Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Intervju: Draymond Green

Velika se prašina digla nakon poraza Golden State Warriorsa na domaćem terenu od strane Memphis Grizzliesa, ne samo zbog toga što su prokockali vodstvo od 24 razlike iz treće četvrtine, već i zbog nesuglasica koje su se javile između Kevina Duranta i Draymonda Greena. Durant je naime pri vodstvu od 2 razlike tražio loptu i odigrao izolaciju te promašio šut za tri poena. Grizzliesi su uhvatili loptu te je Mike Conley nakon time-outa pogodio šut za produžetak u kojem je momčad iz Tennesseeja odnijela pobjedu.

Upravo prije tog time-outa su kamere zabilježile vidno nezadovoljnog Greena kako se izderava na Duranta koji to mirno sluša. Društvene mreže su to s oduševljenjem dočekale te se taj video podijelio tisuće i tisuće puta. Ni Durant ni Green nisu vidjeli nikakav problem u toj interakciji, vjerojatno oboje svjesni da moraju izgladiti i najmanje probleme u egzekuciji do doigravanja, jer se tamo takve greške ne opraštaju.

U razgovoru za usatoday.com s novinarom Samom Amickom, Green se očitovao i dao svoje mišljenje o cijeloj toj interakciji, o tome kako bi suigrači trebali funkcionirati te progovorio o svom odnosu s Durantom.

Sam Amick: Prošla sezona je bila cirkus – apsolutni show program svake večeri. Imam osjećaj da je ove sezone fokus više na učenju i usavršavanju…

Draymond Green: Prošle smo sezone pokušavali pobijediti svaku večer. Ove sezone iskušavamo više stvari, drugačije kombinacije, uvodimo više igrača u igru da vidimo kako funkcioniraju i što je najbolje za nas. Mislim da je to vrlo dobro za momčad. Uza sve to, svejedno pobjeđujemo u vrlo visokom postotku. Definitivno si u pravu, iskušavamo neke nove stvari kako bi uvidjeli što najbolje funkcionira.

Eksperimentiramo s postavama i s obrascem izmjena, kao i s akcijama pred kraj utakmice kako bi shvatili što je najbolje za momčad. Prošle je godine to više izgledalo ovako: „Znamo što treba učiniti. Izađimo na parket i učinimo to.“

SA: Da li u rast vaše momčadi spada i situacija iz utakmice protiv Grizzliesa kada si se naljutio na Duranta jer si želio da odigra pick-and-roll, a ne izolaciju? Izgleda da mu je takva vrsta komunikacije bila sasvim prihvatljiva.

 DG: Apsolutno. To je ono što Kevina čini posebnim i što ga čini nevjerojatnom zvijezdom. Većina bi se ljudi fokusirala na način na koji nešto govorite, a ne na sadržaj. On je čista suprotnost, usredotočen je na ono što govorite, a ne kako to govorite. Očito je da me vrlo dobro poznaje, imamo sjajno prijateljstvo i zna kakva sam ja osoba. Zna koliko sam strastven oko svega.

Smatram da su svi taj naš razgovor pokušali prenapuhati i prikazati nečim negativnim što mi je bilo vrlo smiješno. Vidio sam niz napisa u medijima: „Velika svađa Kevina i Draymonda!“ Ne znam kako se uopće može opisati svađom interakcija u kojoj jedna osoba govori i daje savjete, dok druga pita: „Što bi bilo bolje da sam napravio u toj situaciji?“ Na to sam mu odgovorio: „Trebao si odigrati pick-and-roll.“ Kevin je odreagirao najnormalnije i rekao da nema problema.

SA: Da li si kasnije preispitivao način na koji si mu to dao do znanja i da li si možda trebao drukčije postupiti?

DG: Ne, nipošto, jer se to dogodilo u afektu, u žaru borbe. To je pravi prikaz bivanja suigračem. Ako morate preispitivati razgovor sa suigračem odmah znate da taj odnos ne štima. Ni na sekundu nisam pomislio: „Uh, bolje da se ne derem, trebam se stišati.“ Ni na jednu jedinu sekundu. Uostalom, Kevin i ja smo vrlo bliski.

SA: O kojoj razini bliskosti pričamo ovdje?

DG: Teško je sad odrediti točnu razinu, no bliski smo tako da se naš odnos proteže i izvan košarkaškog polja. Ljeti provodimo dosta vremena zajedno i slične stvari. Poseban je to odnos. Kao što sam već rekao, ako moramo preispitivati način na koji razgovaramo jedan s drugim, onda nešto ne valja.

Uostalom, tako i on komunicira sa mnom. Često mi priđe i kaže: „Draymonde, zasrao si ono,“, a ja mu odgovorim: „Znam, ne brini, odigrat ću bolje.“

SA: Jeste li kasnije morali prokomentirati i raščistiti tu cijelu situaciju?

DG: Ne. Raspravljamo o tome što želimo učiniti na terenu, a ne o tome što je jedan rekao drugome i na koji je to način rekao.

Kao prvo, nije da sam se derao na njega poput: „Pa koji vrag si to napravio, je***** mater?!“ Ne, nisam mu to rekao. A kao drugo, jedino oko čega se trebamo brinuti je kako postati bolja momčad, a ovo je bio trenutak u kojemu smo jedan drugoga učili kako postati bolji i trenutak nakon kojega ćemo izrasti u bolje igrače.

SA: Kevin je proveo puno vremena igrajući na određen način u Oklahomi. Da li smatraš da i dalje ima neke navike iz tih dana kojih bi se sada trebao riješiti?

DG: Naravno je da kada nešto radite vrlo dugo na određen način naviknete na to. Morate se osloboditi toga i rasti dalje. Međutim, dio razloga zašto smo i htjeli Kevina je ovdje je upravo zato što postoje trenuci kada trebamo nekoga tko će moći odigrati sam i ponekad spasiti napadačku akciju. Tako da smo mu kada smo razgovarali s njim o tome što želimo postići napadački, natuknuli da ćemo ipak trebati taj njegov izolacijski pristup postizanju poena. A to je definitivno nešto što ne želimo da ikad zaboravi jer je takvo oružje uvijek dobro imati.

Latest Posts

NE PROPUSTITE