Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Indiana pokušava izbjeæi 2-0, zapoèinje serija izmeðu Spursa i Clippersa

I veèeras imamo jednu utakmicu èija je serija veæ zapoèela i to u nedjelju gdje je Miami slavio nad Indianom dok u drugoj nastupaju San Antonio i Los Angeles Clippersi kojima æe ovo biti prvi susret u drugom polufinalu Zapadne konferencije nakon što su Spursi veæ osam dana na pauzi radi lagano obavljenog posla u prvoj rundi.

Miami Heat  – Indiana Pacers  (1-0)  01.00

Miami je seriju zapoèeo pobjedom od 95:86. Do nje nisu došli na lagani naèin, jer su gosti iz Indianapolisa pružali vrlo dobar otpor. Na poèetku su imali imali i deset koševa prednosti (38:28), no domaæini su polako stizali zaostatak.  Nakon toga Miami je diktirao utakmicu, ali Pacersi se nisu predavali i pet minuta prije kraja dolaze na samo minus jedan, 86:85. U preostalom vremenu na terenu je postajala samo jedna momèad, ona Miami Heata. Gosti su pogodili samo jedno slobodno bacanje, a James & co. su par puta efektno završili kontru.  LeBron James je sa 32 koša bio najbolji strijelac, a odmah do njega je bio Dwyane Wade sa 29 postignutih koševa.  Treæa violina kluba Chris Bosh je u drugoj èetvrtini ozljedio trbušni zid i nema odreðeno vrijeme povratka na parket. Možda bolje da Miami ne brza sa njegovim povratkom jer i Indianu i Boston ili Philadelphiju mogu proæi i bez njegovoga prisustva, pa bi bilo najbolje da ga totalno osposobe za veliko finale. Danas oèekujemo da James i Wade odigraju na visokoj razini i nadoknade  desetak koševa koje Bosh zabija.

Usprkos ozljedi Bosha Miami ne bi trebao imati problema sa Pacersima, kojima oèito igra Heata ne odgovara.

San Antonio Spurs – Los Angeles Clippers  (0-0)  03.30

Dok se nakon samog poèetka doigravanja oèekivalo kako æemo u jednom konferencijskom polufinalu gledati Thunder i Lakerse za drugo se predviðalo da æe biti iznenaðenja i nitko nije mogao reæi sa sigurnošæu da æemo gledati Spurse i Clipperse. I dok je San Antonio svoj ‘problem’ riješio još tamo davnog 7. svibnja Clippersi su tek prekjuèer odigrali sedmu utakmicu i prošli sa 4-3 Grizzliese. U nedjelju ujutro Tony Parker je poslao poruku Chrisu Paulu da se vide uskoro i eto nam veèeras njihovog dvoboja u kojem æe vjerujemo svi uživati. Sa jedne strane prekaljeni veteran, Francuz Parker iza kojeg je sjajna sezona i koji puca od želje za igrom jer se više niti ne sjeæa kada je igrao punim tempom radi toga što trener Popovich konstantno rotira i održava svježima svoje najbitnije igraèe, a sa druge briljantni Paul, koji ove sezone nema niti trunke predaha i o kojem iskljuèivo ovisi igra Clippersa jer da nema njega uvjereni smo da ‘mlaði brat’ iz Grada anðela doigravanje ne bi ni vidio. Prvaci Zapadne konferencije su kompletni i željno išèekuju poèetak veæ duže od tjedan dana dok ekipu Vinny Del Negra  najviše muèi ozljeda koljena Blakea Griffina koji je uvjeren kako æe igrati no svi ostali nalazi govore kako je on još daleko od te potvrde. Del Negro je izjavio da do samog poèetka utakmice neæe znati njegovo konaèno stanje i u sluèaju njegovog izostanka Clippersima su šanse svedene na minimum jer su ionako veæ odavno okrnjeni ne igranjem Billupsa. Umjesto njega bi trebao uskoèiti Kenyon Martin koji je odlièno odradio seriju protiv Memphisa a tada im ostaje samo Reggie Evans kao jedini visoki na klupi.

Zbog svih tih problema sa ozljedama pa i umorom San Antonio je veèeras veliki favorit i sve osim njihove pobjede bi bilo iznenaðujuæe.

Latest Posts

NE PROPUSTITE