Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Indiana: Potraga za visokim igraèima

Pacersi imaju pod ugovorom veæi dio važnih košarkaša iz protekle sezone. Èak i oni koji su nezaštiæeni nisu više meðu najtraženijim igraèima i moglo bi slobodno reæi kako su ovog ljeta oèistili svoj salary cap koji usprkos solidnim igraèima pod ugovorima omoguæuje po koji potpis boljeg igraèa.

Zaštiæeni:
/
Ni Indiana nema zaštiæenog slobodnog igraèa ove godine.

Nezaštiæeni:
Mike Dunleavy, T.J. Ford, Jeff Foster, Solomon Jones, Josh McRoberts

‘Naš zagrebaèki’ T.J. Ford najvjerojatnije neæe dobiti ugovor od strane Pacersa, jer trenutno na njegovoj poziciji imaju Darrena Collinsa i A.J. Pricea.

Za oèekivati je da æe u najmanju ruku McRoberts i Foster porazgovarati sa svojim dosadašnjim poslodavcima, jer pod ugovorom drže dva iskljuèivo visoka košarkaša, Roya Hibberta i Tylera Hansbrougha.

Pod ugovorom:
Danny Granger, James Posey, Brandon Rush, Dahntay Jones, Roy Hibbert, Paul George, Tyler Hansbrough, Darren Collison, George Hill, A.J. Price, Lance Stephenson.

Uz spomenute košarkaše tu je i glavna zvijezda momèadi, Danny Granger te Brandon Rush koji dogodine postaje zaštiæeni slobodni igraèi. I nije jedini, ista sudbina je i za prije spomenutog Roya Hibberta odnosno Darrena Collisona. U posljednjoj godini ugovora je i James Posey, dok æe na ljeto ‘player option’ moæi koristiti Dahntay Jones.

Višegodišnji ugovor imaju Tyler Hansbrough i Paul George. Meðutim vidljivo je da Indiana treba nužno pojaèanje na poziciji èetvorke gdje se usamljen Hansbrough i zamjenu za Roya Hibberta na poziciji centra.

Mjesta pod salary capom imaju, svih 11 igraèa pod ugovorom (bez dvojice draftiranih: Kawhia Leonarda i Davisa Bertansa) ih terete za nešto manje od 37 milijuna dolara godišnje. Sasvim dovoljno da ravnopravno krenu u borbu za jednog u nizu zanimljivih slobodnih košarkaša: Nenea, Chandlera, Westa, Gasola i uz to pokušaju zadržati nekog od svojih ‘starih‘ slobodnih igraèa.

Kandidat za otpis ugovora:
/

Kao što smo gore spomenuli salary cap Indiane je više nego pozitivan. Imaju mudro potpisane igraèe što im omoguæava da zadrže klauzulu otpisa ugovora za ‘teže’ dana odnosno pogrešne odluke.

Latest Posts

NE PROPUSTITE