Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Indiana traži drugu pobjedu, Memphis po izjednačenje

Nove dvije zanimljive utakmice nas očekuju večeras u NBA ligi. Kao što su prve utakmice pokazale, u drugom krugu više nema izrazitih favorita i svaka ekipa može pobijediti svaku. Stoga očekujemo nova uzbuđenja, prvo u Madison Square Gardenu između Knicksa i Pacersa, a zatim i u Oklahomi između Thundera i Grizzliesa.

New York Knicks – Indiana Pacers (0-1) 01.00

Pacersi su odlično otvorili seriju protiv Knicksa s pobjedom u Madison Square Gardenu. Kroz cijeli susret stvarali su velike probleme napadu Knicksa, a posebno su dobro odigrali drugu i treću četvrtinu u kojima su primili po 19 poena. Obranu su fokusirali na Carmelu Anthonyju kojeg su u potpunosti zaustavili, te je završio s 27 poena uz šut 10/28. Uspjeli su ga opteretiti s osobnim greškama i morao je prosjediti 8 minuta treće četvrtine u kojoj su Pacersi napravili dodatnu razliku, te su u zadnju četvrtinu ušli s prednošću od 16 poena. Knicksi se nisu uspjeli vratiti iz tog ponora bez obzira na to što je Anthony uspio povezati nekoliko šuteva i u posljednjoj četvrtini je zabio 15 poena. Knicksima su u obrambenom dijelu probleme stvarali David West s 20 poena i x faktor Pacersa, D.J. Augustin sa 16 poena za 13 minuta uz šut za tri 4/5. Odličnu all-round predstavu prezentirao je Lance Stephenson s 11 poena, 13 skokova, 3 asistencije i 3 ukradene lopte, te Roy Hibbert s 14 poena, 8 skokova, 4 asistencije i fenomenalnim zatvaranjem reketa gdje je dopustio realizaciju Knicksa od samo 44% ili 15/34. Kod Knicksa su solidnu partiju pružili Raymond Felton s 18 poena uz šut 8/12, te Kenyon Martin sa 12 poena. Ostatak ekipe se nije iskazao, a tu se najviše misli na šestog igrača godine J.R. Smitha koji je završio s 17 poena uz katastrofalan šut 4/15. Za večerašnji susret upitan je odlični šuter Knicksa, Steve Novak koji ima problema s leđima, dok Anthony sigurno nastupa bez obzira na to što ima problema s ramenom. Kod Pacersa su svi spremni.

Večeras očekujemo da se Knicksi revanširaju Pacersima za poraz u prvoj utakmici, te im dajemo malu prednost jer ne vjerujemo da Smith i Anthony mogu ponoviti ovako lošu šutersku večer.

Oklahoma City Thunder – Memphis Grizzlies (1-0) 03.30

Ekipa Thundera je propisno natovarila veliki teret na leđa Kevina Duranta, a on im je uzvratio s monstruoznom utakmicom od 35 poena (12 poena i 3 asistencije u zadnjoj četvrtini, te je pogodio najvažniji šut 11 sekundi prije kraja za vodstvo 91:90), 15 skokova i 6 asistencija za pobjedu 93:90. Niti jedan igrač Grizzliesa nije imao lijeka za njegovu igru jer je zabijao kad god je poželio, iz igre je gađao odličnih 50% ili 13/26. Veliku pomoć dobio je od Kevina Martina koji je dostojno zamijenio ozlijeđenog Russella Westbrooka. Naime, on je zabio 25 poena uz šut 8/14 i pridodao je 7 skokova. Također, možemo istaknuti rolu Dereka Fischera u posljednjoj četvrtini kada je zabio dvije važne trice za priključenje Grizzliesima. Momčad Memphisa igrala je odlično 47 minuta, ali ih je pokopala posljednja minuta u kojoj su izgubili dvije lopte. Međutim, imali su šansu za pobjedu kada je Reggie Jackson (12 poena)napravio glupost u zadnjoj sekundi, te napravio prekršaj na Quincyju Pondexteru (13 poena uz šut za tri 3/5)na šutu za tri poena, ali Pondexter nije bio dovoljno skoncentriran i precizan da pogodi sva tri bacanja. Najbolji igrači u redovima Grizzliesa bili su dvojac pod koševima koji je ubilježio double-double učinke i potpuno su  nadigrali dvojac Thundera, Kendrick PerkinsSerge Ibaka koji su ukupno zabili 7 poena i šutirali su 2/16. Marc Gasol susret je završio s odličnom all-round predstavom od 20 poena, 10 skokova, 3 asistencije, 3 ukradene lopte i 2 blokade, te Zach Randolph s 18 poena i 10 skokova. Igrač na kojeg može svaliti najveću krivicu za poraz Grizzliesa je Mike Conley koji je utakmicu završio s 13 poena uz realizaciju 5/15 i podijelio je samo 3 asistencije, te je izgubio ključne lopte u završnim trenucima utakmice.

Mislimo da će ovo biti još jedna rovovska bitka, a malu prednost ćemo dati Grizzliesima.

Latest Posts

NE PROPUSTITE