Saturday, December 2, 2023

ZADNJE OBJAVE

Indiana po prvu pobjedu nad Orlandom, Oklahoma s Dallasom

Veèeras su samo tri utakmice na rasporedu. U prvoj se sastaju Miami i New York nakon što su u subotu igraèi Heata slavili bez veæih problema. Pola sata poslije poèinje sraz izmeðu Indiane i Orlanda gdje Pacersi traže što brži oporavak i poravnanje serije a zadnja utakmice veèeri se igra u Oklahoma Cityju gdje gostuje Dallas.

Miami Heat – New York Knicks  01.00

Nakon što su u prvoj utakmici pobijedili neoèekivano lagano Miami doèekuje New York ponovno te traže pobjedu kako bi mirno otišli na dva gostovanja sa 2-0 omjerom. LeBron James je imao jednu od onih svojih veèeri kada ga je išlo sve od ruke te je ubacio Knicksima 32 poena uz samo 14 ispaljenih lopti. Kada King James odigra takav susret neupitan je konaèni rezultat a pogotovo kada pored toga ima još i Wadea koji je pridonio slavlju sa svojih 19 poena te Chalmersa koji je uz 11 poena podijelio 9 asistencija. Gosti su oèito bili pod dojmom prve utakmice doigravanja pa su tako Carmelo Anthony i ekipa odigrali oèajno nakon što su se donekle držali samo u prvoj èetvrtini. Anthony je susret završio sa samo 11 poena uz 3-15 šut a posebno ih je pogodila ozljeda sjajnog rookiea Imana Shumperta koji je morao biti iznešen sa parketa te mu slijedi duga pauza i naravno propuštanje ovogodišnjeg playoffa. Bez njega su im šanse sada svedene na minimum i ako se ne probudi glavni im igraè Anthony te dvojac pod košem StoudemireChandler Knicksi nemaju što tražiti u ovoj seriji protiv nabrijanog Miamia.

Miami je u velikoj prednosti nakon prve utakmice i veèeras bi trebali sa istom lakoæom doæi do nove pobjede.

Indiana Pacers – Orlando Magic 01.30

Indiana Pacersi neoèekivano su poraženi od Orlanda u njihovoj prvoj utakmici doigravanja. Orlando je ostao bez Howarda do kraja sezone tako da se predviðalo da æe Indiana imati lagan posao i bez veæih problema proæi u drugi krug doigravanja. To je možda malo i utjecalo na igraèe Indiane koji su loše igrali u prvoj utakmici i zasluženo izgubili. Sada moraju pobijediti, jer bi drugi domaæi poraz znaèio gotovo sigurno da æe ispasti veæ u prvom krugu. Najbolji kod Orlanda u pobjedi 81:77 bio je Glen Davis sa 16 poena i 13 skokova, dok su po 17 poena ubacili Richardson i Nelson. Kod Pacersa koji moraju postizati barem 90 poena Orlandu koji igra bez svog najboljeg obrambenog igraèa, najbolji je bio David West s 19 poena, a Danny Granger ubacio je 17. Roy Hibbert ubacio je samo 8 poena, ali imao je još 13 skokova i 9 blokada, no unatoè tome od njega se puno više oèekuje jer Orlando nema igraèa koji bi mu visinom mogao parirati.

Indiana je napravila kiks u prvoj utakmici i sada æe se htjeti iskupiti. Dajemo im prednost u ovoj utakmici uz oèekivanje da æe Hibbert odigrati napadaèki puno bolje nego u prvoj utakmici.

Oklahoma Thunder City  – Dallas Mavericks  03.30

Dallas Mavericksi su usprkos tome što im nitko nije davao previše šansi, a pogotovo kladionice, sve podsjetili tko je još uvijek aktualni NBA prvak. Nažalost po njih, uz mnogo sreæe domaæini su sekundu i pol do kraja košem trostrukog uzastopnog najboljeg strijelca lige, Kevina Duranta (25 koševa) , ipak uzdignutih ruku napustili parket. U neizvjesnom dvoboju vodstvo ni jedne momèadi nije bilo dvoznamenkasto. Thunder je hvatao goste koji su imali vodstvo od 94:87 u zadnje dvije i pol minute. Kevin Durant je tada preuzeo odgovornost, ubacio dva slobodna bacanja te asistirao Sergeu Ibaki (22 koša) za lagano zakucavanje, plus dodatno bacanje. Sve su još jednom ponovili s tom razlikom što je Durant umjesto slobodnog bacanja zakucao loptu kroz obruè. Na drugoj strani odgovornost je preuzimao i Dirk Nowitzki (25 koševa) , a devet sekundi do kraja izborio je prekršaj i zabio oba slobodna bacanja za vodstvo Dallas Mavericksa 98:97. Usprkos odliènoj obrani Shawna Mariona (17 koševa), Kevin Durant je zabio težak šut za pobjedu 99:98.

Oèekujemo pobjedu domaæina uz bolji uèinak Kevina Duranta, pa je dobra oklada over.

Latest Posts

NE PROPUSTITE