Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Intervju: Pau Gasol

Pau Gasol (29) nedavno je produljio ugovor s Lakersima koji mu omoguæuje ostanak u tom NBA klubu do 2014. godine. Trogodišnje produljenje ugovora popraæeno je s oko 45 milijuna amerièkih dolara.

“Izuzetno sam zadovoljan i sretan, ujedno i zahvalan klubu što mi je ukazao povjerenje i omoguæio ostanak” osvrnuo se Gasol na nedavne dogaðaje u razgovoru za španjolsku Marcu.

Veæi dio razgovora sportski je dnevnik usmjerio prema novcu, pa je sljedeæe pitanje bilo je li Gasol izvukao maksimum od kluba aktualnih prvaka NBA lige.

“Ne. Ali Lakersi su mogli èekati i da mi ugovor istekne i ponuditi mi manje novca. A, opet, kao slobodan igraè mogao sam i više zaraditi, ali onda možda ne bih bio u šampionskoj momèadi u kojoj jesam. Kako bilo, na ovaj naèin profitirali smo i ja i klub, koji æe si moæi priuštiti kupnju nekog dobrog NBA igraèa. Nije sve u novcu.”

To obièno kažu oni koji raspolažu astronomskim svotama na raèunu.
Brojke jesu visoke i na tome sam zahvalan klubu. Teško je to uopæe zamisliti i mnogo je više i od onoga što sam ja oèekivao.

Kako namjeravate proslaviti produljenje ugovora?
Odlaskom na veèeru uz dobru bocu vina u krugu obitelji. S njima želim dijeliti ovakve trenutke.

Koliko æete izdvojiti za bocu vina?
Nije važno potroši li se mnogo ili malo, važan je trenutak, a na njega se ne može staviti cijena. Ali neæu platiti vino 1000 dolara, to bi bilo glupo.

Hoæete li kupiti novi automobil?
Iskreno – ne. I ovaj koji vozim je sasvim u redu, zadovoljan sam njime, pa zašto bih kupovao novi?

Vrijede li igraèi novca koji su plaæeni?
To je relativno. Nemojte oèekivati da vam ja kažem kako vrijedim 15 ili 20 milijuna godišnje. Ne mogu to reæi, ne bih se pritom osjeæao ugodno. Ali, nisam ja taj koji diktira tržištem, pa mogu samo zahvaliti onima koji mi ukazuju povjerenje – kazao je španjolski centar prisjetivši se još dana s poèetka svoje karijere u Memphisu.

“Da nije toga bilo, ne bi niti svega ovoga” tvrdi Gasol koji još uvijek dvoji oko nastupa na Svjetskom prvenstvu sljedeæe godine u Turskoj.

– Moj nastup ovisi o cijelom nizu stvari. U ovom mi trenutku tijelo govori da usporim. Kako bilo, sa mnom ili bez mene, Španjolska ima jaku momèad – zakljuèio je.

Latest Posts

NE PROPUSTITE