Wednesday, May 8, 2024

ZADNJE OBJAVE

Indiana traži èetvrtu pobjedu nad Netsima, Sunsi kod Clippersa

U veèerašnjih deset susreta nas oèekuje par pravih malih poslastica. Èetiri utakmice se posebno izdvajaju. U New Yorku gostuje Orlando dok æe Bullsi doèekati Hawkse u èetvrtom ovosezonskom meðusobnom dvoboju. U isto vrijeme poèinje susret izmeðu Bostona i Utaha a Sunsi æe iæi u Staples Centar kod Clippersa kako bi pobijedili i vratili malo nade u hvatanje 8. pozicije Zapadne konferencije.

Toronto Raptors – Denver Nuggets  01.00

Ove su se dvije ekipe veæ susretale ove sezone. U utakmici igranoj krajem sijeènja su Nuggetsi pobijedili 15 razlike, ali su tada igrali u drugaèijem sastavu. Naime, tada je trojac Gallinari, Nene i Fernandez postigao 64 poena (od ukupnih 96). Veèeras nitko od njih neæe nastupiti (Gallinari i Fernandez ozlijeðeni, a Nene je prešao u Washington Wizardse). Tada nije za Toronto nastupio Andrea Bargnani. Raptorsi (16-34) su u posljednjoj utakmici izgubili od Orlanda 101:117. Najviše poena je upisao Gary Forbes (23 poena) koji je nastupio kao zamjena umjesto DeRozana (ozljeda koljena). Vrlo dobar je bio i Linas Kleiza (igraè s klupe) koji je upisao 21 poen. Nuggetsi (27-23) imaju poraz manje od Houstona što ih drži na osmoj poziciji Zapada, te im je tako upitan playoff. Posljednju su utakmicu igrali protiv Chicago Bullsa u gostima te su, pomalo iznenaðujuæe, upisali pobjedu 108:91. Najbolji je bio Ty Lawson sa 27 poena i 9 skokova, a vrlo dobar je bio Arron Afflalo sa 22 poena. Što se tièe neigranja igraèa obje su ekipe hendikepirane (Denver više). Torontu neæe nastupiti Jerryd Bayless (izgubljen za ovu sezonu), te im je upitan DeMar DeRozan. Denveru neæe nastupiti kao što smo spomenuli Danilo Gallinari, Rudy Fernandez, a Kosta Koufos je upitan.

Oèekujemo utakmicu sa puno poena, a prednost dajemo Raptorsima zbog kompletnije ekipe.

New York Knicks –Orlando Magic  01.00

Knicksi koji rezultatski briljiraju, nakon odlaska sad veæ bivšeg trenera D’Antonija, doèekuju Orlando. Knicksi imaju sedam pobjeda u osam utakmica, a ovo æe im biti drugi susret sa Orlandom (u prvom je potonji pobjedio). Knicksi su posljednju utakmicu igrali protiv Milwaukee Bucksa. Iako su nastupili u krnjem sastavu (bez Lina i Stoudemire-a) pobjedili su 89:80. Ta bi razlika bila i veæa da su bolje realizirali igre (26/74). Najbolji je bio Carmelo Anthony sa 28 poena i 12 skokova. Od ostalih igraèa se nije nitko posebno isticao. I Orlando igra jako dobro u posljednje vrijeme (imaju sedam pobjeda u deset utakmica). Oni su u posljednjoj utakmici gostovali kod Toronto Raptorsa i upisali treæu pobjedu u nizu rezultatom 117:101. Najbolji je bio Ryan Anderson sa 28 poena, a na vrhu liste strijelaca mu se pridružio Dwight Howard sa 23 poena (još je uz to pridodao 10 skokova). Domaæoj ekipi neæe nastupiti tri igraèa (Amar’e Stoudemire, Bill Walker i Jared Jeffries), dok su Anthony i Jeremy Lin upitni. Magicsima je upitan jedino Von Wafer.

Oèekujemo zanimljivu utakmicu, a prednost dajemo Orlandu zato što je kompletniji.

Charlotte Bobcats – Minnesota Timberwolves  01.00

Najgora ekipa lige Charlotte ugošæuje ne baš dobre Timberwolvese. Ovo im je drugi ovogodišnji susret (u prvom pobijedila Minnesota). Bobcatsima su èetvrti poraz nanijeli Celticsi preksinoæ (95:102). Najviše poena je upisao Gerald Henderson (21 poen), a solidan je bio Byron Mullens sa 18 poena i 7 skokova. Što se tièe Timberwolvesa oni su upisali sedmi poraz u deset utakmica protiv Memphisa (86:93). Najbolji je bio Kevin Love sa 28 poena i 11 skokova. Od ostalih se nije nitko isticao. Jedan od razloga loših rezultata je neigranje Rickyja Rubia, a u posljednjim utakmicama nisu nastupili ni Nikola Pekoviæ i Jose Barea (nitko od njih neæe nastupiti veèeras). Bobcatsima neæe nastupiti Eduardo Najera, a upitni su D. J. Augustin i DeSagna Diop.

Oèekujemo da æe Minnesota opravdati ulogu favorita.

Cleveland Cavaliers – Detroit Pistons  01.00

Cleveland i Detroit se sastaju po treæi puta ove sezone. U dosadašnja dva susreta su slavili Cavaliersi a bit æe i veèeras favoriti iako su u nešto slabijoj formi nakon èetiri uzastopna poraza. Juèer su gostovali kod Philadelphie i glatko izgubili 103:85. Pošto više nemaju nikakvih šansi za play-off do kraja sezone im slijedi samo odraðivanje susreta i uigravanje igraèa na koje raèunaju i naredne sezone. Veèeras se sastaju i dva vodeæa strijelca lige meðu rookie igraèima. Kyrie Irvingu æe se suprotstaviti Brandon Knight i to æe svakako biti najzanimljiviji okršaj na parketu. Pistonsi su imali dan odmora nakon teško izborene pobjede u gostima kod Washingtona. Tamo su prekinuli niz od pet poraza i tako barem na dva dana unijeli mir u svlaèionicu no pošto im Cleveland nikako ne leži ove sezone imat æe težak posao u hvatanju druge uzastopne pobjede. Domaæinu fale Gibson i Varejao koji su out do kraja sezone dok je kod gostiju upitan Ben Gordon.

Iako na papiru Detroit ima puno jaèu momèad na parketu stoji sasvim drugaèije stanje. Tako mi oèekujemo da æe Cleveland prekinuti niz poraza i napokon doæi do pobjede.

Boston Celtics – Utah Jazz  01.30

Boston (27-22) je slavio èak èetiri puta u posljednjih pet susreta i došli su nadomak Sixersa tj. toènije na samo pola pobjede. Prestignu li njih ugrabit æe tu 4. poziciju što æe im dati svakako slabijeg protivnika nego da ostanu 7. U zadnje dvije utakmice su imali dva najslabija moguæa protivnika i bez veæih muka su došli do pobjeda. Veèeras æe imati puno zahtjevniju utakmicu i iako su favoriti Utah se nameæe kao ekipa koja bi mogla dominirati jer domaæini æe se teško sa samo Garnettom i Bassom oduprijeti gostujuæem dvojcu, JeffersonMillsap. Celticsima æe uz veæ standardne igraèe koji izbivaju do kraja sezone nedostajati Allen i Pietrus pa æe mladi Bradley ponovno na poziciju beka šutera. Utah (27-23) je napokon uhvatla malo odmora nakon one iscrpljujuæe utakmice sa Atlantom i odmah dan poslije gostovanja kod New Jerseya. Svi igraèi osim Bella i Howarda koji je out do kraja sezone su spremni i dolaze u TD Garden sa sjajnim izglediam za pobjedom a samim time i održavanjem 7. pozicije zgusnutog Zapada. Poslije utakmice se vraæaju samo na kratko u svoju dvoranu gdje æe ugostiti Sacramento pa bi sluèajnim kiksom veèeras mogli ubrzo dobiti nešto lakši poravni zadatak.

Iako je Boston lagani favorit mi æemo ovdje prognozirati pobjedu gostiju iz razloga što su puno jaèi pod košem a i domaæoj ekipi fali nekolicina bitnih igraèa što rotacije što poèetne petorke.

New Jersey Nets – Indiana Pacers  01.30

Posljednji, èetvrti susret izmeðu ove dvije ekipe æe se odigrati veèeras u Prudential Centru. Netsi se ove sezone nikako ne mogu suprotstaviti Pacersima i Indiana ima 3-0 protiv njih. No svaki puta razlika je na kraju sve manja. Nakon prve utakmice je bilo +14 za Indianu, nakon druge +7 dok je u zadnjoj utakmici odluèilo samo 5 poena. No, niti to smanjivanje nam ne ulijeva nekakvu sigurnost jer New Jersey unatoè zadnoj pobjedi (protiv oèajnih Bobcatsa) ima šest poraza u posljednjih 7 utakmica. Uz Lopeza koji još uvijek nije niti blizu povratku neæe biti Morrowa dok je nastup Farmara upitan. Gosti nemaju nikakvih problema sa ozljedama a tako im je tokom cijele sezone. Baš zbog toga i drže odlièno 5. mjesto iako æe najvjerojatnije biti domaæin u seriji protiv ekipe sa 4. pozicije jer ima puno bolji score od Sixersa/Celticsa. Puni samopouzdanja idu na gostovanje nakon dvije velike pobjede. Sigurno im je slavlje nad Miamijem najslaða pobjeda ove sezone i na njoj æe graditi nastavak ove serije pobjeda. I poslije Netsa im slijedi lagani protivnik pa bi sa te dvije pobjede napravili dobar pritisak na Orlando.

Indiana je favorit i vjerujemo da æe slaviti i èetvrti put u èetiri susreta protiv New Jerseya.

Atlanta Hawks  – Chicago Bulls  01.30

Atlanta Hawksi (30-21) su juèer poraženi na gostovanju kod Milwaukee Bucksa rezultatom 101:108. Tijekom prvog poluvrijemena èinilo se kako æe Atlanta biti lagano poražena, s obzirom da je Milwaukee vodio sa plus 17. No u nastavku utakmice su se Hawksi posložili i dolaze u egal, ali ipak domaæini na kraju slave. Vrlo dobar je bio Josh Smith sa 30 koševa i 18 skokova, a treba izdvojiti i rekord karijere Ivana Johnsona sa 17 koševa. Jednu od lošijih utakmica ove sezone, Chicago Bullsi (40-11) su odigrali u ponedjeljak kod kuæe, kada su ih sa 91:108 porazili Denver Nuggetsi. Opet su nastupili bez Rosea  kojeg neæe biti ni danas, a u izostanku voðe se najviše istaknuo C.J.Watson sa svojih 17 koševa i 8 asistencija.  Luol Deng i Carlos Boozer nisu odigrali na oèekivanoj razini, te su zajedno ubacili samo 23 koša.

Atlanti je ovo peta utakmica u sedam dana, pa stoga sigurno postoji doza umora kod njih. Dok gosti igraju tek treæu u osam dana, pa stoga prednost dajemo Chicago Bullsima.

Sacramento Kings  – San Antonio Spurs  04.00

Domaæini (17-32) æe danas pokušati prekinuti seriju od tri poraza. Bio je Sacramento blizu slavlja protiv Utaha, Golden Statea, ali i u ponedjeljak protiv Houstona kada su nakon produžetka poraženi sa 106:113. Iako su na odmoru  imali devet koševa prednosti u nastavku su malo pali, a domaæi košarkaši su to znali iskoristiti. Najbolji u porazu je bio DeMarcus Cousins sa 38 koševa i skokova.  Za današnju utakmicu im je upitan John Salmons. San Antonio Spursi (34-14) su trenutno na pet pobjeda u nizu, a juèer su u gostima porazili Phoenix Sunse sa 107:100. Najzaslužniji su za to Tim Duncan sa 26 koševa i 11 skokova, te Tony Parker sa svoja 24 koša i 7 asistencija. Za današnju utakmicu im je upitan brazilac Thiago Splitter. Vjeruje se kako æe danas Greg Popovich poslati najjaèu postavu , jer su ih veæ Kingsi ovu sezonu pobjedili kod kuæe.

Oèekujemo pobjedu San Antonija, koja je kvalitetnija momèad u svakom pogledu.

Los Angeles Clippers  – Phoenix Suns  04.30

Los Angeles Clippersi (28-21) su u ponedjeljak ugostili New Orleans Hornetse, koje su s lakoæom pobjedili 97:85. Nijednom se nisu našli u zaostaku, a najviše su vodili sa 27 koševa razlike i time su vratili Hornetsima za prošlotjedni poraz. Chris Paul sa 25 koševa i 10 asistencija, te Blake Griffin sa 20 koševa su bili najzaslužniji za laganu pobjedu. Phoenix Sunsi (25-25)  su kao što smo veæ spomenuli, juèer ugostili San Antonio Spurse koji su ih porazili 100:107. Držali su se u igri sve do zadnje èetvrtine i odlaska gostiju na 12 koševa prednosti, koje više nisu mogli preokrenuti.  Shannon Brown je sa 32 koša bio najefikasniji kod Sunsa, a vrlo dobar je bio Marcin Gortat sa 21 košem i 14 skokova. Danas idu u goste Clippersima koje su ove sezone porazili u oba susreta. Što se tièe ozljeda, obje momèadi nemaju velike probleme sa slaganjem sastava.

Prednost dajemo domaæim Los Angeles Clippersima, koji æe sigurno biti motivirani da upišu prvu pobjedu u treæem meðusobnom susretu.

Golden State Warriors  – New Orleans Hornets  04.30

Domaæi Golden State Warriorsi (20-28) su juèer kod kuæe poraženi od Los Angeles Lakersa sa 101:104. Iako su gosti vodili gotovo cijelo vrijeme, nikako nisu uspjeli do kraja slomiti borbene Warriorse koji su se držali u egalu. Samo minutu i pol prije kraja su poveli košem Davida Leeja 97:95 i èinilo se da æe uslijediti veliko slavlje. No onda se opet ukazao Kobe Bryant koji pogaða dva vrlo važna šuta i donosi Lakersima pobjedu. Sa po 23 koša najefikasniji kod domaæina su bili David Lee i Brandon Rush. New Orleans Hornetsi (12-37) su zadnje poraženi kod Los Angeles Clippersa rezultatom 85:97. Od samog poèetka su se našli u zaostatku, koji se kasnije samo poveæavao. Carl Landry se polako vraæa u formu nakon ozljede i upisao je 14 koševa i 10 asistencija. Veèeras æe opet biti bez Emeke Okafora koji se još nije oporavio od ozljede.

Prednost dajemo Golden State Warriorsima koji su kvalitetnija momèad i igraju pred domaæom publikom.

Latest Posts

NE PROPUSTITE