Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Individualna natjecanja noæas na rasporedu u Orlandu

Drugi dan NBA All-Star vikenda u Orlandu rezerviran je za možda i najzanimljiviji dio. Noæas æemo moæi pratiti individualna natjecanja u zakucavanju, tricama, spretnosti te momèadsko šutersko natjecanju.

Prvo natjecanja, momèadsko šutiranje, zapoèinje noæas u 2.30 iza ponoæi, a nakon završetka jednog natjecanja ubrzo æe zapoèeti sljedeæe, redoslijedom koji je naveden ispod. Prema dosadašnjoj praksi svako natjecanja æe trajati oko pola sata, tako da æe vrhunac veèeri, natjecanje u zakucavanju zapoèeti oko 4 sata.

Haier Shooting Stats

Prvo natjecanje veèeri bit æe momèadsko šutiranje. Èetiri momèadi šutiraju s razlièitih pozicija na parketu, ekipa koja u kraæem vremenu uspije pogoditi sa svih pozicija je pobjednik. Jednostavna pravila za zanimljivo natjecanje u kojem imamo priliku vidjeti u svakoj momèadi jednog NBA igraèa, jednu WNBA igraèicu i jednog bivšeg NBA igraèa.

Domaæini, ekipa Orlanda, sudjelovat æe u sastavu Jameer Nelson, Marie Ferdinand-Harris i Dennis Scott. Opasnu konkurenciju imat æe u ekipi Atlante koja je prošle godine pobijedila i želi po postati prva momèad koja je uspjela obraniti naslov pobjednika. U njihovim redovima nastupit æe Jerry Stackhouse, koji mijenja ozlijeðenog Joea Johnsona, Lindsey Harding i Steve Smith.

Preostale dvije ekipe su New York i Texas. New York æe predstavljati Landry Fields, Cappie Pondexter te Allan Houston, dok æe za Texas nastupati Chandler Parsons, Sophia Young i Kenny Smith.

Posljednjih pet pobjednika:

2011 – Atlanta (Steve Smith, Al Horford, Coco Miller)
2010 – Texas (Kenny Smith, Dirk Nowitzki, Becky Hammon)
2009 – Detroit (Bill Laimbeer, Aaron Afflalo, Katie Smith)
2008 – San Antonio (David Robinson, Tim Duncan, Becky Hammon)
2007 – Detroit (Bill Laimbeer, Chauncey Billups, Swin Cash)

Taco Bell Skills Challenge

Natjecanje u brzini i preciznosti na poligonu odvijat æe se jubilarnu desetu godinu. Od uvodne pobjede Jasona Kidda nanizala su se još šestorica pobjednika. Dvostruka kruna je uspjela tek Dwyaneu Wadeu i Steveu Nashu. Taj pothvat æe možda uspjeti ponoviti ove godine i Deron Williams koji je slavio prije èetiri godine, dok nažalost Stephen Curry zbog ozljede gležnja neæe biti u moguænosti braniti prošlogodišnji naslov. Njega na natjecanju noæas mijenja Rajon Rondo, razigravaè Boston Celticsa.

Uz Williamsa i Ronda æe na natjecanju æe nastupiti još Tony Parker iz San Antonio Spursa, Kyrie Irving iz Cleveland Cavaliersa, John Wall iz Washington Wizardsa te Russell Westbrook iz Oklahoma City Thundera

Poligon ostaje neizmjenen kao i prošlih godina, i dalje æe se sastojati iz uspješnog šutiranja, voðenja lopta te dodavanja.

Posljednjih pet pobjednika:

2011 – Stephen Curry, Golden State Warriors
2010 – Steve Nash, Phoenix Suns
2009 – Derrick Rose, Chicago Bulls
2008 – Deron Williams,Utah Jazz
2007 – Dwyane Wade, Miami Heat

Foot Locker Three-Point Contest

U natjecanju u gaðanju trica ipak æemo imati priliku gledati branitelja naslova, to je košarkaš Miami Heata, James Jones. Jones je prošle sezone pobijedio dvojicu Celticsa koji su veæ pobijedili u spomenutom natjecanju, Raya Allena i Paula Piercea.

Uz Jonesa ove æe godine biti i njegov klupski kolega Mario Chalmers. Èast krilnih košarkaša æe braniti Kevin Love i Ryan Anderson, dok æe veæina navijaèa iz Hrvatske navijati za košarkaša Netsa, Anthonyja Morrowa, koji æe tijekom natjecanja nositi dres Dražena Petroviæa. Posljednje mjesto trebalo je pripasti Joeu Johnsonu, no zbog ozljede zamijenit æe ga Kevin Durant.

Posljednjih pet pobjednika:

2011 – James Jones, Miami
2010 – Paul Pierce, Boston
2009 – Daequan Cook, Miami
2008 – Jason Kapono, Toronto
2007 – Jason Kapono, Miami Heat

Sprite Slam Dunk

Prošle godine je titula najatraktivnijeg zakucavaèa pripala Blakeu Griffinu koji je u finalnoj seriji preskoèio automobil. No Griffin, koji je noæas sudjelovao u susretu mladih zvijezda i sutradan ga èeka startna pozicija na glavnoj utakmici veèeri, je odluèio da neæe braniti svoju titulu.

Kao po obièaju u posljednjih nekoliko godina vodstvo NBA lige odluèilo je kroz natjecanje u zakucavanju ponuditi priliku nešto manje istaknutim, odnosno mlaðim košarkašima. Tako æe ove godine snage odmjeriti Derrick Williams, Chase Budinger, Paul George i Jeremy Evans koji je zamijenio ozlijeðenog Imana Shumperta.

Dodajmo još kako je od ove sezone promijenjen tradicionalni format ocjenjivanja. Ostajemo bez sudaèkih ocjena, zakucavanja æe ocjenjivati samo gledatelji SMS porukama i glasovima putem interneta. Osim toga, više neæe biti dvije runde natjecanja, nego samo jedna, u kojoj æe svaki igraè moæi izvesti tri zakucavanja nakon èega æe gledatelji odluèiti tko je pobjednik.

Posljednjih pet pobjednika:

2011 – Blake Griffin, L.A. Clippers
2010 – Nate Robinson, New York
2009 – Nate Robinson, New York
2008 – Dwight Howard, Orlando
2007 – Gerald Green, Boston

Latest Posts

NE PROPUSTITE