Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Indiana pokazuje interes za Ronda, Boston želi Paula

Da Boston Celticsi primaju ponude za svog prvog razigravaèa Rajona Ronda nije tajna, veæ se nekoliko dana naveliko prièa o tome u amerièkim medijima. Prema najnovijim informacijama velik interes za možda i najboljeg igraèa Kelta pokazuju Indiana Pacersi.

Pacersi bi htjeli dovesti Ronda što je prije moguæe, no nemaju igraèe koje bi zauzvrat poslali put Bostona, pa bi se u razmjenu trebala ukljuèiti i treæa ekipa. Trenutno se kao najizglednija opcija èine New Orleans Hornetsi koji bi u sluèaju da doðe do razmjene u Boston poslali ponajboljeg razigravaèa lige Chrisa Paula. Boston je veæ pokušao doæi do Paula, no Hornetsi nisu bili zainteresirani za ponudu koja je ukljuèivala Ronda i bilo kojeg drugog igraèa kojeg Celticsi imaju na rosteru.

Chris Paul nalazi se u identiènoj situaciji kao Carmelo Anthony prošle sezone,  na ljeto postaje slobodan igraè i može primati ponude svih klubova i onda izabrati onu koja mu se najviše sviða. Znamo kako je završila saga s Anthonyjem (završio je u Knicksima, a Denver je izvukao maksimum iz te zamjene) i nešto slièno žele postiæi i Hornetsi. Najgori moguæi scenarij za Hornetse bio bi da Paul u ljeto 2012. kao slobodan igraè napusti klub, jer u tom sluèaju Hornetsi ne bi ništa dobili za njega.

Paul æe sigurno biti mijenjan jer svima je jasno da neæe produžiti ugovor s New Orleansom. Problem se javlja u tome što niti jedna NBA ekipa ne želi dovesti Paula ukoliko prije ne produlji ugovor (sign and trade) kako bi bili sigurni da na ljeto neæe potražiti drugi angažman. Problem za Celticse je taj što prema nekoliko izvora Paul ne bi želio produžiti ugovor s njima, nego bi se radije pridružio svom dobrom prijatelju Anthonyju u New Yorku. Tim potezom bila bi formirana nova velika trojka u Istoènoj konferenciji.

Pacersi bi mogli imati zapaženu ulogu u poslovima za stolom ove sezone. Dolazak Ronda svakako bi mogao natjerati i najveæe zvijezde lige da doðu u Indianu. Nisu ogranièeni salary capom, te bi mogli ponuditi velik ugovor najboljem centru lige Dwightu Howardu, a ekipa èiji napad predvodi Rondo, te asistencijama pronalazi Dannyja Grangera i Brandona Rusha (naravno ukoliko ne bi bili ukljuèeni u razmjenu) na otvorenim tricama, te baca alley-oopove Howardu postala bi veliki konkurent za naslov.

Mnogima još uvijek nije jasno zbog èega se Celticsi žele riješiti Ronda jer dok je on na terenu njihov napad izgleda savršeno, opasnost prijeti sa svih strana. Celticsi bi trebali graditi ekipu oko Ronda i Jeffa Greena (došao iz Oklahome u zamjenu za Kendricka Perkinsa) i njih dvojicu okružiti odliènim mladim igraèima koje bi mogli dobiti u zamjenu za svoja tri veterana Paula Piercea, Raya Allena i Kevina Garnetta (posljednja dvojica su u zadnjoj godini ugovora), no Celticsi oèito žele iæi drugim putem.

Da su Celticsi otpisali Ronda još na kraju prošle sezone govori jedna jako zanimljiva stvar. Naime nakon završetka prošlosezonskog doigravanja Boston je ponudio Oklahomi veoma zanimljivu zamjenu koja je glasila: Rajon Rondo i Jeff Green u zamjenu za Russella Westbrooka i  Kendricka Perkinsa. Celticsi su mislili kako bi bilo lako doæi do Westbrooka zbog toga što doigravanje nije odradio na nivou koji se od njega oèekivao, te su njime mislili dobiti igraèa koji može  zabijati i asistirati, no vodstvo Oklahome glatko je odbilo tu ponudu.

Možda su Celticsi upravo njega željeli ponuditi Hornetsima koji su ranije pokazali interes za Westbrooka. Naime Hornetsi su nudili Paula, no i taj zahtjev Oklahoma je odbila uz poruku – Westbrook ostaje u Oklahomi! Navodno se sprema ponuda novog dugoroènog, vjerojatno maksimalnog ugovora za atletiènog razigravaèa Westbrooka.

Latest Posts

NE PROPUSTITE