Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Indiana ponovno s New Yorkom, Dallas doèekuje San Antonio

Juèerašnji dan je bio pun iznenaðenja što smo veæ navikli za utakmice petkom. Veèeras isto ima par utakmica gdje nema favorita i gdje je pitanje pobjednika otvoreno. Indiana igra s New Yorkom nakon što su ih juèer Knicksi u Madison Square Gardenu potukli do nogu. Bullsi doèekuju Sixerse i pokušavaju izbjeæi drugi poraz u dva dana a Dallas ugošæuje San Antonio koji izgleda nezaustavljivo u zadnje tri utakmice. Celticsi nastavljaju put po Zapadu pa idu u Denver dok imamo na rasporedu i jedan susret koji poèinje u prihvatljivom veèernjem terminu. Od 20:30 susret zapoèinju Clippersi i Rocketsi.

Los Angeles Clippers – Houston Rockets 20.30

Susret èetvrte i sedme ekipe Istoka. Clippersi su se u prijelaznom roku riješili ne baš bitnog Briana Cooka dok su doveli solidnog Nicka Younga iz Wizardsa koji æe biti dobra zamjena za ozlijeðenog Billupsa. S druge strane Houston je uputio 3 igraèa(Jordan Hill, Hasheem Thabeet, Jonny Flynn), a zauzvrat je dobio Marcusa Cambyja i Dereka Fishera. Ovo æe im biti treæi meðusobni ovosezonski susret, a u dosadašnja dva su Clippersi odnijeli pobjedu. Oni su posljednju utakmicu igrali preksinoæ protiv Phoenixa na svom terenu, te su upisali novi poraz (87:91). Šest igraèa je postiglo dvoznamenkasti broj poena, a meðu njima se istaknuo Blake Griffin sa 25 poena i 8 skokova. Vjerojatno glavni razlog što nisu pobijedili je loša realizacija. Houston je prije tri dana ugostio Charlotte, te upisao novu pobjedu (107:87) bez Kevina Martina i Kylea Lowryja. To je iskoristio Luis Scola za popravljanje prosjeka pa je upisao 23 poena, a dobar je bio i Slovenac Goran Dragiæ (14 poena i 10 asistencija). Što se tièe ozljeda domaæoj ekipi neæe nastupiti Chauncey Billups, a upitan im je Ryan Gomes. Rocketsima neæe igrati Kyle Lowry, dok su upitni Kevin Martin i Courtney Lee.

Prednost dajemo Clippersima zbog domaæeg terena.

Charlotte Bobcats – Toronto Raptors 00.00

Najgora ekipa lige (6-36) doèekuje solidni Toronto (15-29). U prijelaznom roku se nijedna ekipa nije pojaèavala, osim što je Toronto poslao Barbosu u Indianu. Ovo im je druga meðusobna utakmica, a u prvoj su utakmici pobijedili današnji domaæini. Bobcatsi su posljednju utakmicu igrali protiv Dallas Maverics, te su upisali novi poraz 96:101. Najviše poena je upisao Corey Maggette (21), a od ostalih igraèa se nije nitko posebno isticao. Toronto je sinoæ igrao protiv Memphisa u gostima. Odnijeli su pobjedu nakon produžetaka rezultatom 114:110. Najbolji je bio Jerryd Bayless sa 28 poena,  9 asistencija i 6 skokova. Solidan je bio i igraè s klupe Gary Forbes sa 20 poena. Što se tièe ozljeda i izostanaka domaæa ekipa je kompletna, dok je Raptorsima upitan Jose Calderon.

Prednost dajemo gostujuæoj ekipi koja igra sve bolje i bolje.

Indiana Pacers – New York Knicks  00.00

U juèerašnjem ogledu ove dvije ekipe domaæini Knicksi su od samog poèetka pa do kraja kontrolirali utakmicu. U jednom trenutku su imali prednost od èak 32 poena i pružili su još jednu sjajnu šutersku veèer. Indiana je bila posebno indisponirana i pod košem gdje su ih nadskakali Njujorèani 44-39. Veæ nakon poluvremena su Pacersi veæ bili u pozamašnom zaostatku pa su priliku dobili i igraèi sa klupe. Tako od startera nitko osim Collisona (15) nije ubacio dvoznamenkasti broj poena dok su Price i Jones zabili 14 odnosno 13 poena. Mike Woodson je i u drugoj utakmici pod njegovim vodstvom ostvario pobjedu i vidno zadovoljniji su i igraèi sa promjenom trenera. Anthony je izjavio da žarko žele nizati pobjede i otiæi u play-off pa onda imaju imperativ pobjede i veèeras pošto su i Bucksi u malom naletu. Kod domaæih æe izostati Jeff Foster dok je kod gostiju upitan Baron Davis koji je juèer odigrao samo 7 minuta radi problema sa ozljedom.

Iako su ih Knicksi juèer demolirali dajemo prednost Indiani koja je na domaæem parketu ove sezone odlièna i imaju 13-5 omjer.

New Jersey Nets – New Orleans Hornets  01.00

Netsi (15-30) su juèer odigrali slabu utakmicu kod Orlanda i izgubili 86:70. No kao što smo juèer i najavili za njih tek veèeras poèinju prave stvari jer se vraæaju na domaæi parket i ugostit æe neke od najlošijih ekipa lige a trebaju biti i pojaèani za novopridošlog Geralda Wallacea koji bi trebao donijeti znatnu prednost na njihovu stranu. Juèerašnji susret je propustio Deron Williams a bit æe upitan i za veèeras iako bi trebali sve uèiniti da nastupi jer je ozlijeðen i njegov backup Jordan Farmar tako da Avery Johnson ima i dalje gomilu problema sa ozlijeðenim igraèima. Kod gostiju i dalje poznata èetvorka tavori na listi povrijeðenih i ekipa Montyja Williamsa je veæ naviknula na njihov izostanak. Hornetsi (10-34) su nakon iznenaðujuæe pobjede kod Timberwolvesa upisali tri poraza u nizu a dva su stigla od dvije najlošije ekipe lige što ih sigurno dodatno boli. New Orleans je jedina ekipa u ligi uz baš New Jersey koja ima bolji omjer u gostima nego kod kuæe. No to nije neki podatak za hvaljenje pošto nakon Charlotte imaju najlošiji score.

Netsi su favoriti i trebali bi doæi do pobjede unatoè problemima. Bit æe zanimljivo vidjeti i debitantski nastup Wallacea koji æe se suprotstaviti Arizi.

Chicago Bulls  – Philadelphia 76ers  01.00

Chicago Bullsi (36-10) su juèer kod kuæe poraženi od Portland Trail Blazersa 89:100. Nakon što su bez Derricka Rosea pobijedili Miami Heat, nisu to uspjeli uèiniti drugi put zaredom. Iako su vodili veæim dijelom utakmice, u zadnjoj èetvrtini (10:22) su odigrali vrlo loše te su gosti došli do pomalo iznenaðujuæe pobjede. Najbolji u porazu je bio Carlos Boozer sa 22 koša i 14 skokova. Današnji nastup Rosea je pod upitnikom. Philadelphia (25-19) je sinoæ ugostila Miami Heat koji ih je porazio sa 78:84. Prvo poluvrijeme je bilo katastrofalno i gosti su vodili sa 30:57. No, domaæini se nisu predali i razliku su konstantno smanjivali, da bi minutu i pol prije kraja došli na samo minus èetiri, ali više od toga nisu mogli.  Igraèi Philadelphije nisu bili nešto šuterski raspoloženi, pa je najbolji strijelac bio Evan Turner sa svojih 13 koševa.

Ovdje možemo oèekivati jednu vrlo borbenu utakmicu sa jakim obranama, u kojoj prednost dajemo domaæim Bullsima koji su na svom terenu vrlo jaki.

Dallas Mavericks  – San Antonio Spurs  02.00

Dallas Mavericksi (25-20) su uz manje probleme na svom terenu upisali pobjedu nad Charlotte Bobcatsima rezultatom 101:95. Nakon potpuno izjednaèene prve èetvrtine gosti su otišli na 14 razlike èetiri minute prije kraja prvog dijela, ali su Mavsi ipak smanjili na minus 6  (48:54) prije odlaska na odmor. Malo po malo domaæini su u nastavku preuzimali kontrolu, a èetiri minute prije kraja otišli su na +17, ali time nisu riješili u potpunosti pitanje pobjednika jer su uporni Bobcatsi smanjili na 99:96 s 20 sekundi prije isteka vremena. Ipak Dirk Nowitzki slobodnim bacanjima donosi pobjedu Dallas Mavericksima. Upravo je on bio najbolji strijelac sa 27 postignutih koševa. San Antonio Spursi (29-13) su slavili sinoæ na gostovanju kod Oklahoma City Thundera 114:105. Spursi su imali gotovo cijelu utakmicu preko 20 koševa, ali uporni domaæini su minutu i pol prije kraja smanjili na 107:105. Tada zabija Tim Duncan, a Green na drugoj strani krade loptu i osigurava pobjedu domaæinima.  Tony Parker je sa 25 koševa bio najbolji strijelac kod San Antonija, a dobar je bio i DeJuan Blair sa 22 koša i 11 skokova. Thiago Splitter je upitan za današnju utakmicu, dok se nastup Manu Ginobilija  može oèekivati.

Vrlo teška i nezahvalna utakmica za prognoziranje, ali malu prednost dajemo domaæim Dallas Mavericksima.

Denver Nuggets  – Boston Celtics  03.00

Denver (24-20) je prošlu utakmicu ugostio Oklahomu Thunder City, koji su ih porazili sa 90:104. Iako su na poluvremenu imali minimalnu prednost, u nastavak su ušli vrlo dekoncentrirano. Pobjednika je odluèila treæa èetvrtina, koju su gosti dobili sa 28:14. U nastavku utakmice se Denver više nije mogao vratiti u igru, i pobjeda je otišla na stranu Oklahome.  Andre Miller je sa svojih 17 koševa bio najefikasniji u porazu. Danas im u goste stižu Boston Celticsi (23-20) koji su juèer pretrpjeli težak poraz kod Sacramento Kingsa od 95:120. Nakon izjednaèenog prvog dijela, domaæini su drugi dobili sa 68:44 i potpuno zasluženo slavili protiv favoriziranih gostiju.  Ray Allen sa 26 koševa, te Paul Pierce sa 19 su zabili najviše kod poraženih. Ovo je Bostonu veæ peta uzastopna gostujuæa utakmica i pitanje je  koliko je svježine ostalo kod njih.

Prednost dajemo domaæim Denver Nuggetsima koji bi trebali iskoristiti umor kod istrošenih gostiju.

Utah Jazz  – Golden State Warriors  02.00

Utah Jazz (21-22) je prošlu  utakmicu kod kuæe pobijedio Minnesota Timberwolvese 111:105 nakon produžetka. Iako su imali èak 11 koševa prednosti 3 minute prije kraja, pobjedu su ipak morali tražiti u dodatnih pet minuta. U produžetku je najbolju rolu odigrao Paul Millsap koji je pogodio par važnih šuteva i oduzeo dvije lopte. Millsap je utakmicu završio sa 16 koševa i 11 skokova, dok je najbolji igraè Utaha bio Gordon Hayward sa 26 koševa.  Danas imaju prigodu upisati novu pobjedu jer im goste dolaze Golden State Warriorsi (18-23). Oni su juèer kod kuæe poraženi od Milwaukee Bucksa sa 98:120. Odigrali su vrlo loše i tijekom utakmice nisu nijednom bili u vodstvu, dok su sami bili i u zaostatku od 30 koševa. Od šest dvoznamenkastih  igraèa Warriorsa najefikasniji su bili David Lee sa 22 i Klay Thompson sa 19 koševa.

Utah Jazz je favorit i u jednom utakmici sa mnogo koševa oèekujemo njihovu pobjedu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE