Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Intervju: Chris Paul

Donosimo vam razgovor s (po)najboljim organizatorom u NBA ligi, Chrisom Paulom, koji je prije nekoliko dana objavljen na amerièkoj stranici hoopshype.

Šta misliš o ovolikoj gužvi ekipa koje se bore u ulazak u playoffu, koja i prilièi zapadu? Uvijek je potrebno imati 55% pobjeda tijekom regularne sezone.

Da, biti æe stvarno neizvjesno. Mnogo se momèadi bore za playoff, momèadi koje bi sa ovakvim omjerom lako zauzeli 4.  ili 5. mjesto na istoku.

Mogu li Hornetsi izboriti playoff sa ovakvim rosterom s kakvim trenutno raspolažu?

Naravno da možemo, mislim da smo odlièno posloženi po svim pozicijama, uz toimamo odliène igraèe za sve tipove igre. Imamo odliènog krilnog centra, Peja je uvijek tu kad ga ekipa najviše treba. Jedini malo veæi iskorak, koji moramo uskoro napraviti jest -obrana.

Jeli ti se sviða uloga voðe, iako su ti samo 24 godine?

Da, sviða mi se. Ja i David West smo i najduže u ekipi. U vatru sam baèen, veæ kao novak  u svojoj prvoj NBA sezoni, možda nisam 10 godina u NBA, ali ipak sam odigrao hrpu utakmica, mnogo je bilo važnih trenutaka u kojem sam sa guštom uzeo loptu i poèeo voditi napad svoje momèadi. Prihvatio sam tu odgovornost, i svaku utakmicu se želim što bolje iskazati.

Ovo ljeto ste zamijenili centre, naime doveli ste Emaku Okafora, a u Bobcatse poslali Chandlera. Zanima nas kako ste prihvatili tu promjenu,  i jeli vam trebalo neko vrijeme da se uklopi u vas sustav?

Veæ je prošlo više od 30 utakmica u sezoni i trebali smo se naviknuti, znamo da je najpotrebnije dati sve od sebe u tom trenutku.

Koji je kljuè za Hornetse za nastavak ove sezone, za ulazak u playoff?

To je svakako obrana. Sposobni smo igrati obranu i na višoj razini nego što ju igramo ovu sezonu. A ništa, novo nisam otkrio kada kažem da je obrana jedna od kljuèeva u onom najvažnijem dijelu sezone -playoffu.

Ti si jedan od rijetkih igraèa koji odlièno igra na oba djela terena, i u obrani i u napadu? To ipak zahtjeva  malo veæu fizièku spremu, kako nastojiš cijelu sezonu biti u takoj konstantnoj formi?

Pa, i sama NBA liga zahtjeva najbolje spremne igraèe i nema mjeste za one koji misle da su na odmoru.  Inaèe, obrana mi je jako zabavan dio igre, nikad nisam volio da igraè zabija preko mene, pa tako i uvijek nastojim igrati što bolju obranu.

Mora da si ti oèima stanovnika New Orleansa tretiran kao nekakvo božanstvo, jer ne samo da im vodiš njihov klub u NBA veæ si i veliki humanitarac.

Uvijek sam volio pomagati ljudima, pogotovo ljudima do kojih mi je stalo. New Orleans je grad u kojeg sam se zaljubio u zadnjih par godina, i drago mi je da sam sposoban pružiti pomoæ nekim ljudima kojima zaista treba.

2008. si osvojio zlatnu medalju sa Olimpijskih igara, možeš nam opisati kako si proživio te trenutke?

Olimpijada mi je bila super, mnogi misle da mi je bilo teško igrat za nacionalnu vrstu nakon teških i dugih NBA sezona, no ja i ostala škavdra prema igri je pristupila sa puno ozbiljnošæu, i opravdali smo etiketu favorita.

Razmišljaš o sljedeæim Olimpijski igrama?

Naravno, 2012. su moje Olimpijske igre.

I za kraj još jedno pitanje, koje zanima mnoge NBA fanove, postoji li itko u NBA tako brz kao ti?

U prvom redu Deron Williams i Tony Parker, te igraèe je skoro pa nemoguæe zaustaviti osim ako ne posjeduješ nekakvu pomoæ od suigraèa. K tome sa loptom skoro pa sve znaju.

Latest Posts

NE PROPUSTITE