Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Intervju: Goran Dragiè

Donosimo vam intervju sa playmakerom Sunsa, Goranom Dragièem, objavljen na slovenskom portalu zurnal24.si. Dragiè  je nakon ispadanja njegove ekipe iz NBA doigravanja došao kuæi u Sloveniju i sa svojom djevojkom bio prisutan na treæoj utakmici finala tamošnjeg košarkaškog prvenstva izmeðu Union Olimpije i Krke. Govorio je o vrlo uspješnoj sezoni sa Sunsima i nedavom incidentu sa Sašom Vujaèiæem, kojemu je poželio sreæu u velikom finalu, a takoðer je progovorio i o reprezentaciji, koju uskoro oèekuje Svjetsko prvenstvo u Turskoj.

Kako bi ocjenili utakmicu izmeðu Krke i Union Olimpije?

Igraèi Olimpije nisu odigrali najpametnije. Èetiri puta su promašili šut za tri poena u završnici utakmice. Ali tako je to u košarci. Da su pogodili sve bi bilo super. Još se igra jedna utakmica u Novem Mestu i ništa još nije izgubljeno. Bit æe vrlo teško.

Za koga navijate?

To je teško pitanje. Više za Olimpiju, jer sam tu i igrao, s druge strane tu je Aleksandar Džikiæ, koji me trenirao. Cijenim takoðer i njega. Pobjedit æe oni koji budu bolji.

I za vama je takoðer igranje u završnici. Da li se to u NBA ligi puno razlikuju od regularnog dijela sezone?

Naravno. To je potpuno drugaèija košarka. Svi skupa idu više na nož i fizièki je teže. Èak i navijaèi poènu više navijati. U regularnom djelu toga nema, sve je pomalo slièno prijateljskim utakmicama. Iskustvo koje sam dobio igranjem u doigravanju æe mi u buduænosti biti od velike koristi. Bilo je stvarno fenomenalno.

Jeste li bili jako razoèarani nakon poraza od Lakersa?

Da. Svi smo vjerovali da æemo dobiti šestu utakmicu i još jedanput igrati u Los Angelesu. Možda smo imalo malo nesreæe u petome dvoboju jer smo ga izgubili u zadnjoj sekundi. Ipak je za nama vrlo uspješna sezona. No svejedno je bilo malo razoèaranja.

Kako bi ocijenili svoje dvoboje sa Sašom Vujaèiæem?

Amerièki mediji su sve skupa prilièno napuhali. Konkretno, to da smo u lošim odnosima. Stvarno nije tako. Što se dogaðalo na utakmicama je nešto posve drukèije. Obojica želimo pomoæi našim ekipama i to je samo jedan od dvoboja. Poslije utakmice smo opet svi prijatelji, nije istina da postoji mržnja izmeðu nas.

Što radiš sada?

Sada idem na odmor. Odmoriti æu se, provesti nešto vremena sa društvom i djevojkom.

Dali æete doæi na okupljanje reprezentacije?

Vjerujem da hoæu. Ovaj tjedan æe iz košarkaškog saveza Slovenije nazvati u Phoenix. Vidjet æemo kako æe se stvari dalje odvijati. Nije problem u zdravstvenom osiguranju. Vodeæi ljudi iz kluba žele govoriti s ljudima iz Saveza. Lani su bili malo nezadovoljni jer sam igrao poziciju dvojke, pa sam se opet ozlijedio. Vjerovatno æe postaviti nekakav uvjet.

Biste li se inaèe rado prikljuèili pripremama?

Svakako mi je želja. Iako je sezona bila stvarno duga i malo sam umoran. Meðutim, vjerujem, da su takoðer i Jaka Lakoviè i ostali koji igraju u svojim nacionalnim prvenstvima prilièno umorni, ali naposlijetku od dobre atmosfere u reprezentaciji sve to zaboraviš i nadaš se najboljemu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE