Sunday, May 28, 2023

ZADNJE OBJAVE

Intervju: Joe Dumars

Prijevod intervjua sa predsjednikom Detroit Pistonsa, Joe Dumarsom. Preuzeto sa stranice www.pistons.com.

Dva tjedna prije poèetka trening kampa, dva najveæa pitanja za Vas su: kako to da ovoga ljeta Pistonsi nisu obavili ni jednu zamjenu igraèa, i drugo, kada æe uopæe Pistonsi napraviti neku razmjenu?

Prvo i pravo pitanje za mene je kada æemo mi dobiti neku ponudu koja æe nas uistinu uèiniti boljim timom. Mi smo ovo ljeto mogli napraviti neke razmjene, ali s njima bismo samo nazadovali, a neke su bile u najbolju ruku jednostrane. Te promjene bi zadovoljine one koji se zalažu za bilo kakvu promjenu, ali mi ne bi bili ništa bolji. Moj posao je da nas uèinim boljom ekipom, i da prièekam neku ponudu na koju bi mi odmah pristali. Do tada trebamo biti strpljivi.

Gledajuæi kroz široku perspektivu kako trenutno izgledaju Pistonsi kao ekipa?

Sada smo mi jedan vrlo razlièit tim, s puno tipova igraèa koji mogu igrati na više pozicija. Kad bih trebao opisati ekipu, opisao bi ju kao svestranu. Isto mislim da nam u ovom trenutku nedostaje jedan veliki, 7-0 igraè koji može stati u sredinu naše obrane ili napada i dobro odigrati. Takav tip igraèa trenutno nemamo, ali sviða mi se ostatak našeg rostera.

Pretpostavljamo da æete u trening kamp krenuti sa 15 igraèa koje trenutno imate na rosteru. Da li æe biti nekih dodatnih pozivnica?

Još uvijek imamo 15 igraèa koji æe krenuti sa treninzima. Prièali smo u vezi dodavanja još jednog igraèa za trening kamp i odluku o tome donijeti æemo u sljedeæih nekoliko dana. Za sada je najvjerovatnije da æemo krenuti sa tih 15 igraèa.

Najvažnija vijest ovoga ljeta bilo je potpisivanje ugovora sa Tracyjem McGradyjem. O njegovom stanju još je rano govoriti i zakljuèivati dok ne izaðe na teren, ali po do sada viðenome na individulanom treningu, kako vam se èini?

To što sam vidio do sada je ustrajnost da uðe u dobru formu. Vidio sam i ustrajnost za radnim navikama. Zadovoljni smo do sada viðenim od njega. Puno smo prièali sa njim da odmah u startu ostavi dobar dojam na suigraèe i trenerski tim, da pokaže svoju odanost. I mogli ste vidjeti, upravo to je i uèinio. Nijednom nije zakasnio na trening i skoro svaki dan je radio sa kondicijskim trenerom Arnieom Kanderom. Sada želimo vidjeti kako æe se snaæi na trening kampu, no trenutno smo zadovoljni sa viðenim. Takoðer, i njegovo stanje ozlijeda koje još pomalo vuèe je zadovoljavajuæe i sve bolje. No treba vidjeti u igri, 5-5, kako æe reagirati.

Dodavanjem McGradyja u ekipu, sada imate njega, Princea, Hamiltona, Gordona i Dayea u borbi za dvije startne pozicije. Iako je odluka na treneru Kuesteru, kako vi gledate na slaganje te slagalice? Da li su vam te pozicije malo prenatrpane?

To æu prepustiti treneru. Ali æu reæi jednu stvar… Znam da neki govore da imamo viška igraèa na tim pozicijama, ali isto tako znam da smo mi prošle sezone imali omjer 27-55, što je bila naša najteža godina u prošlom desetljeæu. I to odmah iskljuèuje tvrdnju da smo na bilo kojoj poziciji previše natrpani. Ako ostavim ozlijede po strani, ostane saznanje da smo mi uèinili puno manje nego što smo oèekivali, ali ništa ti ne brani da upravo zbog toga ostaviš u ekipi igraèe koji mogu napraviti razliku i imati jak utjecaj na ekipu. I zbog tih uspjeha u prošlom desetljeæu, potrudit æu se da imamo što više igraèa sa utjecajem i znanjem i nije me uopæe briga dali imamo previše igraèa za neke pozicije. Sjedio sam i gledao prošle sezone kroz što prolazimo i sada se prièa o svemu tome. Taj argument me ne zanima i ne želim ni èuti o tome.

Latest Posts

NE PROPUSTITE