Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Indiana Pacersi u finalu Istoka

Košarkaši Indiana Pacersa izborili su finale Istočne konferencije NBA lige protiv Miami Heata. U šestoj utakmici polufinalne serije savladali su na domaćem parketu New York Knickse 106-99 i pobijedili u seriji sa 4-2.

Za Pacerse je to prvi plasman u konferencijski finale od 2004. godine, a najviše zasluga za posljednju pobjedu idu na račun Lancea Stephensona koji je upisao rekordnih u karijeri 25 koševa, te pridodao 10 skokova. Paul George dodao je 23 koša za Pacerse, Roy Hibbert 21 uz 12 skokova i 5 blokada, a David West 17 koševa.

Svi igrači udarne petorke Pacersa predvodili su momčad bar jednom po broju ubačenih koševa u seriji protiv Knicksa, dok je kod Knicksa najefikasniji konstantno bio Carmelo Anthony. Tako je bilo i ovoga puta, pa je Anthony susret završio sa 39 koševa i 7 skokova, ali nije imao pravu pomoć suigrača izuzev Imana Shumperta koji je ubacio 19 koševa. J.R. Smith zabio je 15 koševa uz 10 skokova ali slab šut iz igre 4-15, dok je Raymond Felton ubacio tek 2 koša, promašivši svih sedam šuteva iz igre.

Pacersi su u trećoj četvrtini vodili i do 12 koševa razlike, da bi Shumpert serijom od tri uzastopne trice donio Knicksima seriju 12-2 i poravnanje 72-72. Knicksi su pet minuta i 42 sekunde prije kraja imali i vodstvo 92-90, ali su Pacersi stisnuli obranu, a Stephenson je ubacio sedam od devet koševa u seriji 9-0 domaćeg sastava koja je odlučila utakmicu.

Prva utakmica finalne serije Istoka između Heata i Pacersa igra se u srijedu u Miamiju. Prošle sezone Miami je pobijedio Indianu u polufinalu Istočne konferencije sa 4-2 u seriji.

Latest Posts

NE PROPUSTITE