Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Intervju: Andrew Bogut

Andrew Bogut (25), australski centar hrvatskih korijena u NBA momèadi Milawaukee Bucksa dao je intervju Business Journal of Milwaukeeju.

Više od polovice prošle sezone propustili ste zbog ozljede leða, a sada u potpunosti spremni doèekujete novu sezonu. Spremni i gladni košarke.
Nisam mogao dizati utege, niti šutirati, dani su mi se svodili na ulazak i izlazak iz automobila, te gledanje suigraèa kako igraju. Ljudi smatraju da se mi u tim trenucima ne osjeæamo loše zbog velikog novca kojeg dobivamo, meðutim, meni je bilo teško, jer volim košarku i jer sam dio momèadi. Internetskim sam putem tražio automobil koji æu pridodati svojoj kolekciji, kada sam stigao kartao sam i poker. Pokrenuo sam i blog, te se poèeo interesirati za Twitter. Èinio sam sve da se okupiram neèime.

Hoæete li biti spremni za start sezone?
To mi je plan. Nije bilo smisla forsirati me u završnici prošle sezone. Željeli smo polako napredovati, pa su sada moja leða dobro, a srce i noge jake.

Iznenaðuje li vas poslovanje momèadi na prelasku sezona?
Generalni menadžer John Hammond takvo mi je nešto nagovijestio krajem prošle sezone. Kazao mi je da æe biti nekih razumnih poteza i nekih za koje æu se pitati ‘koga vraga radimo?’. Rekao mi je da gledamo dugoroèno, a ne na nadolazeæu sezonu. Moram priznati da su me iznenadili neki “tradeovi”, meðutim, siguran sam da æe se dugoroèno gledano sve to isplatiti.

Mogu li se Bucksi natjecati za mjesto u doigravanju veæ ove sezone?
Trebat æe nam neko vrijeme da sve sjedne na svoje mjesto. Sigurno je da neæemo izaæi na parket i osvojiti prvenstvo, no naš je cilj biti u doigravanju. Nevažno je pritom hoæemo li u njega uæi s osmog mjesta ili koje stepenice više, jer jednom kada ste unutra sve je moguæe.

Jeste li se priviknuli na život u Milwaukeeju nakon odrastanja u Australiji?
Teško mi je priviknuti se na snijeg, ali sviða mi se što Milwaukee nije velik. Ne simpatiziram ogromne gradove poput Los Angelesa ili New Yorka. Život u svoj toj buci ne bi me veselio

Latest Posts

NE PROPUSTITE