Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Indiana ovo ljeto kreæe po Stanka Baraæa

Indiana Pacersi mogli bi se za sljedeæu sezonu pojaèati hrvatskim košarkaškim reprezentativcem Stankom Baraæem, objavio je Conrad Brunner koji piše blog na službenoj web-stranici kluba iz Indianapolisa.

Pacersi od 2007. polažu prava na Baraæa kad je u pitanju NBA liga. Otada 24- godišnjeg centra Caje Laboral stalno drže na oku, posebno šef skauta Ryan Carr.

“On je moj 217 centimetara visoki brat” našalio se Carr.

“Posljednjih nekoliko godina sam razgovarao sa Stankom više nego s bilo kim drugim. Imamo sjajan odnos, stalno razgovaram s njim kako bih se uvjerio kroz što prolazi i kako se osjeæa. On je sjajan deèko koji se razvio u stvarno dobrog igraèa s kojim je zabavno prièati” dodao je Carr.

Brunner, ipak, navodi kako bi transfer moglo zakomplicirati nekoliko stvari. Prva je ta da je Baraæ u studenome produljio ugovor do 2015. godine što znaèi da bi Indiana morala platiti prilièno visoku odštetu Baskima. Drugi problem je sve izvjesniji štrajk igraèa u NBA ligi koji bi mogao odgoditi poèetak sezone.

“Èim se otvori tržnica, krenut æemo u razgovore ne samo s njim, veæ i s njegovim klubom u Španjolskoj. Nije uopæe upitno da je Baraæ spreman za NBA ligu. Imao je vrlo dobru sezonu. Radi se o jednom od boljih centara u Europi. Trebat æe mu vremena za prilagodbu na NBA ligu, ali sigurno može postati kvalitetna zamjena, a nadamo se i više od toga” rekao je generalni menadžer Pacersa David Morway.

” On je centar slièan Raši Nesterovièu. Zna šutirati, ali je uspješan i u blokovima. Razumije kako se kretati na terenu. Nije najjaèi, ali njegov kvocijent inteligencije na terenu mu omoguæava da bude na pravim pozicijama. Mislim da bi nam mogao pomoæi i volio bih ga vidjeti ovdje, ali treba se poklopiti mnoštvo faktora” dodao je Carr.

Latest Posts

NE PROPUSTITE