Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Indiana slavila kod Lakersa, Timberwolvesi konačno do pobjede

Los Angeles Lakersi pretrpjeli su i treći poraz otkako je Mike D’Antoni sjeo na trenersku klupu. Ovoga puta bolji su bili košarkaši Indiane, a Lakersima nije pomoglo ni 40 koševa Kobea Bryanta.

Da je košarka momčadski sport idealno je demonstrirala utakmica Indiana Pacersa i Los Angeles Lakersa. Gosti (Indiana) su slavili s tijesnih 79:77, a Bryant je za Lakerse ubacio čak 40 koševa. Za taj učinak trebao je potrošiti čak 28 lopti (12-28 iz igre), a pritom je i izgubio njih 10.

Unatoč mizernoj šuterskoj večeri oba sastava (Lakersi 31 posto, Indiana 36 posto), napetosti u završnici nije nedostajalo. Bryant je 24 sekunde prije kraja ubacio tricu za poravnanje na 77:77, da bi George Hill s desetinkom preostalom na satu položio za pobjedu Indiane.

Glavni i isključivi razlog poraza Lakersa je katastrofalan postotak ubačaja s linije slobodnog bacanja od samo 53 posto (23-43).

Recimo i da je kod pobjedničkog sastava spomenuti Hill bio najefikasniji čovjek s 19 poena, dok je David West zamalo ostao bez triple-doublea. Ubacio je 16 poena, te upisao 10 skokova i osam asistencija.

Sjajnu je utakmicu u noći s utorka na srijedu odigrao Kevin Love u dresu Minnesota Timberwolvesa. Love je u pobjedi nad Sacramentom 97:89 ubacio 23 poena, ali upisao i 24 skoka. Wolvsi su nadskakali Kingse 51-36 i to je jedan od glavnih razloga pobjede nakon čak pet uzastopnih poraza.

Houston Rocketsi razbili su momčad Toronto Raptorsa u svom Toyota Centru, u utakmici koju su prije svega igrali za svog trenera Kevina McHalea, koji oplakuje smrt svoje 22-godišnje kćeri. Alexandra McHale preminula je prošle subote od bolesti zvane lupus, a samo dan prije toga Rocketsi su odigrali jednu od svojih najboljih utakmica sezone (131:103 pobjeda nad New York Knicksima).

Ovoga puta Rocketsi su slavili sa 117:101 nad ne toliko dobrim Raptorsima i to uz sjajnu momčadsku igru u kojoj su čak šestorica igrača bila dvocifrena po broju koševa. James Harden bio je najefikasniji s 24 poena, šest skokova i 12 asistencija, dok je Turčin Omer Asik ubilježio 13 koševa i 18 skokova.

Ovom pobjedom Houston se vratio na 50-postotni učinak pobjeda i poraza (7-7), dok su Raptorsi pali na omjer 3-12.

Latest Posts

NE PROPUSTITE