Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Intervju: Stephen Curry

MVP prošlogodišnje sezone i jedan od najboljih igrača današnjice Stephen Curry, izdvojio je malo vremena za vrijeme All-Star vikenda za intervju s magazinom SLAM, u kojem priča o All-Staru, svojem djetinjstvu u Kanadi te novoj društvenoj mreži “Slyce”, koju je osnovao sa svojim studentskim kolegama.

Kakav vam je za sada All-Star vikend?

“Jako dobar, ludnica. Mislim da sam spavao sveukupno 10 sati u tri dana što sam ovdje. Ali, kad te odaberu na All-Star, ne žališ se, iskoristiš sve prigode i odeš na sve događaje koje možeš. Zabavno je, Toronto je sjajno mjesto za ovakav događaj. Prvi put se održava ovdje, ljudi ovdje vole košarku i to se može vidjeti.”

Na neki način ste i odrasli ovdje?

“Da, tu sam proveo tri godine.”

Znači, ne smeta vam ovo hladno vrijeme?

“Nikad nije bilo ovako hladno, bilo je snijega, ali ovako hladno nikada.”

Nedavno sam čuo da ste igrali “jedan na jedan” protiv Vincea Cartera dok je igrao s vašim ocem za Raptorse, i da vam nikada nije pustio da ga pobijedite. Kakav je to utisak imalo na vas kao dijete?

“Ja sam bio dijete njegovog suigrača, ali imam osjećaj da me tretirao kao bilo koga tko je ušao u dvoranu. Sjećam se da sam mu pokazivao svoj crossover s 11 godina. Naučio me puno stvari. U to vrijeme nisam znao da ću biti NBA igrač, All-Star i sve to. Ali sjećam se kako se ponašao prema meni i da mu je bilo zabavno igrati tih 5-10 minuta nakon treninga. To pokazuje kakav je on čovjek i kakav utjecaj može imati, na mene je to sjajno utjecalo.”

I vi sami dajete djeci da se igraju i šutiraju s vama.

“Da, nikad ne znate kakav će to imati utjecaj na dijete, kada se druži s NBA igračima, kada se zabavlja s njima. Može im dati veliko samopouzdanje.”

Očito je da ste odrastali uz NBA s vašim ocem kao tadašnjim igračem. Osjećate li se normalno kao zvijezda? Jeste li se navikli na to da ste sada možda i najbolji u ligi, kao MVP i osvajač prstena?

“Lijepo je kad vam je to posao, kad s time uzdržavate obitelj. Primijetio sam zadnjih par godina da svaka sezona može biti drugačija, u jednoj ćete osvojiti naslov, u drugoj ćete se oporavljati od ozljeda i operacija. Kada pobjeđujemo i radimo ovo kao u dosadašnjem dijelu sezone, to mi se sve čini nestvarno. Kao što sam rekao, praktički sam se rodio uz NBA ligu, i vidio dosta očevih suigrača – Vince, Muggsy Bogues i ostali, nikad nisam mislio da ću biti jedan od njih.”

Znači, kao dijete nikad niste pomislili da ćete biti MVP?

“Sanjao sam o tome, i potičem svako dijete da sanja o nečemu, ali nikada ne znate što će vam se dogoditi. Sve što morate napraviti je dati sve od sebe.”

Ove ste godine jako napredovali kao igrač. To se vidi po brojkama i po samom gledanju vaše igre. Imate li plan rada između svake sezone?

“Naravno. Pred 3 godine nisam mogao skoro ništa sa svojoj desnom rukom, pa sam dva ljeta radio puno na njoj, kako biti eksplozivniji kada idem u desno, kako bolje voditi loptu desnom rukom. U 99% posto slučajeva jedan na jedan uvijek sam išao lijevo. Te neke stvari me čine boljim igračem. Prošlo ljeto samo sam radio na stvaranju prostora i kako se snalaziti na malom prostoru. Dogodine bi mogao dodati igru u postu i malo poraditi na masi.”

Moram vas upitati, “ganjate” li 72 pobjede Chicago Bullsa? Jesmo li za sada samo mi mediji uzbuđeni zbog toga?

“Za sada, da, ali za mjesec dana, ako budemo ovako nastavili, i mi ćemo biti uzbuđeni zbog toga.”
Postali ste dio kompanije “Slyce”.”

Recite mi nešto o tome.

“To je nova društvena mreža koja pomaže sportašima i ostalim utjecajnim osobama da se povežu sa svojim obožavateljima. Svi su danas na mobitelima, koriste društvene mreže da bi izgradili svoje brandove, a ovo posebno sportašima pomaže da podijele svoje priče i ostalo. To će pomoći mnogima da naprave svoj neki brand na terenu i izvan njega.”

Ciljate na sportaše i slavne osobe?

“U početku ciljamo na sportaše. Ali svatko može koristiti aplikaciju i može im biti vrlo korisna.”

Koliko dugo već postoji?

“Ideja postoji već dvije godine. Ja i direktor Bryant Barr smo skupa studirali na Davidsonu, bili smo suigrači i cimeri tri godine. Za mjesec dana završava ekonomiju na Stanfordu.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE