Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Indiana ugošæuje Denver, Dallas domaæin Portlandu

Nakon juèerašnje sjajne veèeri i pregršt uzbuðenja veèeras nas oèekuje osam susreta gdje bi isto taklo moglo biti zanimljivo. Clippersi i Spursi ne bi trebali imati puno problema s Bobcatsima odnosno Netsima ali zato bi trebali gledati zanimljiv dvoboj u Indiani gdje æe Denver pokušati prekinuti svoj crni niz. Kasnije æemo vidjeti može li Jeremy Lin nastaviti sa sjajnim igrama i protiv Rickyja Rubija a pola sata kasnije poèinje susret izmeðu Dallasa i Portlanda nakon što su obje ekipe pobijedile u juèerašnjim susretima. I za kraj veèeri mogli bi vidjeti puno koševa u susretu Kingsa i Sunsa.

Charlotte Bobcats – Los Angeles Clippers  01:00

Charlotte (3-23) je juèer ponizio Chicago pred vlastitim navijaèima 64-95. Bila im je to najslabija napadaèka predstava ove sezone. Imali su samo jednog igraèa sa dvoznamenkastim brojem poena, Browna koji je zabio 10 poena. Šutirali su 33% iz igre a najviše su zakazali oni koji su najviše i šutirali, Kemba Walker i Reggie Williams sa ukupnim 5-21 šutem. Vratio se Corey Maggette koji je ove sezone propustio 19 utakmica dok Augustina i Hendersona neæe biti i dalje. Veèeras æe opet imati težak posao jer im dolaze Clippersi (16-8) koji su juèer u zanimljivoj ali ne baš kvalitetnoj utakmici pobijedili šutem Paula 3 sekunde prije kraja 78-77. Predvodio ih je upravo Paul sa 24 poena, 4 asistencije i skoka a dobar je bio i Griffin sa 16 poena, 11 skokova i 4 asistencije. Vinny Del Negro sada nakon dolaska Martina ima 9 igraèa na koje æe raèunati i do kraja sezone ne bude li nekih novih ozljeda. Randy Foye je zamijenio Billupsa u prvoj petorci a sa klupe ga mijenja Mo Williams.

Clippersi su veliki favoriti i vjerojatno æe ostvariti èetvrtu pobjedu na petom uzastopnom gostovanju.

Indiana Pacers – Denver Nuggets  01:00

Indiana (17-9) je juèer doživjela prvi puta u sezoni dva uzastopna poraza. Stradali su u Memphisu 92-98 nakon što su loše odigrali posljednju èetvrtinu u koju su ušli potpuno izjednaèeno sa Grizzliesima. West i Granger su jedini bili pucaèki raspoloženi dok je ostatak ekipe igrao samozatajno i prepustio loptu njima u ruke. West je zabio 22 poena i uhvatio 13 skokova dok je Granger ubilježio 19 poena i 4 skoka. Izostao je uèinak novopeèenog all-star igraèa Hibberta kojeg su uštopali pa je ostao na 5 poena i 7 skokova. Dolazi im još jedna ekipa koja je zagazila u negativni niz i sada su veæ na 5 uzastopnih poraza nakon što su sjajno igrali od poèetka sezone. Dugo su se držali u samom vrhu Zapadne konferencije da bi se srozali na 8. poziciju. Rijeè je o Denveru (15-12) koji muku muèi sa ozlijeðenim igraèima bez kojih oèito ne mogu. Fale im dva startera, Gallinari i Mozgov dok nema niti Brewera koji je znao odigrati zapaženu rolu kada bi ušao sa klupe. Njih trojice neæe biti niti veèeras pa bi Indiana trebala imati nešto lakši posao.

Prednost dajemo Pacersima koji ne igraju toliko loše i vrijeme je da doðu do pobjede i održe prikljuèak sa Atlantom i Philadelphijom pri vrhu Istoka.

Cleveland Cavaliers – Philadelphia 76ers  01:30

Cleveland i Philadelphia se veèeras sastaju po prvi puta u ovoj sezoni. Domaæin je sinoæ na svom parketu izgubio nakon produžetka od Bucksa u veoma zanimljivoj utakmici. Na kraju je rezultat bio 113-112 u korist Milwaukeeja i upisali su poraz unatoè odliènoj napadaèkoj predstavi. Byron Scott nema puno vremena za tugovanje jer im veèeras dolazi još jaèi protivnik koji sjajno igra obranu. Odlièan je bio veteran Jamison sa 34 poena i 11 skokova a Sessions je još jednom pokazao kako zna (raz)igrati upisavši 16 asistencija i 12 poena. Veèeras æe sigurno biti bez Irvinga i Parkera koji su ozlijeðeni a ne zna se još stanje centra Varejaoa koji je juèer napustio susret u treæoj èetvrtini radi ozljede. Clippersi su juèer dobili Sixerse na njihovom parketu i nanijeli im drugi uzastopni poraz, što im se dogodilo po prvi puta od kako je poèela sezona. Iguodala nije uspio blokirati šut Paula iako su imali poen prednosti pred zadnji napad protivnika. Opet je voða Sixersa bio svestran sa 12 poena, 8 skokova i 7 asistencija. Od ostalih je samo Brand upisao isti broj pa je lako vidljivo kako nisu imali pravih riješenja u napadu. Veèeras æe igrati protiv puno slabije obrane pa bi se mogli raspucati Williams. Holiday i ostatak družine. Pod upitnikom je jedino nastup Hawesa.

Bude li igrao Varejao Cavaliersi imaju nekakve šanse, bez njega na parketu bi Sixersi trebali slaviti.

New Jersey Nets – San Antonio Spurs  02:00

Netsi (8-20) nikako ne mogu prekinuti niz poraza. Trenutno su na njih pet a zadnja dva su im došla od nejakih Pistonsa koji su ih u roku od samo dva dana dva puta pobijedili. Pogotovo ovaj drugi, juèerašnji poraz bi trebao biti zabrinjavajuæ jer su gubili od samog poèetka utakmice a minus je u jednom trenutku bio èak i 30 poena. Avery Johnson pokušava na sve naèine skrpati ekipu jer mu fali neizmjerno puno važnih igraèa ali mu baš to i ne uspijeva. Juèer je Farmar dobio priliku od prve minute a Morrowa je gurnuo na nisko krilo no to nije rezultiralo dobro. Farmar je još i zabio 14 poena ali je Morrow bio totalno indisponiran sa 0-7 šutem i samo dva poena iz slobodnih bacanja. Veèeras im predstoji puno teži posao jer ugošæuju drugu ekipu Zapadne konferencije San Antonio Spurse (18-9).Spursi su imali tri dana pauze od svoje posljednje utakmice, i pobjede kod Sixersa, ali im slijedi jako težak niz od èak sedam gostovanja u samo trinaest dana. Postoji velika moguænost da se Ginobili vrati na parket ovih dana pa su pred Popovichem slatke brige.

Spursi su veliki favoriti i mišljenja smo kako im Netsi ne mogu nikako nauditi i da æe ekipa Popovicha upisati novu pobjedu.

Minnesota Timberwolves  – New York Knicks  01:30

Minnesota Timberwolvesi (13-14) su juèer ugostili Dallas Maverickse i izgubili sa 97:104. Gosti su bolje krenuli u utakmicu i na odmoru  imali +11. Kasnije su tu prednost još malo poveæali, no domaæini se vraæaju i u zadnju èetvrtinu se ušlo sa samo +5 za Dallas. Nažalost po Wolvese, Dallas je uspio zadržati svoju prednost te domaæini nisu uspijeli povesti do kraja utakmice. Dirk Nowitzki je bio vrlo dobar sa 33 koša i može se reæi kako mu je ona stanka dosta pomogla da naðe formu.  Kod poraženih najbolji je bio Kevin Love sa 32 koša, dok je Michael Beasley pridodao svojih 20. New York Knicksi (12-15) su protiv Los Angeles Lakersa upisali pobjedu 92:85, što im je bila èetvrta zaredom. Jeremy Lin nije prestao oduševljavati publiku u MSG-u, zabio je 38 koševa i bio glavni pokretaè svih akcija domaæina. Dobar posao u obrani je napravio Tyson Chandler (9+11) jer je uštopao Bynuma, koji je zabio samo 3 koša.

Dajemo malu prednost domaæinima, jer gosti su se sigurno dosta potrošili u juèerašnjoj utakmici pa je pitanje koliko je svježine u njima ostalo.

Dallas Mavericks  – Portland Trail Blazers  02:30

Domaæini (16-11) su nakon Denvera, u gostima pobijedili i Minnesota Timberwolvese rezultatom 104:97. Dallas konaèno poèinje slièiti ekipi koja je prošlu sezonu osvojila naslov prvaka. Ponajviše zahvaljujuæi Dirku Nowitzkom koji se oporavio od ozljede, te je zabio 33 koša. Nijemac je na zadnje 4 utakmice na prosjeku od 28 koševa. Juèer se na parket vratio i Jason Kidd te zabio 8 koševa i podijelio 10 asistencija. Danas im u goste dolaze Portland Trail Blazersi (15-12) koji su noæas u gostima slavili protiv slabašnih New Orleans Hornetsa sa 94:86. Na poèetku su domaæini još donekle pružali otpor, no u nastavku Portland rutinirano završava utakmicu u svoju korist. Najbolji igraè Portlanda je bio Jamal Crawford koji je ušao s klupe i zabio 31 koš, dok na inaèe najbolji igraè LaMarcus Aldridge zabio 14 koševa.

Dallas Mavericksi bi trebali upisati novu pobjedu jer Dirk igra sve bolje, jer igraju na domaæem terenu i zbog toga što Portland izvan svoje dvorane ne izgleda toliko opasan kao što je inaèe.

Milwaukee Bucks  – Orlando Magic  03:00

Milwaukee Bucksi (12-14) su sinoæ nakon produžetka slavili kod Cleveland Cavaliersa 113:112. Omoguæio im je to tragièar utakmice Antawn Jamison, koji je 3 sekunde prije kraja regularnog dijela promašio oba slobodna bacanja. U dodatnih 5 minuta su se gosti bolje snašli, te su upisuju vrlo važnu pobjedu. Od 6 dvoznamenkastih igraèa Milwaukeea, najbolji je bio Brandon Jennings sa 24 koša. Osim Andrewa Boguta domaæini nemaju problema sa ozljedama. Orlando Magic (16-11) je takoðer sinoæ igrao produžetak, no oni su kod kuæe izgubili od Atlanta Hawksa 87:89. Jameer Nelson je polaganjem donio produžetak svojoj momèadi, nakon što su gosti 3 minute prije kraja imali +7. U produžetku su se bolje snašli igraèi Atlante, a Jason Richardson je promašio šut za pobjedu. Cijela poèetna petorka Orlanda je bila dvoznamenkasta, a najbolji je po obièaju bio Dwigth Howard sa 21 košem.

Vrlo teška utakmica za prognoziranje, no malu prednost dajemo gostima jer domaæini nemaju nikoga tko se može nositi sa Howardom. Vrijedi pokušati odigrati i over na njega.

Sacramento Kings  – Phoenix Suns  04:00

Prošlu utakmicu su Sacramento Kingsi (10-16) pomalo iznenaðujuæe pobijedili Oklahoma City rezultatom 106:101. Vrlo dobrom zadnjom èetvrtinom (30:23) došli su do vrijedne pobjede. Obranom su prisilili gostujuæe igraèe na èak 23 izgubljene lopte, èime su anulirali svoj loš šut od samo 40%. Tyreke Evans sa 22 i DeMarcus Cousins sa 19 koševa su bili najzaslužniji za pobjedu protiv favoriziranog protivnika. Phoenix Sunsi (11-15) su prošlu utakmicu kod kuæe poraženi od Houston Rocketsa rezultatom 89:96. Iako su imali 6 dvoznamenkastih igraèa od kojih su najbolji bili Channing Frye sa 21 košem i Steve Nash sa 14 koševa i 13 asistencija, nisu uspjeli pobjediti. Pobjede ih je koštalo vrlo loše izdanje u posljednjoj èetvrtini u kojoj su zabili samo 13 koševa (13:22). Obje momèadi nemaju problema sa ozljedama i imaju sve igraèe na raspolaganju.

Malu prednost dajemo Sacramento Kingsima koji bi trebali iskoristiti prednost domaæeg terena i upisati novu pobjedu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE