Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Intervju: Jabari Parker o svojim strahovima

Jabari Parker, igrač  Milwaukee Bucksa jedan je od najtalentiranijih mladih igrača u NBA-u odradio je intervju s Geryem Woelfelom. Kao drugi izbor prve runde NBA drafta 2014., bio je na tragu osvajanja nagrade rookieja godine sve dok se nije dogodila strašna ozljeda koljena.

Ali nakon oporavka, Parker se vratio na dobar način ove sezone. U prosjeku je imao 14.1 poena i 19 poena u prosjeku nakon All-Star pauze, te je završio sedmi u ligi po broju zakucavanja. U ovom jedan na jedan intervjuu, Parker je otvoreno govorio o svojim strahovima koje je doživio tijekom oporavka te obećavajuće budućnosti.

Q: Igrao si samo 25 utakmica u svojoj prvoj sezoni zbog ozljede koljena. Kako bi ocijenio svoju igru u ovih 75 utakmica što si igrao ove sezone ?

A: Ja mislim da sam se puno popravio. Imao sam šansu igrati cijelu godinu. Bio sam blagoslovljen. Hvala Bogu.

Q: Jesi li imao kakvih strahova u vezi svog povratka u igru nakon što si doživio onako strašnu ozljedu? Izvana, izgledao si optimistično i izgledalo kao da si tu ozljedu ostavio iza sebe.

A: Izgledao sam puno nervoznije nego što možete zamisliti.

Q: Koliko ti je trebalo da izgubiš nervozu, taj unutarnji strah ?

A: Mislim da mi je trebalo mjesec dana na početku sezone. Onda sam počeo igrati puno slobodnije.

Q: Kakve si sve misli imao kad si se već jednom vratio i počeo igrati utakmice ?

A: Znate, ovo je povjerljiva informacija (Jabari se smije). Trebat će mi nešto za ovo, npr. Twix… Ozlijedio sam koljeno u utakmici protiv Phoenixa prošle sezone, a onda sam ove godine igrao protiv Sunsa, igrajući prvi put ondje nakon ozljede. Bio sam shrvan. Nervozan. Jako nervozan. Svaki put kad sam prošao pored terena, bio sam sve nervozniji.

Q: Jesu li ti se vratila neka sjećanja od te ozljede ? Sjećaš li se točno gdje se dogodila tvoja ozljeda ?

A: Jesam, imao sam. Znam točno mjesto. Bilo je blizu linije za slobodna bacanja.

Q: Da li misliš da je ta utakmica bila terapeutska za tebe ?

A: Bila je. Poslije utakmice osjećao sam se ugodnije. Morao sam prihvatiti što se dogodilo i samo krenuti naprijed i prijeći preko toga.

Q: Imaš li još kakvih posljedica od ozljede ?

A: Ne više. Ne, sada sam puno opušteniji. Moje tijelo više uklopljeno.

Q: Razgovarao sam s NBA skautima na kraju regularnog dijela sezone, i oni su mi rekli da izgledaš eksplozivnije, da su fizički napredovao više nego prošle godine. Vjeruješ li u to ?

A: Definitivno. Stvarno sam puno radio na svom tijelu, prvi put u dugo vremena. Osjećam se sjajno.

Q: Je li bila ijedna osoba ili igrač koji su te poticali i ponudili ti neki savjet tijekom tvog oporavka ?

A: Jako puno ljudi me poticalo. Netko tko me je najviše poticao i govorio da ostanem samopouzdan je bio Paul George (igrač Indiana Pacersa koje se vratio nakon teškog loma noge, a sad igra u top formi). Pomogao mi prijeđem preko tog lošeg raspoloženja. Dao mi je riječi raspoloženja kad god sam ga vidio. Ne znam riječi od riječi što je rekao, ali bilo je nešto kao: „Moraš vjerovati svom tijelu. Moraš gurati naprijed, ali moraš biti i pametan u isto vrijeme“. Ono što je rekao puno je značilo za mene.

Q: Koji je tvoj najdraži trenutak u sezoni ?

A: Postoji njih puno, ali jedan od najdražih mi je na All-Star utakmici u Torontu gdje sam imao šansu igrati s dvojicom igrača koje najviše volim, moja dva brata (s Dukea). Rodney Hood (iz Utah Jazza) i Jahlil Okafor (iz Philadelphia 76ersa). Uživam u tim trenutcima. To ne možeš kupiti.

Q: Trener Boston Celticsa Brad Stevens mi je rekao da si ti „rođeni šuter“. Ipak, prije All-Star pauze, ti si uzimao samo devet šuteva po utakmici. Poslije All-Star pauze, tvoje brojke su se povećale. Da li ti je trener rekao da budeš slobodniji u napadu ili si ti svjesno počeo šutirati više ?

A: Kako je sezona više tekla, gledao sam kako stvari teku. Ja mislim da su me oni trebali, ako ja nisam igrao svojim punim potencijalom i ako nisam iskorištavao sve svoje sposobnosti, onda bih varao sebe, a varao bi i svoju momčad. Tako sam ja na to gledao.

Q: Koji su tvoji ciljevi u vezi košarke  ovo ljeto ?

A: Radit ću na svojim osnovama. To je nešto na čemu uvijek trebaš raditi. Ovo ljeto, radit ću na svom šutu. Prošlo ljeto, nisam mogao izaći tamo i šutirati samo trojke i skok šut (zbog ozljede). Ovo ljeto imam više šanse raditi na svom skok šutu.

Q: Nisi šutirao puno trojki ove sezone, nisi čak šutirao ni jednu po utakmici. To je iznenađujuće, zato što se sjećam kako sam gledao video iz tvojih dana sa Simeon Academyjem (u Chicago), i gledajući te na televiziji kad si igrao za Duke i šutirao dobro s perimetra.

A: To je bilo dok nisam došao u Buckse, onda sam prestao šutirati trojke. Neću ih šutirati puno, ali želim ih šutirati više i biti sposoban zabiti ih. To neće biti moja igra.

Q: Zadnje pitanje. Jesi li odredio svoje ciljeve za iduću sezonu ?

A: Jesam. Doći do doigravanja. To je cilj koji imam, doći do

Latest Posts

NE PROPUSTITE