Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Intervju: Gordon Hayward

Gordon Hayward je ovo ljeto skoro promijenio sredinu. Hornetsi su mu naime ponudili primamljiv ugovor od 63 milijuna dolara kroz 4 godine te ga je Hayward potpisao. Međutim, budući da je bio zaštićeni slobodni igrač, Utah je imala mogućnost tu ponudu matchirati što su na kraju i napravili te tako produljili boravak njihovog 9. picka iz 2010. godine u Salt Lake Cityju. Generalni menadžer Jazza, Gordon Lindsey, je tada izjavio: „ Još od početka sezone sam naglašavao kako Gordona vidimo kao jednog glavnih igrača naše momčadi u bližoj budućnosti. Mlad je, all-around igrač i povrh svega vrlo kvalitetna osoba te smo sretni što će ostati član Utah Jazza.“

Momčad Jazza je trenutno na omjeru od 5 pobjeda i 7 poraza te će vrlo vjerojatno nadvisiti prošlogodišnjih 25 pobjeda koje su i rezultirale otpuštanjem trenera Tyronea Corbina. Na njegovo mjesto je došao tadašnji pomoćni trener Hawksa i u NBA krugovima vrlo cijenjen talent, Quin Snyder , koji zasad obećavajuće vodi momčad.

Što se tiče samo Haywarda, ostvaruje najbolje neke od najboljih brojki u karijeri jer prosječno postiže 18,7 poena i hvata 5,4 skokova. I njegovi su suigrači puni pohvala na njegov račun. „ Rekao bih da mnogi ne shvaćaju koliko je on zapravo dobar igrač,“ izjavio je Steve Novak. Odlično je čuvao LeBrona i Mela te je zaista dobar obrambeni igrač. Sjajno se kreće i snažan je. Također je i nesebičan, cijelo vrijeme pronalazi otvorene suigrače, ali svejedno postigne 30 poena, znate?“

U razgovoru za CBSsports.com Hayward govori o svom odnosu s novim trenerom, o svom blogu te o kritikama na račun njegovog ugovora.

James Herbert: Na skali od 1 do 10, koliko se ugodno osjećaš u napadačkim shemama trenera Snydera?

Gordon Hayward: Ne znam mogu li to ocijeniti brojem. Osjećam se vrlo ugodno. Smatram da ćemo se svi kako sezona odmiče osjećati sve ugodnije. Rekao bih da to još uvijek nije desetka jer i dalje postoje trenuci tijekom utakmica kada se prestanemo kretati i postanemo previše pasivni. Ekipe nam nekada ne dopuste da napravimo onu akciju koju želimo i lopta se prestane kretati. Kada se svi uskladimo i kada lopta bude putovala bez obzira na obranu, tada će to biti čista desetka.

JH: Pisao si o tome kako si išao s trenerom na večeru i kako si ga počeo upoznavati. Koliko je važno imati odnos s trenerom u kojem ne pričate samo o košarkaškim stvarima?

GH: To je vrlo važno jer je sezona tako dugačka. Imamo živote izvan košarke i često se dogodi da stvari izvan košarke utječu na tvoju igru na parketu. Odlično je da on shvaća da svi prolazimo kroz razne situacije i da je uvijek tu za nas kao prijatelj i kao onaj kome se možeš povjeriti o bilo čemu što te muči. Tako ga kada dođe vrijeme da raspravljate o stvarima na terenu poštujete i kao čovjeka, a ne samo kao trenera.

JH: Što je tako jedinstveno u vezi s njim?

GH: Mislim da je njegova strast prema košarci neupitna. On je vjerojatno jedan od najvećih radnika oko kojih sam u karijeri imao prilike biti. Konstantno promišlja o tome što može poboljšati da mi kao momčad postanemo bolji.Posvećen je detaljima i vrlo kompetitivan.

JH: Da li svi momci u svlačionici znaju njegovu životnu priču?

GH: Ne, mislim da nas ima dosta koji ne znamo njegovu cijelu priču. Samo znamo da je prošao kroz puno toga. Bio je u raznim situacijama i to poštujemo. Shvaćamo da njegovo putovanje do ove pozicije nije bilo lagano i to kao košarkaši poštujemo jer mnogi prolazimo kroz iste stvari.

JH: Kakve koristi imaš od svog bloga?

GH: Mislim da mi to ide zaista dobro. Jedan od najvažnijih razloga zašto to radim je da navijačima pružim malo veći uvid u to kakva sam osoba, ne nužno na terenu, nego i izvan njega. Posjedovanje bloga mi dozvoljava da u javnost izložim ono što želim izložiti. I također je vrlo zabavno imati interakciju s fanovima i voditi svoj mali blog.

JH: Kakav je osjećaj biti u duelu s Carmelom i igračima sličnim njemu?

GH: Oh, to je prava bitka. On je igrač koji će najčešće na kraju svega ipak postići svoj određeni broj poena. Odličan je scorer i dobro koristi svoje tijelo, zaista je snažan. Mislim da si ne smijete dopustiti da potonete kada vam postigne poen jer trebate shvatiti da je to ono što radi najbolje. Morate odmah krenuti dalje i fokusirati se na sljedeći zadatak.

JH: Jesi li gledao snimku svog pobjedničkog šuta protiv Clevelanda?

GH: Da, vidio sam jednu ponovljenu snimku dok smo gledali film u pripremi za sljedeću utakmicu, ali to je to. Mislim da smo svi bili doista uzbuđeni. Ista se stvar dogodila i kada smo gledali snimku pobjedničkog šuta Treya Burkea protiv Knicksa. Ipak je to šut koji našoj momčadi donosi pobjedu i to nam je vrlo važno jer je pobjeda ono što se računa.

JH: Je li ti bio drukčiji osjećaj zabiti pobjednički šut i sa strane gledati Treya kako ga pogađa?

GH: Ne, imao sam isti osjećaj. Pobjeda je pobjeda. Nije bitno tko će ga pogoditi. Trenutno je sjajno u našoj momčadi što smo svi sretni kada se nekome drugom dogodi nešto lijepo. I na kraju svega smo mi kao momčad iznad svakog pojedinca.

JH: Smeta li te kada ljudi govore negativno o tvom novom ugovoru?

GH: Ne, ne smeta. Stvar s kojom morate živjeti kao NBA igrač, posebno kada imate dobar ugovor, je da će uvijek biti onih koji će vas kritizirati. A naravno, s druge strane, uvijek će biti i onih koji će vas hvaliti. Često nijedna od te dvije strane ne potraje predugo. Uvijek ćete prolaziti kroz krize u kojima ćete imati par loših utakmica, kao i kroz poraste forme kada ćete odigrati par odličnih utakmica zaredom, tako da se ne smijete brinuti o dežurnim kritičarima. Morate samo izaći na teren i svake večeri dati svoj maksimum, a rezultati će doći sami.

Latest Posts

NE PROPUSTITE