpuno otvorena i redovno ih rotira kako bi našao prava imena. Ipak, JaVale McGee nema skoro nikakvu konkurenciju na centarskoj poziciji pa je primoren držati ga u igri iako mu štošta toga zamjera. Nick Young i Rashard Lewis su upitni za susret sa Warriorsima no kako igraju u zadnje vrijeme njihov izostanak bi možda bio i dobro došao. Warriorsi (14-20) su u oèajnoj formi posljednje èetiri utakmice iako su izborili ipak jednu pobjedu u tom nizu. Juèer su još jednom podbacili u napadaèkom dijelu igre ubacivši samo 75 poena Raptorsima koji u prosjeku primaju 94. Opet su ostali na samo dvojici dvoznamenkastih a ne treba niti napominjati koji je to dvojac bio. Ostatak ekipe je bio oèajan, pogotovo drugi dvojac od kojih se oèekuje minimalno dvadesetak poena kombinirano po susretu. Wright i Robinson su iz igre gaðali 3-21 i ubilježili samo 10 poena. Bit æe to zanimljiv dvoboj dvojca koji voli trošiti jako puno lopti, Crawforda i Ellisa a Wall odnosno Lee bi trebali biti ti koji æe okrenuti korist u stranu svoje ekipe.

Sitnu prednost dajemo domaæinu koji je u sjajnoj pucaèkoj formi zadnjih par utakmica dok je Warriorsima baš to najveæi problem u isto toliko nastupa.

Cleveland Cavaliers – Utah Jazz  01.00

Cleveland (13-22) je odigrao ove sezone jedan susret sa Utahom i izgubio ga u Salt Lake Cityu 113:105. Niti veèeras im se ne piše dobro ne toliko zbog toga što su Jazzeri bolji nego zbog katastrofalne forme i pet poraza zaredom. Ipak, kod Washingtona su u subotu odigrali solidnu utakmicu i izgubili sa samo tri poena razlike pa je to možda nekakva naznaka bolje igre. Vidljivo je kako im jako puno fali stup obrane, Anderson Varejao pa im curi na sve strane u defanzivi. Njega još neæe biti par tjedana pa ekipi Byrona Scotta i dalje slijede teški dani a niti naredni raspored im ne ide u korist pošto nakon Jazzera slijede tri ogleda sa još jaèim momèadima sa Zapadne konferencije. Utah (17-19) ima jedan veliki problem ove sezone a to je igranje u gostima. Na tom podruèju su èak gori i od veèerašnjeg protivnika sa samo 3-13 omjerom. Nakon sjajnih domaæih pobjeda nad Houstonom i Miamiem uslijedilo je subotnje gostovanje kod Dallasa i poraz 102:96. Još veæi problem je to što ih èekaju èetiri zaredom gostovanja no barem prva dva ne bi smijela biti toliko zahtjevna jer nakon Clevelanda idu u Charlotte. Solidan stoper Raja Bell je pod ozljedom pa je nesiguran za veèerašnju utakmicu. Njega uspješno zamjenjuje rookie Alec Burks no veèeras æe morati potegnuti kao i u veæini sluèajeva ove sezone dvojac pod košem, MillsapJefferson. Oni su svakako u prednosti nad igraèima koje Cleveland ima pod košem i zato su bliže pobjedi.

Utah nije favorit ali je ipak bolja momèad od Cavaliersa pa im zato dajemo laganu prednost.

Chicago Bulls – Indiana Pacers  02.00

Pacersi su jedna od dvije ekipe koje su dosad slavile u United Centru ove sezone. Još je uvijek svježe sjeæanje na izjavu Derrick Rosea kako jedva èeka sljedeæi okršaj sa njima i priliku uzvratiti im za neugodan poraz od 95:90. Vjerujemo kako su Bullsi (31-8) itekako motivirani pošto im je Indiana veliki rival još iz davnih vremena a ponovno rivalstvo su obnovili prošlogodišnjom sjajnom serijom u prvom kolu doigravanja. Što se tièe forme Bullsi nisu mogli dobiti goreg protivnika, uz njih, koji su na 6 pobjeda u nizu jedino još Indiana ima isto toliko u ovom trenutku. Ipak, Bullsi su svojih šest zaradili protiv nemjerljivo jaèih protivnika (Sixersi i Spursi u gostima, Atlanta) nego Pacersi koji su u tih šest po dva puta igrali sa dvije najslabije ekipe lige, New Orleansom i Charlotteom. Chicago je juèer odigrao jako zahtjevnu utakmicu kod Philadelphie i slavio 96:91 uz sjajnu predstavu Rosea koji je ubacio 35 poena i podijelio 8 asistencija. Indiana je imala dan odmora nakon što su u subotu lagano slavili kod Hornetsa 102:84. Potiho drže 3. poziciju Istoka no sa ovom utakmicom u Chicagu im poèinje niz gdje æe odreda igrati sa ekipama iznad 50% uèinka. Veèeras bi trebali biti jako zanimljivi matchupovi. Pod košem borba Noaha i Boozera sa Hibbertom i Westom odnosno dvoboji Gibsona i Hansbrougha koji su jedni od najboljih visokih igraèa lige koji ulaze sa klupe i u mnogim ekipama bi našli mjesto u poèetnoj petorci. Zatim duel Grangera i Denga bivšeg i novopeèenog All-Star igraèa pa bi prednost na point-guard poziciji trebala biti presudna jer se Collison ipak ne može mjeriti sa Roseom pošto ovaj igra u strašnoj formi gdje je u posljednje èetiri utakmice ubilježio prosjeèno 29 poena i 8 asistencija.

Iako je Indiana pokazala kako baš i ne leži Chicagu koji se doslovno svaku utakmicu namuèi protiv njih ipak dajemo prednost najboljoj ekipi lige što zbog domaæeg parketa što zbog stvarno odliène igre i pobjeda protiv jako teških protivnika u zadnje vrijeme.

Milwaukee Bucks – Philadelphia 76ers  02.00

Za Milwaukee (14-23) je najvažnije kako više ove sezone neæe morati igrati protiv Orlanda. Oni su ih ove sezone pomeli 4-0 u meðusobnom omjeru i nanijeli im ozbiljne komplekse. Svakako da im ne ide u prilog niti oèajna forma gdje su u zadnjih 11 utakmica izgubili èak 9 puta. Sad im slijede tri domaæa susreta pa bi se stanje ipak moglo popraviti. Trenera Skilesa svakako najviše zabrinjava oèajana obrana koja im je zadnjih godina bila zaštitni znak pa u prosjeku primaju 98 poena. Svakako da na to utjeèe izostanak Boguta koji je ove sezone veæ propustio 25 utakmica a izgleda æe i nastaviti Bucksi igrati u tom ritmu jer Boguta neæe biti još neko vrijeme. Sixersima (22-16) je sada veæ poprilièno jasno kako nemaju igru za najjaèe ekipe lige. Dok uredno pobjeðuju u utakmicama sa podjednakim protivnicima odnosno sa slabijima od sebe èim doðe neka top ekipa nema više te njihove poznate igre. Isto tako je i problem na malo zahtjevnijim gostovanjima što su pokazali sa nizom poraza kod ekipa sa Zapadne konferencije. Juèer su tako stisnuli ruku Bullsima koji su slavili u njihovom Wells Fargo Centru 96:91. Nakon odliènog prvog poluvremena u drugom su zakazali i izgubili ga sa 11 poena razlike. Imali su petoricu igraèa sa dvoznamenkastim uèinkom no meðu njima nije bio Louis Williams koji je prvi strijelac ekipe. On je ostao bez pogoðenog šuta iz igre (0-7) i završio utakmicu sa samo 6 koševa, naravno, sve sa linije slobodnih bacanja. Uz Holidaya, Branda i Iguodalu koji su solidno odigrali od igraèa iz prve petorke treba pohvaliti Younga i Vuèeviæa. Prvi je zabio 17 i uhvatio 9 skokova dok je mladi Crnogorac za 22 minute ubacio 14 poena i skoèio 8 puta.

Sixersi obožavaju utakmice protiv ovakvih protivnika. Uredno ih dobijaju ove sezone zato i mi predviðamo pobjedu gostiju.

Oklahoma Thunder City  – Dallas Mavericks   02.00

Ove momèadi se susreæu èetvrti i zadnji puta u sezoni, a Oklahoma (29-8) trenutno vodi s 2-1. Oni su imali sedam pobjeda zaredom, sve do gostovanja kod Atlanta Hawksa gdje su izgubili 90:97. Domaæini su vodili veæi dio utakmice, ali nisu se uspijeli odvojiti na neku poveæu prednost. Odluèujuæa je bila zadnja èetvrtina  u kojoj je Oklahoma ostala na samo 15 koševa. Od poraza ih nisu mogli spasiti ni Kevin Durant sa 35 koševa, niti Russell Westbrook sa 25. Danas im u goste dolaze Dallas Mavericksi (22-16) koji su pobjedom kod kuæe protiv Utah Jazza 102:96, prekinuli niz od èetiri poraza.  Pobjednik je bio odluèen prije zadnje èetvrtine u koju su Dallas Mavericksi ušli sa 20 koševa prednosti. Vrhunsku utakmicu je odigrao Dirk Nowitzki koji je ubacio 40 koševa, a dobru je pomoæ imao od Jasona Terrya koji je dodao svoja 22 koša. Njih dvojica su bili jedini dvoznamenkasti igraèi u momèadi, a danas  æe im se morati još netko pridružiti ako žele doæi do pobjede.

Oklahoma City je favorit i teško da æe upisati i drugi poraz u nizu. Trenutno su najbolji domaæini u ligi sa omjerom 15-1.

Minnesota Timberwolves   – Los Angeles Clippers  02.00

Minnesota Timberwolvesi (19-19) su u subotu na neugodnom gostovanju kod Portland Trail blazersa upisali vrijednu pobjedu 122:110. Odigrali su jednu vrhunsku utakmicu u kojoj su od samoga poèetka zagospodarili terenom i nisu dali domaæinima da uðu u svoj uobièajeni ritam. Kevin Love je odigrao vrlo dobru utakmicu u kojoj je upisao double-double uèinak od 42 koša i 10 skokova, a dobru je pomoæ imao od Michaela Webstera sa 21 košem. Minnesota je trenutno na 50% pobjeda i na dvije su pobjede od 8.mjesta koje vodi u playoff. Los Angeles Clippersi (22-13) su juèer gostovali kod Houston Rocketsa i nakon produžetka slavili 105:103. Bila je to vrlo izjednaèena i uzbudljiva utakmica, u kojoj su se momèadi izmjenjivale u vodstvu èak 24 puta.  Samuel Dalembert je jednim slobodnim bacanjem odveo utakmicu u produžetak, u kojem su se bolje snašli gosti iz Los Angelesa. Od šest dvoznamenkastih igraèa gostiju, najzaslužniji za pobjedu je bio Chris Paul koji je ubacio 28 koševa i podijelio 10 asistencija.  Danas možemo oèekivati jednu dobru utakmicu, a zanimljivo æe biti pod košem u dvoboju Kevin Love –  Blake Griffin.

Dosta teška utakmica za prognoziranje, ali prednost dajemo gostima koji su juèer uspjeli slaviti i na težem gostovanju od današnjeg. Danas vrijedi probati odigrati over na Blake Griffina.

Denver Nuggets – Sacramento Kings  03.00

Denver Nuggetsi (21-16) su juèer ostvarili vrlo vrijednu pobjedu na jednom od najtežih gostovanja u NBA ligi. Pobijedili su San Antonio Spurse 99:94, u utakmici u kojoj nisu nijednom bili u zaostatku za domaæinima, a sami su najviše imali 16 koševa prednosti. Pobjedu im  je zapeèatio Ty Lawson  koji je 11 sekundi prije kraja pogodio šut za 3 razlike prednosti, a zatim i dva slobodna bacanja kasnije. Lawson je utakmicu završio sa 22 koša i 11 asistencija, i bio jedan od šest dvoznamenkastih gostiju.  Rudy Fernandez, Danilo Gallinari i Nene se još uvijek oporavljaju, no njihovi nastupi su sve bliže. Sacramento Kingsi (12-25) su takoðer igrali juèer, a gostovali su kod Phoenix Sunsa i bili poraženi 88:96. Iako su vodili na poluvremenu, u kojem su imali prednost i od 10 razlike, nisu uspjeli ostvariti pobjedu. U nastavku su domaæini zaigrali mnogo bolje i Kingsi nisu imali odgovor na njihovu igru, te su upisali  19.poraz na 23.gostovanju.

U jednoj utakmici sa mnogo koševa oèekujemo pobjedu domaæih Denver Nuggetsa koji u svojem Pepsi Centru mogu dobiti svakoga.

Portland Trail Blazers  – New Orleans Hornets  04.00

Domaæini (18-19) su u subotu ugostili Minnesota Timberwolvese, koji su ih porazili sa 110:122. Iako su prije utakmice slovili kao favoriti, taj status na parketu nisu opravdali i sada su pali ispod 50% pobjeda.  Upisali su poraz unatoè tome što su imali èak tri igraèa sa +20 koševa. Nicolas Batum sa 29, Gerald Wallace 25 i LaMarcus Aldridge sa 23 koša su bili najraspoloženiji kod Portlanda. Trenutno imaju tri poraza u nizu i sada im u goste kao naruèeni dolaze, New Orleans Hornetsi (9-28) i to im je lijepa prigoda da se vrate na pobjednièke staze.  New Orleans je zadnju utakmicu igrao kod kuæe i izgubio od Indiana Pacersa rezultatom 84:102. Od samog poèetka su gosti imali inicijativu i pobjednik je praktièki riješen na odmoru, gdje su gosti imali 17 koševa prednosti.  Za današnju utakmicu bi im se trebao vratiti Trevor Ariza, dok æe Carl Landry, Eric Gordon, Jason Smith i Emeka Okafor još malo prièekati na izlazak na parket.

Ova utakmica bi trebala biti najizvjesnija danas. Oèekujemo sigurnu pobjedu Portlanda, uz moguæ hendikep.

Latest Posts

NE PROPUSTITE