Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Intervju: Dragan Šekelja

Donosimo vam kratak razgovor sa bivšim juniorom Cibone i trenutnim igraèem sveuèilišta Baylor, Draganom Šekeljom.

Prije dolaska u Ameriku odlièno si igrao u Ciboni, kako bi ukratko opisao svoj košarkaški put prije odlaska sa one strane Atlantika?
Nikad se nisam mogao žaliti na igranje, èak sam dosta toga i osvojio a imao sam i sreæe jer sam imao dobre suigraèe. Jedini je problem taj da je društvo nekako bolesno u Hrvatskoj. Forsiraju se neki igraèi i svi mediji su usmjereni prema njima, dok se ostale zanemaruje i stvara se loša klima prema nekim klubovima. Zbog svega toga sam odluèio otiæi.

Jesi li kao mladiæ veæ tada sanjao o Americi?
Nisam baš previše razmišljao o NCAA ali kao i svakom kosarkašu san mi je bio da igram u NBA.

Kada i kako dolazi poziv sa priznatog sveuèilišta Baylor?
Sredinom drugog mjeseca ove godine, na moju adresu dolaze pozivi nekih škola. Osim Baylora došle su ponude Northwesterna, Indiane, Ohia, Marylanda i Dukea. Za Baylor sam se odluèio jer sam tu došao u službeni posjet. Svidjelo mi se i zato sam odabrao Baylor.

Koliko teško je bilo odluèiti da odlaziš, da napustiš prijatelje i odeš u nepoznato? Je li ti prema trenutnom dogaðanju u Americi žao što si tako odluèio?
Možda æe zvuèati glupo, ali nije mi skoro uopæe bilo teško otiæi jer sam znao kakvo je stanje u hrvatskoj košarci i u savezu. Jedino mi je bilo žao napustiti obitelj.

Što ti najviše fali, na koje stvari se bilo najteže priviknuti u prvih nekoliko tjedana boravka u Americi?
Najviše mi nedostaje naša hrana. Ostale stvari su èiste perverzije tako da mi se nije bilo teško naviknuti na playstation u svlaèionici, 2 bazena s toplom i hladom vodom, pa do teretane otvorene cijeli dan isto kao i dvorana. Uvjeti su stvarno na NBA nivou.

Kako bi opisao svoju momèad, da li je realno za oèekivati neki veæi uspjeh vašeg sveuèilišta ove godine u NCAA ligi?
Ekipa je stvarno odlièna, ali smo dosta mladi tako da trebamo puno raditi. Ali kao što sam rekao ekipa je dobra pa se cilja na final four.

Da li bi volio jednog dana izaæi na draft, ako je moguæe nametnuti se nekoj NBA ekipi ili bi tražio priliku na starom kontinentu sa vjerojatno više minutaže?
Veæ sam prije napisao da je svakom igraèu cilj igrati u NBA, tako je i meni. Zato treniram svaki dan pa se nadam da cu izaæi na draft 2013., odnosno kad završim sveuèilišnu karijeru. Ako ne proðem na draftu vraæam se u Europu ali NBA mi je glavni i primarni cilj.

Koliko je teško školske obaveze uskladiti sa treningom, èemu daješ više prioriteta?
Na Bayloru je škola prioritet, zbog toga imaš akademskog savjetnika pa zato nije teško uskladiti školu i treninge. Još sam brucoš tako da  je i gradivo lakše. Uglavnom uživam na predavanjima jer su zanimljiva a nije toliko teško.

Latest Posts

NE PROPUSTITE