Indiana: Potraga za visokim igraèima

Pacersi imaju pod ugovorom veæi dio važnih košarkaša iz protekle sezone. Èak i oni koji su nezaštiæeni nisu više meðu najtraženijim igraèima i moglo bi slobodno reæi kako su ovog ljeta oèistili svoj salary cap koji usprkos solidnim igraèima pod ugovorima omoguæuje po koji potpis boljeg igraèa.

Zaštiæeni:
/
Ni Indiana nema zaštiæenog slobodnog igraèa ove godine.

Nezaštiæeni:
Mike Dunleavy, T.J. Ford, Jeff Foster, Solomon Jones, Josh McRoberts

‘Naš zagrebaèki’ T.J. Ford najvjerojatnije neæe dobiti ugovor od strane Pacersa, jer trenutno na njegovoj poziciji imaju Darrena Collinsa i A.J. Pricea.

Za oèekivati je da æe u najmanju ruku McRoberts i Foster porazgovarati sa svojim dosadašnjim poslodavcima, jer pod ugovorom drže dva iskljuèivo visoka košarkaša, Roya Hibberta i Tylera Hansbrougha.

Pod ugovorom:
Danny Granger, James Posey, Brandon Rush, Dahntay Jones, Roy Hibbert, Paul George, Tyler Hansbrough, Darren Collison, George Hill, A.J. Price, Lance Stephenson.

Uz spomenute košarkaše tu je i glavna zvijezda momèadi, Danny Granger te Brandon Rush koji dogodine postaje zaštiæeni slobodni igraèi. I nije jedini, ista sudbina je i za prije spomenutog Roya Hibberta odnosno Darrena Collisona. U posljednjoj godini ugovora je i James Posey, dok æe na ljeto ‘player option’ moæi koristiti Dahntay Jones.

Višegodišnji ugovor imaju Tyler Hansbrough i Paul George. Meðutim vidljivo je da Indiana treba nužno pojaèanje na poziciji èetvorke gdje se usamljen Hansbrough i zamjenu za Roya Hibberta na poziciji centra.

Mjesta pod salary capom imaju, svih 11 igraèa pod ugovorom (bez dvojice draftiranih: Kawhia Leonarda i Davisa Bertansa) ih terete za nešto manje od 37 milijuna dolara godišnje. Sasvim dovoljno da ravnopravno krenu u borbu za jednog u nizu zanimljivih slobodnih košarkaša: Nenea, Chandlera, Westa, Gasola i uz to pokušaju zadržati nekog od svojih ‘starih‘ slobodnih igraèa.

Kandidat za otpis ugovora:
/

Kao što smo gore spomenuli salary cap Indiane je više nego pozitivan. Imaju mudro potpisane igraèe što im omoguæava da zadrže klauzulu otpisa ugovora za ‘teže’ dana odnosno pogrešne odluke.