Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Indiana lovi treću pobjedu, Spursi i Warriorsi ponovno u San Antoniju

NBA doigravanje nastavlja ritmom od dvije utakmice dnevno. Večeras će Indiana i New York odigrati četvrti utakmicu svoje serije, a San Antonio i Golden State petu.

Indiana Pacers – New York Knicks (2-1) 01.00

Pacersi su u utakmici koja podsjeća na euroligaške dvoboje pobijedili 82:71 pred svojim navijačima i obranili su se od prvog napada Knicksa koji ima pokušavaju preoteti prednost domaćeg terena. Susret je obilovao s borbenim igrama na oba kraja terena, a tu su pobjedu odnijeli igrači Pacersa koji su nadskakali protivnika 53:41, te su imali 7 napadačkih skokova više. Osim toga, imali su više od jednog raspoloženog igrača za igru. Odličan posao odradili su Roy Hibbert s 24 poena i 12 skokova (8 napadačkih), te George Hill sa 17 poena (šut za tri 5/12) kojima je širio obranu Knicksa i tako otvarao prostor za jako dobru centarsku tehniku Hibberta. Solidnu utakmicu odigrali su David West s double-double učinkom od 11 poena i 12 skokova, te Paul George s lijepom all round predstavom od 14 poena, 8 skokova, 8 asistencija i 5 ukradenih lopti s kojom je maskirao jako lošu šutersku predstavu jer je pogodio samo 4 lopte iz 17 pokušaja. S druge strane, Knicksi su imali samo jednog raspoloženog igrača, Carmela Anthonyja koji je završio susret s 21 poenom i 5 skokova, ali je promašio zadnji sedam šuteva. Ostatak momčadi je u potpunosti podbacio, te nisu imali niti jednog igrača s dvoznamenkastim brojem poena, a mislimo da nema smisla više isticati koliko loše igra J.R. Smith koji bi trebao biti drugi igrač ove ekipe jer s bori s bolesti i propustio je trening u ponedjeljak. Njegovo stanje, kao i kod Kenyona Martina se popravlja, te su danas odradili šuterski trening i trebali bi biti spremni za utakmicu. Također, Iman Shumpert ima problema s koljenom i upitan je za večerašnji dvoboj, a odluka o njegovom nastupu će se donijeti prije utakmice. Naravno, niti jedan od njih neće biti 100% spremni za sve napore koje će pružiti ovaj susret.

Zbog velikih zdravstvenih problema u svlačionici Knicksa mi prednost dajemo Pacersima, ali očekujemo puno veći angažman igrača Knicksa i bolju igru Anthonyja.

San Antonio Spurs – Golden State Warriors (2-2) 03.30

Spursi i Warriorsi nastavljaju uveseljavati ljubitelje košarke s odličnim i neizvjesnim utakmicama, te smo tako u posljednjem susretu u Oracle Areni vidjeli produžetak gdje su se igrači Warriorsa ponašali kao da imaju iskustva na pretek, rekli bi kao Spursi, te su pobijedili 97:87. Limitirali su Spurse na samo jedno ubačaju u tih pet minuta, a to je bila trica Dannyja Greena od table. Pobjedu su ostvarili na krilima rookiea Harrisona Barnesa koji je zabio rekord karijere od 26 poena (4 u produžetku) uz šut 9/26 i pridodao 10 skokova (5 napadačkih), te Jarretta Jacka s 24 poena (12 poena je zabio u posljednjih 5 minuta četvrte četvrtine i produžetku), 7 skokova i 4 asistencije. Fenomenalni su bili Stephen Curry s 22 poena, 6 skokova i 4 asistencije koji igra s ozljedom gležnja, te je trener Mark Jackson izjavio da bi sigurno propustio utakmice da se ne radi o doigravanju i Andrew Bogut s 5 poena, 18 skokova i maestralnom obranom na Timu Duncanu kojeg je limitirao na 19 poena uz šut 7/22. Najbolji igrač Spursa bio je Argentinac Manu Ginobili s 21 poenom. Ostatak ekipe je podbacio u svim segmentima igre od šuta do agresivnosti i htijenja, te to najbolje možemo vidjeti u omjeru skokova gdje su Warriorsi imali čak 14 skokova više. Najveću krivicu za poraz možemo svaliti na leđa Tonyja Parkera kojeg je ozlijeđeni Curry nadigrao jer je završio susret sa samo 17 poena i 3 asistencije, a kritike ne mogu biti pošteđeni ni ostali igrači Spursa koji su šutirali 12/36 ili 33% jer znamo da njihove šuteve u većini slučajeva pripremaju glavne zvijezde Spursa, te su najčešće to otvoreni šutevi ili lagana polaganja. Navijače Warriorsa može veseliti što su pobjedu izvukli bez obzira na to što nisu imali dobru šutersku večer jer su ukupno imali realizaciju 35/92 ili 38%. Probleme s ozljedama imaju Parker i Curry, ali će sigurno nastupiti.

Večeras očekujemo još jednu zanimljivu utakmicu, a prednost dajemo Spursima kojima je ovo 11 put da igraju petu utakmici na rezultatu 2-2, a do sada su prošli sedam puta.

Latest Posts

NE PROPUSTITE