Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Irving i Davis sjajni na utakmici američkih reprezentativaca

Ovoga tjedna Američki košarkaški savez održava pripremni kamp, na kojem se nalazi veliki broj mladih NBA košarkaša koji pokušavaju izboriti mjesto u nacionalnoj ekipi za sljedeće svjetsko prvenstvo i Olimpijske igre.

Kampu su prisustvovali svi najbolji mladi NBA igrači koji još nisu igrali u reprezentaciji, uz dva sveučilištarca (Marcus Smart, Doug McDermott), a sinoć su odigrali međusobnu utakmicu, podijeljeni u “Plavu” i “Bijelu” ekipu.

U potpunosti je utakmicom gospodario Kyrie Irving, koji je predvodio svoje “Bijele” do pobjede 128:106 s 23 poena i 7 asistencija te si tako vjerojatno zacementirao mjesto za nastup na budućim velikim natjecanjima. “Plava” ekipa je bolje otvorila susret i vrlo brzo napravila 10 poena prednosti, ali predvođeni sa 16 poena Irvinga u prvom poluvremenu, “Bijeli” su uspjeli dostići i prestići svoje suparnike.

U redovima “Bijelih” svoju kandidaturu za reprezentaciju istaknuo je centar New Orleans Pelicansa Anthony Davis, koji pokazuje brze znakove napretka, s 22 poena (šut 10/13) i 7 skokova. Vrlo dobro je odigrao i Harrison Barnes iz Golden State Warriorsa, koji je postigao 18 poena za poražene koje je s klupe vodio Tom Thibodeau, trener Chicago Bullsa.

U pobjedničkim redovima, koje je s klupe vodio Monty Williams, trener Pelicansa, još su se istaknuli Jrue Holiday s 12 poena, 7 skokova i 5 asistencija te DeAndre Jordan s 10 poena i 9 skokova.

“Neću biti učitelj i svakom pojedinom igraču davati njegovu ocjenu”, izjavio je nakon utakmice Mike Krzyzewski, izbornik američke reprezentacije. “Gledamo i procjenjujemo svakog igrača. Irving i Davis su iznimni talenti, ali i vrlo lako ih se može trenirati i dobre su osobe. Mislim da su njih dvojica večeras bila najbolja i da će nam biti od velike pomoći.”

“Bijeli” – “Plavi” 128:106

“Bijeli”: Irving 23p, 7as, Holiday 12p,  7sk, Faried 11p, 7sk, Conley 11p, Drummond 11p, George 10p, Jordan 10p, 9sk, Anderson 9p, Parsons 8p, Zeller 8p, Michael Kidd-Gilchrist 8p, Lawson 7p, 9as

“Plavi”: Davis 22p, 7sk, Barnes 18p, Monroe 10p, Wall 10p, Lillard 9p, Thompson 8p, Hayward 7p, Cousins 6p, 7sk, Favors 5p, Waiters 5p, DeRozan 4p, Walkers 2p

Latest Posts

NE PROPUSTITE