Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Indiana povela u finalu Istoka

Košarkaši Indiane odigrali su vjerojatno najbolju utakmicu u ovosezonskom doigravanju NBA lige i sredili aktualnog prvaka Miami na startu finalne serije Istočne konferencije.

Pacersi su otvorili utakmicu u svome Bankers Life Fieldhouseu s 5-0 i više se nisu osvrtali. Miami ni u jednom trenutku dvoboja nije došao ni do izjednačenja, a svaki put kad bi se približio, domaći su se novom serijom odlijepili na sigurnu prednost.

Uspjeli su Pacersi limitirati Heat na samo četiri ofenzivna skoka i na šut 6-23 za trice. Sva petorica domaćih startera, te C.J. Watson s klupe, zaključili su utakmicu s dvoznamenkastim brojem poena. Predvodio ih je Paul George s 24 koša i sedam asistencija, po 19 su koševa dodali Roy Hibbert i David West, Lance Stephenson je upisao 17 uz osam asistencija, George Hill 15, a spomenuti Watson 11 koševa.

Kod gostiju s Floride najefikasniji je bio Dwyane Wade s 27 koševa, a LeBron James je ubilježio 25 poena i deset skokova.

Po prvi put u ovosezonskom doigravanju Indiana je otvorila seriju pobjedom. Isto tako, po prvi put u posljednje tri serije protiv Miamija, Pacersi su slavili u prvoj utakmici. Podsjetimo, lani je Heat bio bolji u konferencijskom finalu (4-3), a sezonu prije u polufinalu (4-2).

Drugi ogled ovogodišnje serije igra se u utorak navečer, također u Indianapolisu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE